20/10/2010 13:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μείωση 44,5% στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Μείωση 44,5% ή 208 εκατ. ευρώ εμφάνισε τον Αύγουστο του 2010 το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2009 διαμορφούμενο στα 259 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τράπεζα της Ελλάδας, η βελτίωση αυτή οφείλεται κυρίως στον περιορισμό του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και δευτερευόντως στη μικρή αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών καθώς και στο μικρό περιορισμό του ελλείμματος του ισοζυγίου των εισοδημάτων. Οι εξελίξεις αυτές αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την  αύξηση  του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων.
Ο περιορισμός του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου οφείλεται στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 179,3 εκατ. ευρώ και στον περιορισμό των καθαρών πληρωμών για αγορές καυσίμων κατά 96 εκατ. ευρώ, ενώ  οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές πλοίων παρουσίασαν μικρή αύξηση κατά 27  εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.