20/07/2011 13:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με αγωγές απειλούν οι τράπεζες την Ευρωζώνη

Οι τράπεζες μπορεί να καταθέσουν αγωγές εφόσον επιβληθεί στην Ευρωζώνη φόρος στον κλάδο με στόχο τη χρηματοδότηση της διάσωσης της Ελλάδας, γιατί αυτό θα σήμαινε την άδικη τιμωρία των τραπεζών που δεν έχουν εκτεθεί έναντι της Ελλάδας, αναφέρουν σήμερα δύο τραπεζικές πηγές στο Ρόιτερς.

Η επιβολή φόρου στις τράπεζες της Ευρωζώνης, που προτάθηκε για την άντληση 10 δισ. ευρώ ετησίως για μία τριετία, θα έστελνε ένα εντελώς εσφαλμένο μήνυμα με την τιμωρία των τραπεζών ανεξάρτητα από τις τοποθετήσεις τους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, που συντονίζονται από το Institute of International Finance, πρόκειται να παρουσιάσουν μία σύνθετη πρόταση στους ηγέτες της Ευρωζώνης την Πέμπτη. Δεν θα περιλαμβάνει κάποιο φόρο, αλλά θα διαθέτει ένα εύρος επιλογών, αναφέρουν οι εν λόγω πηγές.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=294902

ΣΧΟΛΙΑ

 1. RYaN avatar
  RYaN 20/07/2011 13:59:30

  Ο φόρος είναι το τελευταίο οικονομικό εργαλείο που απέμεινε στα κράτη.
  Το άλλο μεγάλο εργαλείο που λέγεται έκδοση χρήματος, τους το έχουν πάρει εδώ και χρόνια οι τράπεζες (διαμέσου των κεντρικών τραπεζών στις οποίες αυτές είναι μέτοχοι). Θρυλείται ότι ο πραγματικός λόγος της δολοφονίας του JFK, ήταν η απειλή που εκτόξευσε ότι το αμερικανικό κράτος θα έπαιρνε πίσω από τη FED την έκδοση χρήματος.

  H φορολογία μπορεί να επιβληθεί ελεύθερα και αναλογικά από τα κράτη και να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των πολιτών (Γερμανών, Γάλλων, ή Ευρωπαίων γενικά, καμία διαφορά δεν κάνει). Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των κρατών. Αν οι τράπεζες προχωρήσουν δικαστικά (αυτές δηλαδή που αναστήθηκαν από την κρίση του 2008 με τα λεφτά των φορολογουμένων) θα χάσουν παταγωδώς.

 2. ΔΙΑΥΓΑΣΗ avatar
  ΔΙΑΥΓΑΣΗ 20/07/2011 14:23:11

  ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ (ΠΟΥ Θ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ) ΠΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!!! ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.