Μεγάλη αύξηση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
15/06/2014 11:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλη αύξηση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την αύξηση των δόσεων για πληρωμή των οφειλών από 12 δόσεις που είναι σήμερα σε 48 δόσεις έως και 100 δόσεις.

Ένα ακόμη ευνοϊκό μέτρο για εκατομμύρια Έλληνες, αναμένεται να βάλει στο τραπέζι με την τρόικα η κυβέρνηση. Ο λόγος για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών που κάθε μήνα αυξάνονται και 1 δις ευρώ ξεπερνώντας συνολικά τα 65 δις ευρώ. Το 10% μόνο να καταφέρει να εισπράξει το κράτος κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, τότε θα έχει σωθεί η οικονομία και δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα.

Ασφαλώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν. Υπάρχουν όμως και πολλοί που δεν πληρώνουν γιατί δε γουστάρουν. Κατ’ επάγγελμα τζαμπατζήδες που βρίσκουν την ευκαιρία να μην καταβάλλουν φόρους και εισφορές στα ταμεία. Μόνο τα… κορόιδα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι αυτοί που πληρώνουν κανονικά αλλά πλέον κι εκεί ο κόσμος έχει φτάσει στο χτένι.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την αύξηση των δόσεων για πληρωμή των οφειλών από 12 δόσεις που είναι σήμερα σε 48 δόσεις. Σενάρια κάνουν λόγο ακόμη και για πληρωμή των χρεών ακόμη και σε 100 δόσεις, κάτι που φαντάζει όμως δύσκολο να δεχθεί η τρόικα.

Σε κάθε περίπτωση η αύξηση των δόσεων εκτιμάται ότι θα διευκολύνει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Αν και θα βολέψει και τους επαγγελματίες φεσατζήδες, όμως, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και ο σκοπός είναι να αποφευχθεί νέα δημοσιονομική εκτροπή. Να αυξηθούν τα έσοδα τα κράτους και να μπορέσει η χώρα να αποκαταστήσει τις αδικίες των μνημονίων.

Η μεγάλη αύξηση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα διευκολύνει τον κόσμο να πληρώνει στην εφορία και στα ταμεία και ταυτόχρονα να μένουν χρήματα που θα κατευθυνθούν στην αγορά, στην κατανάλωση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 15/06/2014 12:26:35

  Και αυτοι που δεν εχουν ληξιπροθεσμα; να τα μετατρεψουν σε ληξιπροθεσμα για να τυχουν των δοσεων; τρελοκομειο η υποθεση......

 2. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 15/06/2014 12:55:37

  Ακόμη κι οι 100 δόσεις, δεν θα δώσουν ανάσα σε πολλά νοικονυριά... Αν αναλογιστούμε τους απανωτούς φόρους και χαράτσια στα ακίνητα, με δεδομένο ότι στα ακίνητα κυρίως επένδυε ο μέσος έλληνας, οι συσωρευμένες οφειλές είναι εφιαλτικές. Αν προσθέσουμε και τις οφειλές των νοικοκυριών σε τράπεζες, τα ξενοίκιαστα αλλά φορολογούμενα ακίνητα και τις μειώσεις μισθών και την ανεργία... ο κόμπος έχει σπάσει το κτένι.... Παράλληλα με τις 100 δόσεις, θα πρέπει επιτέλους να ισχύσει κι η μονομερής εκχώρηση ακινήτων έναντι οφειλών... Μόνο τότε θα αρχίσει να αχνοφέγγει!

  • gnik61 avatar
   gnik61 @ μελιτίνη 15/06/2014 15:44:07

   Φοβερή η λογική σου!! Επειδή κάποιοι έπαιζαν τόσα χρόνια monopoly με την Ελλάδα, πολιτικοί που δεν αντιλέγω ότι οι Έλληνες ψήφιζαν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, να τους χαρίσουμε ότι ακίνητα φτιάξαμε με αίμα και δεν τα κλέψαμε, γιά να τους δώσουμε την ευκαιρία να ξαναπαίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Όχι να τιμωρηθούν πρώτα αυτοί που μας έφεραν ως εδώ. Όχι ο Άκης μόνο. Όλοι, όπως και να λένε τον καθένα τους. Και να σταματήσει το αλισβερίσι από τον κάθε πρωθυπουργό με τον πρώην που θέλει να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο, γιαυτόν και τους δικούς του!! Και γιά να σου δώσω ένα παράδειγμα, η γυναίκα του Άκη ήξερε γιά τις καταχρήσεις του συζύγου της, και είναι φυλακή. Η Γκερέκου δεν ήξερε τίποτα γιά τον Τόλη και είναι Υπουργός...

   • μελιτίνη avatar
    μελιτίνη @ gnik61 15/06/2014 17:11:50

    Οκ!!! ...κι ο Λάκης Γαβαλάς γονάτισε στην ψειρού, να σκοτώνει κατσαρίδες με το vogue!!! Πάμε παρακάτω τώρα, για να δούμε, πως θα ξανασηκώσουμε κεφάλι και δεn θα βρουν μπροστά τους τα παιδιά μας, τα παιδιά όσων μας έφτασαν εδώ...!!!!

    • gnik61 avatar
     gnik61 @ μελιτίνη 15/06/2014 19:56:47

     Λυπάμαι που σου το λέω αλλά ούτε τα παιδιά σου ούτε τα εγγόνια σου θα πάψουν να χρωστούν. Και όχι λόγω του...μνημονίου. Το δούλεμα σχετικά με αυτό πάει σύννεφο. Δεν υπάρχει δυστυχώς μνημόνιο. Μακάρι να υπήρχε γιατί κάποτε θα τελείωνε. Η συνθήκη του Μάαστριχτ και της Ρώμης σου λένε κάτι? Αυτό είναι το πραγματικό μνημόνιο που...δυστυχώς το έχεις υπογράψει γιά να είσαι στην Ευρωπαϊκή..ολοκλήρωση. Το μνημόνιο της τρόϊκας είναι απλά η οδηγία του πως θα εφαρμόσεις τις παραπάνω συνθήκες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

     • μελιτίνη avatar
      μελιτίνη @ gnik61 15/06/2014 22:12:21

      Γνωστά! Ενώ είναι γνωστή η ανάλυση, συνεχώς μπερδεύονται η μάκρο- με τη μίκρο- οικονομία κι οι επιμέρους πολιτικές αποφάσεις με την υψηλή πολιτική. Ετσι η μπάλλα να πέφτει πάντα στην κερκίδα και στο κουτσομπολιό και την προπαγάνδα! Κι ενώ η κάλπη στέλνει σπίτια, όσους παίξαν τα τραπεζοχρηματηστηριακά παιχνίδια, εκείνοι όλο και ξαναεμφανίζονται στο προσκήνιο για να συνεχίσουν το έργο τους προς την κατηφόρα.... Οτι έγινε δεν αλλάζει! Σημασία έχει, αν τώρα όντως υπάρχει η βούληση, να δοθούν ουσιαστικές λύσεις, ή θα συνεχιστεί το παιχνίδι της κολοκυθιάς....

 3. kritwn avatar
  kritwn 15/06/2014 17:11:12

  Αν ισχύσουν οι 100 δόσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν και σε υπάρχουσες ρυθμίσεις ώστε να ανακουφιστούν κι όσοι πληρώνουν ήδη. Και το σημαντικότερο, όσοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και πληρώνουν να μην τους δεσμεύουν τους λογαριασμούς. Να τελειώσει η αλητεία του υπουργείου που έχει καταντήσει ο μπαμπούλας των μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών.

 4. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 15/06/2014 21:38:29

  Γιατί να γίνω ληξιπρόθεσμος για να υπαχθώ σε ρύθμιση;

 5. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 23/06/2014 19:07:56

  Σ αυτή τη χώρα, μόνο οι ληξιπρόθεσμοι ευνοούνται. Οι άλλοι, είναι απλώς "υπόχρεοι". Αφού τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται, το παιχνίδι είναι χαμένο, ούτως ή άλλως. Το να τα βαφτίσουμε "εισπρακτέα" μέσω των 100 δόσεων δεν βοηθάει να... εμφανιστούν. Σκεφτείτε το!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.