#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2012 21:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας κρύβουν την αλήθεια για την "επιλεκτική χρεοκοπία"Βόμβα που κάποιοι επιλεκτικά κρύβουν, έκρυβε η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default).

Διότι, ορισμένοι στο οικονομικό επιτελείο πέρασαν επικοινωνιακά ότι η χρεοκοπία είναι κάτι αναμενόμενο μέχρι να ολοκληρωθεί το PSI και στη συνέχεια ο διεθνής οίκος θα αναβαθμίσει την Ελλάδα. Ίσως να είναι κι έτσι και να υπάρξει αναβάθμιση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η S&P δεν στέκεται στο πότε θα αναβαθμίσει την Ελλάδα αλλά στον αν και πότε θα ξαναχρειαστεί να την υποβαθμίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής οίκος θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του ως προς την ελληνική οικονομία αφού πρώτα αξιολογήσει την πολιτική κατάσταση στη χώρα, το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αναδιάρθρωση του χρέους σε περίπτωση που η βιωσιμότητα δεν είναι εξασφαλισμένη και την ανάπτυξη της Ελλάδας, αν δηλαδή υπάρχουν προοπτικές. «Νομίζω ότι η αξιολόγηση που θα δοθεί μετά τη χρεοκοπία θα δώσει κάποιες ενδείξεις για το ποιες είναι οι πιθανότητες μιας ακόμη αναδιάρθρωσης χρέους στο μέλλον», τόνισε στέλεχος του διεθνούς οίκου.

Επιμελώς, τα δεδομένα που βάζει η S&P απεκρύβησαν, ωστόσο είναι φανερό ότι η υποβάθμιση σε selective default ίσως είναι η αρχή του τέλους για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια στιγμή, έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρει ότι η Ελλάδα θα αργήσει πολύ να επιστρέψει στις αγορές και θα παραμείνει στον απόλυτο έλεγχο και την ανάγκη της τρόικας. Μάλιστα, ήδη πολλοί ξένοι δανειστές, κι όχι μόνο, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το αν θα ξαναδανείσουν οικονομίας στην Ευρωζώνη. Ήδη, την Τρίτη οι φαρμακοβιομήχανοι αποφάσισαν να μην μπουν στη διαδικασία του κουρέματος για τα ομόλογα που έχουν και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάλχας avatar
  Κάλχας 28/02/2012 22:29:35

  http://www.youtube.com/watch?v=ED2hAa5NggI

 2. aporia avatar
  aporia 28/02/2012 23:01:59

  ""Ήδη, την Τρίτη οι φαρμακοβιομήχανοι αποφάσισαν να μην μπουν στη διαδικασία του κουρέματος για τα ομόλογα που έχουν και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη"""
  Ωχ...τι πρωτοτυπο..
  Οι "ελληνες" φαρμακοβιομηχανοι..ειναι οι πρωτοι διεθνως ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΦΑΡΜΑΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
  μπραβο ωρε πατριωτες...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ aporia 28/02/2012 23:16:29

   Ενώ δε τους συμπαθώ καθόλου τους βιομηχάνους γενικά, πρέπει να ξέρει ο κόσμος πως όχι μόνο δεν είναι οι πρώτοι διεθνώς που δε θα συμμετάσχουν στο PSI, αλλά ισπανικά funds αποχώρησαν από τις αρχικές συνομιλίες στο τέλος του 2011-αρχές του 2012. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και όχι για υπεράσπιση των βιομηχάνων. Έτσι κι αλλιώς, θέλαμε ελεύθερη αγορά; Τα λουζόμαστε τώρα. Ο Πούτιν είναι αυταρχικός για κάποιους αλλά έχει την καλύτερη οικονομική πολιτική διεθνώς επειδή έχει ισορροπία μεταξύ κρατικής παρέμβασης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Εννοείται πως θα υπάρχουν κι εκεί παρατράγουδα αλλά δεν φταίνε οι στρεβλώσεις που έχουν πάντα και ο καπιταλισμός και ο κρατισμός.

 3. aporia avatar
  aporia 28/02/2012 23:07:34

  Καντε μια συγκριση για να συνελθετε...Οι γερμανοι που μας μισουν..ειναι και φασιστες..Μας εκοψαν το χρεος στο μισο...Και οι ελληναρες πατριωτες..μας πανε στα δικαστηρια.
  Εμας τους πολιτες και φορολογουμενεους, Γιατι εμεις θα πληρωσουμε το χρεος.
  Ενταξει ωρε φαρμακο"βιομηχανοι" ..θα δεχθουμε και αλλο 50% μειωση των συνταξεων για να σας πληρωσουμε ολοκληρο το χρεος..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ aporia 28/02/2012 23:20:43

   Τι έκαναν οι Γερμανοί; Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Είσαι επικίνδυνα άσχετος το λιγότερο! Έχουν πεθάνει την κοινωνία και το λαό τα μέτρα, σε συκοφαντούν, σε εκβιάζουν, σε εκφοβίζουν, σε βρίζουν, σε ειρωνεύονται, σε σκάνε από την πολύ "αγάπη" τους, σου βάζουν επιτόκιο 7% στο πρώτο μνημόνιο για να σε βουλιάξουν περισσότερο, σου δίνουν για αποζημίωση της SIEMENS το 1/10 της ζημιάς, σου πουλάνε πανοτίμι λόγω μίζας γερμένα υποβρύχια, τανκ που λιώνουν σαν βούτυρο και εσύ λες τα ανεκδιήγητα. Τι άλλο θα ακούσουμε;;;;;;;;;;;

 4. AUD avatar
  AUD 28/02/2012 23:15:34

  εδω και 24 ώρες το έχουν ανακοινώσει.. εσείς τώρα το προβάλατε?

  • factorx avatar
   factorx @ AUD 29/02/2012 00:20:53

   Να διαβάζουμε πριν σχολιάσουμε και να μην είμαστε προκαετειλημμένοι
   http://www.antinews.gr/2012/02/28/149518/

 5. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 28/02/2012 23:42:44

  Η ιδέα του κουρέματος και όλα τα παρεπόμενα που βιώνουμε σήμερα ωφείλονται στην Γερμανική Οικονομική ελίτ. Ο στόχος τους προφανής: Οχι στο Ευρωομόλογο και ¨Οχι στην ΕΚΤ σαν δανειστή έσχατης ανάγκης. Το χρέος θα μπορούσε να μην είχε καθόλου κουρευτεί αν η ΕΚΤ έβγαινε και αγόραζε στη δευτερογενή (όσο φθηνότερα μπορούσε) ένα μεγάλο μέρος του για ένα διάστημα και με΄τρ αέκανε πρόταση έως και συνολικής επαναγοράς του. Με αυτό τον τρόπο (από την αγορά στη δευτερογενή), η ΕΚΤ θα είχε πετύχει τουλάχιστον 20% κούρεμα Χ 250 δις = 50 δις και το ελληνικό χρέος σε ονομαστικές τιμές θα ήταν: 360-50 = 310 δις. Ακολούθιως η ΕΚΤ μπορούσε να δανείσει την Ελλάδα με 1,5% επιτόκιο (1% το δικό της επιτόκιο + 0,5% παραπάνω) και η Ελλάδα να πληρώνει : 5,55 εκατομμύρια τόκους το χρόνο και βέβαια να ακολουθεί το μνημόνιο της ΕΕ και της ΕΚΤ (χωρίς ΔΝΤ) για δημοσιονομικό συμμάζεμα και επενδύσεις με αύξηση ανταγωνιστικότητας.
  Δεν θα χρειαζόταν ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΩΝ που με τα σημερινά δεδομένα φέρνει το χρέος πάλι στα 280 δις τελικά και με πολύ εμγαλύτερους τόκους.
  Με ιδιωτικοποιησεις 50 δις και πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% το έτρος (7,5 δις), το 2020 η Ελλάδα θα είχε χρέος το πολύ 250 δις και ΑΕΠ (με αναπτυξιακές παρεμβάσεις στο φορολογικό ακι ασφαλιστικό) τουλάχιστον 250 δις δηλαδή το χρέος της θα ήταν στο 100% του ΑΕΠ ή λιγώτερο.
  Τότε από το 2013 ή το πολύ το 2014 η Ελλάδα θα είχε βγεί κανονικά στις αγορές με αξιολόγηση ΒΒΒ+ και άνω.

  Τα ίδια (ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ επαναλαμβάνω) θα μπορούσαν να είχαν γίνει και με άλλες χωρες προβληματικές στην Ευρωζώνη και η κρίση χρέους να λάβει άμεσα τέλος και τα Spreads να ισοπεδωθούν (ούτε το Ευρωομόλογο θα χρειαζόταν πια...).

  Ομως οι Γερμανοί αναζωπύρωσαν την κρίση στην Ευρωζώνη με την εμμονή τους να μην αναλάβει τέτοιο ρόλο η ΕΚΤ (που στο κάτω κάτω θα μπορούσε να δανείσει την Ελλάδα και με εμπράγματες εξασφαλίσεις όπως θα έχουν ήδη οι άλλοι δανειστές μας μέσω του αγγλικού δικαίου).

  • franc avatar
   franc @ GreekinEurope 29/02/2012 10:05:41

   Aγαπητέ GreekinEurope συμφωνώ και επαυξάνω. Η "εμμονή" των Γερμανών κατα τη δική μου άποψη δεν είναι απλά ενα ψυχολογικό κουσούρι, αλλά προσχεδιασμένη πολιτική απο κοινού με την Αυτοκρατορία του χρήματος ώστε να πληρώση η ΕΕ και δή ο "Νότος" της την Αμερικάνικη κρίση της Lehman bros . Γι αυτό εξ αρχής και ενώ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ συνιστούσαν ως μοναδική διέξοδο απο την κρίση το τύπωμα χρήματος, πράγμα που ο Ομπάμα έκανε αμμέσως, την ίδια στιγμή και ενώ γνώριζε καλά οτι αυτό θα μεταφέρει την κρίση στην Ευρώπη, ο Τρισέ,συνεπικουρούμενος απο τον Σόιμπλε, αρνούνταν κατηγορηματικά την λύση αυτή και για το ευρώ. Η δικαιολογία οτι θα είχαμε πληθωρισμό είναι γελοία διότι θα ήταν αμελητέος και μάλλον επιθυμητός προς αποφυγήν και της ύφεσης που έρχεται τώρα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη κυρίως λόγω της σκληρότητας του ευρώ. Θα ξυπνήσουμε άραγε οι "Νότιοι" τη στιγμή που οι κυβερνήσεις μας τωρινές και επόμενες μας έχουν πουλήσει μέχρι του ύστατου σημείου αντοχής μας? ή θα περιμένουμε την ανατροπή απο την επόμενη γενιά?

   • juliet avatar
    juliet @ franc 29/02/2012 13:11:39

    Kαι ο Σοιμπλε στήλωσε τα πόδια στην αρχική του τοποθέτηση και όποιον πάρει ο χάρος.Βέβαια όταν απέναντι υπάρχουν καρπαζοεισπράκτορες ...περιμένεις λύσεις ή καρπαζιές;

 6. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 29/02/2012 01:09:40

  ε καλα τωρα. απο την στιγμη που ανακοινώθηκε η συμφωνια 26ης οκτ. ολοι οι οικοι ειχαν πει θα μας πανε σε αξιολογηση rd ,sd ,η και d ακομα μετα το psi. ε και πριν ccc, ca, c ημασταν. τωρα και να μας αναβαθμισουν μετα παλι junk ccc αξιολογηση θα εχουμε γιατι για bb+ η bbb δεν μας βλεπω.

 7. aporia avatar
  aporia 29/02/2012 01:14:34

  Nαι ..δυστυχως γιατι μονο η γερμανικη οικονομικη ελιτ, ειχε τα αρ..α.
  Στο διλημα τα εθνη η..οι αγορες..να υπερασπισει τα εθνη..
  Και υποχρεωσε τις αγορες να παρουν τις ζημιες τους στην ελλαδα..και εαν χρειαστει θα γινει και σε ολες τις χωρες της νοτιας ευρωπης.
  Και ας κλαιγονται οι αγγλοσαξωνες και τα παπαγαλακια τους στην ελλαδα...
  Ενταξει..ειναι φασιστες...το ξερω...αλλα γουσταρω που φερθηκαν φασιστικα και στις αγορες...

 8. μαντειο avatar
  μαντειο 29/02/2012 09:40:37

  Δουλεια μου ειναι να μαντευω..Οριστε τι μαντευω:
  Παμε για φουντο,παμε στοιχημα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.