18/09/2009 15:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με οποιαδήποτε κυβέρνηση η ανεργία θα εκτιναχθεί στα επίπεδα της «σοσιαλιστικής» Ισπανίας

Ο Παν. Λαφαζάνης, Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας  τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) για το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών τον Ιούλιο του 2009 και το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2009,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κατάρρευση των εισπράξεων από τον Τουρισμό (-15,5 %) και κυρίως των εξαγωγών, που προσεγγίζει το 20% το πρώτο οκτάμηνο του 2009, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον ακατάσχετο οικονομικό κατήφορο που ακολουθεί η ελληνική οικονομία. Η προσπάθεια των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών κύκλων να εξωραΐσουν την κατάσταση και κυρίως τις προοπτικές για το επόμενο διάστημα, υπακούουν σε προπαγανδιστικές λογικές και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας  επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία φεύγει κατά την λαϊκή κατακραυγή, αφήνει πίσω της μεγάλα αδιέξοδα. Το δυστύχημα είναι, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που, πιθανόν, μπορεί να τη διαδεχθεί, δεν διαθέτει καμία εναλλακτική πρόταση απέναντι στις πολιτικές της προηγούμενης 20ετίας, ενώ αντιθέτως, πλέει σε πελάγη απέραντης προγραμματικής σύγχυσης, και βαθύτατης συντηρητικής αναδίπλωσης.  

Μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η μια συγκυβέρνηση εκείνης ή της άλλης μορφής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, από την 5η Οκτωβρίου, δεν πρόκειται να αλλάξει, πέραν από επιμέρους σημεία, τους βασικούς προσανατολισμούς της χώρας, πράγμα που θα επιδεινώσει την οικονομική πορεία της χώρας και κυρίως θα εκτινάξει, μέσα στο 2010, την ανεργία σε πρωτοφανή ποσοστά της τάξης του 15-20%, αλά σοσιαλιστή Θαπατέρο.  

Για να ανακόψουμε την οικονομική καθίζηση και να ανοίξουμε νέες ελπιδοφόρες προοπτικές, η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική ανατροπή και η οικονομία μια ριζική προοδευτική αλλαγή προσανατολισμού. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στους αγώνες, αποτελεί εγγύηση μιας δυναμικής αντιπολίτευσης αύριο και μιας νέας προοπτικής στο άμεσο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.