06/03/2012 19:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαίνουν στο PSI οι 6 ελληνικές τράπεζες

Την πλήρη εθελοντική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους ανακοίνωσαν οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών στον υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει: «Οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών επισκέφθηκαν σήμερα στις 19:30 τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ενημέρωσαν ότι είτε αποφάσισαν ήδη, είτε θα εισηγηθούν αύριο και μεθαύριο στα διοικητικά συμβούλιά τους την πλήρη εθελοντική αποδοχή της προσφοράς του ελληνικού Δημοσίου».

Προηγουμένως αναταραχή είχε δημιουργηθεί, από την απόφαση της κυβέρνησης να μην κουρέψει ομόλογα που ανήκουν σε ΔΕΚΟ όπως ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ - κίνηση από την οποία  ευνοείται σφόδρα η Alpha Bank. Οι άλλες τράπεζες είχαν βγει από τα ρούχα τους, ειδικά η Eurobank και η Πειραιώς.

Τελικά αποφασίστηκε να μπουν και τα ομόλογα αυτά στο κούρεμα ώστε να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής στο PSI και να σταματήσουν να «γκρινιάζουν» και οι υπόλοιποι τραπεζίτες για ευνοϊκή μεταχείριση του κ. Κωστόπουλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θύμιος avatar
    Θύμιος 07/03/2012 21:06:45

    Χρειάζεται “πόθεν έσχες ” ομολόγων, πολιτικών και δημάρχων, περιβάλλοντός των & συγγενών των, και special κούρεμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.