#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2012 09:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μειώσεις στις τιμές των εισαγομένων μεταχειρισμένων Ι.Χ. και στις τιμές των καινούργιων μεγάλου κυβισμούΑλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων, που αναμένεται να προκαλέσουν μειώσεις στις τιμές των εισαγομένων μεταχειρισμένων Ι.Χ. καθώς και στις τιμές των καινούργιων Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα όμως προωθεί ρυθμίσεις με τις οποίες θα αυξηθούν σημαντικά οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα Ι.Χ. αυτοκίνητα που αποκτούν οι ανάπηροι και στο πετρέλαιο που παραλαμβάνουν οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

 

Οπως προκύπτει από αναλυτική έκθεση για τη δράση των τελωνειακών υπηρεσιών που παρουσιάστηκε χθες στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει την κατάργηση του φόρου πολυτελείας ο οποίος απέδωσε ελάχιστα στα δημόσια ταμεία ενώ ειδικά για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ετοιμάζεται να συμμορφωθεί με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιβάλλει μειώσεις στις επιβαρύνσεις τους με τέλη ταξινόμησης.

 

Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται ακόμη η κατάργηση τελωνειακών φορολογικών απαλλαγών, η μείωση των προστίμων που επιβάλλονται για απλές τελωνειακές παραβάσεις, η προώθηση ρύθμισης για την τακτοποίηση παλαιών υποθέσεων τελωνειακών παραβάσεων και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τα αλκοολούχα προϊόντα και την μπύρα.

 

Αναλυτικά, με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών:

 

1 Αλλάζει ο τρόπος διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για τα μεταχειρισμένα επιβατικά Ι.Χ., καταργείται ο φόρος πολυτελείας ενώ παράλληλα καταργούνται οι ατέλειες των αυτοκινήτων που κατέχουν ανάπηροι. Ειδικότερα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ. αναμένεται να γίνουν πολύ φθηνότερα ακόμη και 20% καθώς η υπολειμματική τους αξία θα υπολογίζεται βάσει του έντυπου οδηγού αξιών της Eurotax, ενώ παράλληλα θα καταργηθεί και ο φόρος πολυτελείας που επιβαρύνει τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ. με τιμολόγιο αγοράς άνω των 16.000 ευρώ και τα καινούργια με τιμολόγιο αγοράς άνω των 20.000 ευρώ.

 

2 Καταργείται ο φόρος πολυτελείας που επιβάλλεται σε κοσμήματα, δέρματα, γούνες και μικρά σκάφη αναψυχής.

 

3 Καταργούνται οι απαλλαγές από τα τέλη ταξινόμησης αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας για τους ανάπηρους ιδιοκτήτες Ι.Χ.

 

4 Καταργούνται τελωνειακές φορολογικές απαλλαγές όπως απαλλαγές στην προσωρινή εισαγωγή οχημάτων, απαλλαγές από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που ισχύουν για το πετρέλαιο το οποίο παραλαμβάνεται από βιομηχανικές, βιοτεχνικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθώς και απαλλαγές για τα καύσιμα που παραλαμβάνουν τα επαγγελματικά τουριστικά πλοία αναψυχής.

 

5 Μειώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται για απλές τελωνειακές παραβάσεις.

 

6 Ρυθμίζονται παλαιές υποθέσεις τελωνειακών παραβάσεων που παραμένουν ανείσπρακτες και εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ποινικά και διοικητικά δικαστήρια.

 

7 Παρέχεται η δυνατότητα στα ζυθοποιεία να παράγουν και αναψυκτικά.

 

8 Παρέχεται απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη (π.χ. στη βιομηχανία λιπασμάτων).

 

9 Απαλλάσσονται από τους δασμούς τα αναλώσιμα είδη με τα οποία εφοδιάζονται τα πλοία.

 

10 Επιβάλλονται περιορισμοί στις ποσότητες καπνικών και αλκοολούχων προϊόντων με τα οποία εφοδιάζονται τα πλοία. Οι περιορισμοί επιβάλλονται με κριτήρια τη διάρκεια του κάθε ταξιδιού και τον αριθμό των επιβαινόντων σε αυτά.

 

11 Προωθείται η έκδοση υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει συγκεκριμένες τελωνειακές διατυπώσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ που έχει διαπιστωθεί στις εμπορευματικές συναλλαγές με το Αγιον Ορος!

"Ελεύθερος Τύπος"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/02/2012 10:17:52

  Η αναλγησία της δοσιλογικής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης φαίνεται για ακόμα μια φορά. Οδηγούν σε μείωση τιμής το Καγιέν, αλλά φορτώνουν με τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας το Φιατάκι του αναπήρου!

  • panos avatar
   panos @ Αυριανιστής 02/02/2012 12:11:33

   αντε παλι! η αυξηση φορων δεν εχει καμμια σχεση με τους φιλελευθερους. ουτε με τους νεο-φιλελευθερους!!!! ποσες φορες πρεπει να το πουμε!!!!

 2. Απόστολος avatar
  Απόστολος 02/02/2012 10:38:22

  Η φωτογραφία όλα τα λεφτά.
  Όταν δεν μπορούμε να πληρώσουμε φόρους και τέλη κυκλοφορίας, για τα αυτοκίνητα που κατέχουμε, πιστεύουν ότι θα αγοράσουμε άλλο, καινούριο ή μεταχειρισμένο;;;;;;

 3. avanti avatar
  avanti 02/02/2012 11:42:39

  7 Παρέχεται η δυνατότητα στα ζυθοποιεία να παράγουν και αναψυκτικά: Καλά αυτό που κολλάει ανάμεσα στα φορολογικά? όχι ότι είναι κακό, αλλά τέλος πάντων δεν έχει και σχέση με τις άλλες αποφάσεις ......

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/02/2012 11:52:49

  Τά τέλη κυλοφορίας γιά τά ὑψηλοῦ κυβισμοῦ αὐτοκίνητα θά μειωθοῦν καθόλου; Τί νά τό κάνω ἐγώ νά μποροῦμε νά πάρουμε φτηνότερα μεταχειρισμένα,ἐδῶ δέν μποροῦμε νά συντηρήσουμε αὐτά πού ἒχουμε...

 5. manos avatar
  manos 02/02/2012 12:10:09

  Μια χαρά.
  Φαί δεν θα έχουμε να φάμε, αλλά το αυτοκίνητο θα είναι προτεραιότητα της "κυβέρνησης".

 6. ΤΑΣΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΤΑΣΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 02/02/2012 15:48:22

  ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ

 7. jctergal avatar
  jctergal 02/02/2012 20:38:57

  Το μοναδικό καλό που έφερε η κρίση στην Ελληνική οικονομία, την πτώση αγοράς αυτοκινήτων (που έφερε αντίστοιχη σημαντική μείωση στο εμπορικό έλλειμμα δηλαδή στο νο1 οικονομικό πρόβλημα της χώρας), αυτοί πάνε να το καταστρέψουν;

  Τι Τσολάκογλου είναι αυτοί. Πότε θα τους βάλουμε ΦΥΛΑΚΉ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ.

  Η Ισλανδία χρεοκόπησε πριν 2 χρόνια (όπως κ εμείς) κ τώρα αφού αρνήθηκε να κάνει αυτά που μας έβαλαν εμάς να κάνουμε, αφού έστειλε στα δικαστήρια και τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, τώρα έχει 6% παρακαλώ ανεργία και ανάπτυξη 3% περίπου (!!).

  Και αυτοί τους έστειλαν στα δικαστήρια, δίχως να έχει αποδειχθεί ότι υπονόμευαν τη χώρα, ανεβάζοντας τεχνητά το έλλειμμα (και οδηγώντας το κράτος να χάσει ΔΕΚΆΔΕΣ ΔΙΣ).

  Πότε θα μπούνε φυλακή οι προδότες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.