29/11/2010 13:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μικρή υποχώρηση στα spread του δεκαετούς ομολόγου

Μικρή υποχώρηση παρουσιάζουν τη Δευτέρα τα spread του δεκαετούς ομολόγου Ελλάδας και Ιρλανδίας, μετά την ανακοίνωση του ύψους και των όρων του πακέτου διάσωσης της τελευταίας.Παρά την ‘αναγγελία’ από το ECOFIN χτες πως η χώρα μας θα πάρει παράταση για την αποπληρωμή των δανείων της προς τις χώρες της ευρωζώνης, η διαφορά της απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού bund διαμορφώνεται στις 897 μ.β., μόλις 7 μ.β χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Τα CDSs των 5ετών ομολόγων έχουν αποκλιμακωθεί στις 960 μονάδες βάσης, από 975 μβ  την Παρασκευή, το CDS της Πορτογαλίας διαμορφώνεται στις 503 μονάδες ενώ της Ισπανίας, στις 326 μονάδες βάσης.
Παράλληλα, και το spread του ιρλανδικού δεκαετούς υποχωρεί κατά περίπου 7 μ.β.. Υπενθυμίζεται πως το Μάιο, μετά την ανακοίνωση του πακέτου για την Ελλάδα, το ελληνικό spread είχε σημειώσει πτώση 484 μ.β.

Την ίδια στιγμή, μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν τα spread Ισπανίας ( 241 μ.β., +1.13 μ.β.) και Πορτογαλίας (420 μ.β., -1.18 μ.β.).

Πλέον η αγορά στρέφει την προσοχή της στην Ιβηρική και «αν οι αποδόσεις των Πορτογαλικών ομολόγων δεν πέσουν, σταδιακά στο μικροσκόπιο θα μπει η Ισπανία,» τονίζει στο Dow Jones Newswires ο Alan McQuaid, επικεφαλής οικονομολόγος της Bloxham.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.