08/12/2011 15:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μείωση επιτοκίων 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε, όπως αναμενόταν ευρέως, το βασικό επιτόκιο του ευρώ στο 1%, σε μια ακόμη προσπάθεια βελτίωσης της ρευστότητας και εκτόνωσης της κρίσης στην ευρωζώνη. Κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης καθορισμού πιστωτικής πολιτικής στην Φρανκφούρτη, το συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε μείωση του επιτοκίου κατά 0,25 μονάδες. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη για την πλειοψηφία των αναλυτών. Η κεντρική τράπεζα μείωσε αναλόγως κατά 25 μονάδες βάσης το επιτόκιο στον μηχανισμό καταθέσεων στο 0,25% και στον μηχανισμό marginal δανεισμού στο 1,75%. Πολλοί παρατηρητές περιμένουν ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα ανακοινώσει στην συνέχεια επιπλέον την απελευθέρωση περαιτέρω εργαλείων υποστήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών, χαλαρώνοντας τα κριτήρια που ζητεί από το

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/12/2011 16:59:05

  Συνεχίζουν οι αντικρουομενες εκδοχές. Το μεσημέρι γράφτηκε ότι θα δανείσει το ΔΝΤ, τώρα λέει ότι δεν θα δανείσει το ΔΝΤ ούτε θα παράσχει ρευστότητα. Γραφτηκε επίσης ότι μετά την ανακοίνωσή του ανέβηκαν τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου)

  Αν δεν έχουν κατι σοβαρό και ουσιαστικο να πουνε σύντομα οι Μερκοζυ, θα υπάρξει κι αλλη νευρικότητα.

  Εκτός εάν επιτραπεί απρόσκοπτη εισαγωγή Κινέζικων στην Ευρώπη (χωρίς πράσινα τραλαλά) και μας δανείσουν οι Κινέζοι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 08/12/2011 17:04:00

   Ντράγκι, και φάρμακα για την λειτουργική μνήμη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.