08/09/2009 02:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγαλύτερη προστασία για τους αγρότες ζητούν 16 κράτη-μέλη

Δεκαέξι ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία, ζήτησαν περισσότερη δράση -με κοινή ανακοίνωσή τους- από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των αγροτών, ιδιαίτερα σ' αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

«Για να αποφύγει την μαζική απώλεια καλλιεργειών, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να λάβει ισχυρά και συγκροτημένα μέτρα» διεμήνυσαν πολλοί υπουργοί Γεωργίας με την Γαλλία και τη Γερμανία να παρουσιάζουν πιο παραστατικά τις μελανές προοπτικές του κλάδου.

«Πρόκειται για αποτυχία της Ε.Ε. η οποία δεν μπορεί να δει την επείγουσα ανάγκη να ασχοληθεί μ' αυτήν τη σοβαρή κατάσταση», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας, Ίλσε Άιγκνερ.

Την ίδια ώρα, έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες από Βέλγους αγρότες έξω από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Γεωργίας. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις των αγροτών, οι τιμές του γάλακτος έχουν αγγίξει επίπεδα τιμών του 1992, σημειώνοντας πτώση κατά 40% από την άνοιξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.