22/11/2010 16:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλες πιέσεις σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα

Η βουτιά του χρηματιστηρίου κατά 3% - αμέσως μετά το δημοσίευμα των Financial Τimes και με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στην Ιρλανδία– οι εσωτερικές διαφωνίες της κυβέρνησης και, κυρίως, τα μαθηματικά που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό ( εισροές 40 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό και 46,1 δισ. ευρώ λήξεις ομολόγων) δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό στην Οδό Αθηνών.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα έκανε λόγο για ελεγχόμενη στάση πληρωμών εντός του 2011 και αν διαβάσει κανείς τον προϋπολογισμό προσεκτικά προκύπτουν τα εξής : Οι εισροές από τον μηχανισμό είναι 40 δισ. ευρώ, και οι λήξεις παλαιών ομολόγων και τόκων είναι 46, 1 δις. ευρώ. Δηλαδή, λείπουν 6,1 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά πρέπει να βρεθούν διότι αν δεν βρεθούν οδηγούμαστε σ’ αυτό που αναφέρουν οι Εγγλέζοι.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται κάτω από τις 1.450 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,95%. Στα 6,75 ευρώ η Εθνική χάνει 4,66%. Πάνω από 5% οι απώλειες στον ΟΤΕ, και άνω του 4% στην Τράπεζα Πειραιώς. Πάνω από 4% η πτώση στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Την ίδια ώρα, η αναταραχή στην Ιρλανδία οδηγεί χαμηλότερα το ευρώ, στα 1,3640 δολάρια, ενώ έχουν γυρίσει και στο “κόκκινο” οι ευρωπαϊκές αγορές.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=91949

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/11/2010 17:08:49

  Η Ιρλανδία είναι μεγαλύτερη τρύπα από εμάς. Έσπευσαν, που σημαίνει η πόρτα της Πορτογαλίας θα αρχίσει να ανοίγει... και αν δείτε φως κάτω από την πόρτα της Ισπανίας, θα τραγουδήσουμε όλοι τον Γαλλικό Εθνικό Ύμνο.

  Ή, να το πω αλλιώς: Το 2008 έγινε το μεγαλύτερο κραχ που έχω γνωρίσει. Σε συνέχεια 2-3 μίνι κραχ, το πρωτο ήταν το 1987 νομίζω. Το 2008 ήταν σοβαρό. Το μπάλωσαν (καλώς κατά την γνώμη μου) με υπερβολική ρευστότητα. Τότε, λέγαμε "θα πέσει το δολάριο, θα γίνει αυτό θα γίνει το άλλο". Όχι ότι μου αρέσει η Δύση, αλλά πάντα έλεγα (όποιος δεν πιστεύει ας πάει να το δει) ότι θα πέσει το δολάριο, αλλά θα πέσει περισσότερο το ευρώ και όλα θα εξαρτηθούν από την σχέση δολαρίου -γιουάν, και θεωρούσα και θεωρώ, ότι αυτή η σχέση είναι πιο συμβιωτική. Το ευρώ κρατιέται επειδή η Γερμανία εξάγει σε εμάς (και μας λαδώνει για τις μεγάλες εξαγωγές της, και εξάγει στις ΗΠΑ. Εξάγει και Πρασινη Ανάπτυξη (αχ βρε Τιραμόλα σε τι μπελά με έχεις βάλει), και μαντέψτε τι ΔΕΝ είναι πια της μόδας στο Ρεπουμπλικανικό, αντισοσιαληστικό Κογκρέσσο... Τα Πράσινα.

  Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, και, μεταξύ μας, στα δικά μας δημοσιονομικά, μια βροχή ...μας σώζει. Θα πάψουν να ασχολούνται με εμάς (αλλά καλά θα κάνουμε να έχουμε να φάμε).

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 22/11/2010 17:14:30

   Once you pop, you can't stop!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.