23/11/2009 23:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγαλύτερο ρίσκο στην Ελλάδα, παρά στον Παναμά και την Κολομβία…Ελλάδα, η επόμενη χώρα η οποία θα τιμωρηθεί σκληρά από τους αυτόκλητους τιμωρούς (Vigilantes) των ομολόγων (της έννομης τάξης)!Mε αυτό τον τίτλο, αγγλικό site του Ίντερνετ (Bondvigilantes.co.uk) αναφέρεται στους Vigilantes των ομολόγων (τιμωροί) οι οποίοι ψάχνουν σαν τους «λύκους» ανά τον κόσμο, τις χώρες οι οποίες δεν συμμορφώνουν τα δημοσιονομικά τους μεγέθη,  και στην συνέχεια τις «τιμωρούν» αυξάνοντας το κόστος δανεισμού  μέσω της ανόδου διαφοράς του spread στα δεκαετή ομόλογα ή στα 5ετη Credit Default swaps.

Η ίδια ιστοσελίδα παραθέτει  διάγραμμα που δείχνει ότι, το ρίσκο ενός ελληνικού Credit Default Swap είναι το ίδιο με το Ρωσικό Default Swap, ενώ συμπληρώνει πως το ελληνικό ρίσκο είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο Swap των Φιλιππίνων ( ΒΒ_ ), της Κολομβίας (ΒΒ+) και του Παναμά (ΒΒ+)!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στις αρχές Νοεμβρίου τα Credit Default Swaps (πενταετή) - το ασφάλιστρο που πληρώνουν οι επενδυτές έναντι προστασίας από μια χώρα ή εταιρεία που δεν αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της - έχουν φθάσει στις 182 - 187 μονάδες βάσης.

Επίσης, για την διαφορά των δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών επισημαίνεται ότι αυτή έχει ξεπεράσει τις 170 μονάδες.

Το άρθρο συμπληρώνει επίσης, ότι εάν η κυβέρνηση δεν ανακοινώσει μέτρα τον ερχόμενο μήνα τότε θα δοθεί σύσταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπιστεί με έκτακτα μέτρα το έλλειμμα.

 


http://www.protothema.gr/content.php?id=52389

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.