#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2011 17:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας δουλεύουν χοντρά οι ΠΑΣΟΚοι: "άδικη η εφεδρεία", λένε τώρα«Η εφεδρεία είναι ένα άδικο μέτρο», επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, όπως αναφέρουν απολύτως έγκυρες πληροφορίες του «Βήματος», ο καθ΄ύλιν αρμόδιος για την εφαρμογή της, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας.

Ο κ. Ρέππας, που εξέφρασε αυτή την άποψη από την πρώτη ημέρα που ελήφθη η σχετική κυβερνητική απόφαση μετά και τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας, επιμένει ότι ο «δρόμος για την αναμόρφωση της διοίκησης περνάει μέσα από τη συνολική αξιολόγηση του προσωπικού του Δημοσίου», μία διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει και θα οδηγήσει στην διαμόρφωση «ενός επιτελικού κράτους».

 

Η εφεδρεία, παρά ταύτα, το πρώτο κύμα της οποίας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, προέκυψε για το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ως αναγκαίο κακό.

 

«Η υλοποίηση της εφεδρείας, που περιλαμβάνει αδικίες», όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «υπήρξε προϋπόθεση στην ουσία για την εκταμίευση της έκτης δόσης».

 

Τα ίδια στελέχη αφήνουν σήμερα να εννοηθεί ότι η Τόικα είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης γι΄αυτό το θέμα, παρότι δεν φιλοδοξούσε να υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη, αφού το όφελος που θα προκύψει τελικά από την εφεδρεία για το 2012 θα είναι μόλις 300 εκατ. ευρώ.

 

«Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα δίλημμα», επισημαίνουν στλέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «ή θα προχωρούσαμε στην εφεδρεία ή θα χρεωκοπούσε ουσιαστικά η χώρα λόγω της μη καταβολής της έκτης δόσης».

 

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι μπροστά σ΄αυτή την κατάταση ο κ. Ρέππας πέτυχε,«παρότι η εφεδρεία αποτελούσε ένα άδικο και αναξιοκρατικό μέτρο, να θεσπιστούν τουλάχιστον αντικειμενικά κριτήρια για την υλοποίησή της».

 

Οι διαπιστώσεις αυτές γίνονται από τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μετρρύθμισης μετά και τις «κραυγές αγανάκτησης» για το μέτρο της εφεδρείας που άρχισαν να εκδηλώνονται ακόμη και στους κόλπους της κυβέρνησης από στελέχη τα οποία εμφανίζονται σήμερα ως υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων στο Δημόσιο

Κατά τα άλλα, διαβάστε εδώ τι έγινε την πρώτη ημέρα της εφεδρείας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gio23 avatar
  gio23 29/11/2011 17:55:14

  Γιατί κοντοζυγώνει και η δική του σειρά στην εφεδρεία.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/11/2011 19:51:48

  ..κοινώς, γίνεται ''της εφεδρείας''.....

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/11/2011 19:14:32

  Μα πάντα ...δούλευαν τους άλλους.

  Η ουσία είναι (για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι εκτός Δημοσίου) ότι καταλαβαίνουν τι @@@@@@@@ έχουν κάνει.

  Δεν μιλάμε για την φασιστική ανοησία της εφεδρείας με την παντελή έλλειψη αξιοκρατικών κριτηρίων.
  Δεν μιλάμε για την βλακεία του ...εφευρέτη που απλά αν δεν χρειάζεσαι κάποιους τους αξιολογείς και τους απολύεις και δεν τους βγάζεις σε ...εφεδρεία με άτομα που χρειάζεσαι.

  Η ουσία λοιπόν είναι ότι έχουν φύγει τόσοι πολλοί που έχουν χάσει την μπάλα...
  και μιλάμε για το στενό δημόσιο τομέα το ΚΡΑΤΟΣ και όχι για αυτό που αυτοί ονομάζουν ΚΡΑΤΟΣ ...τα μαγαζάκια τους (εταιρείες, ΝΠΙΔ, ΑΕ κλπ που με μετατάξεις τους φέρνουν από το παράθυρο στο Δημόσιο ....σιγά τα πληκτρολόγια μην ξυπνήσει κανένας ...αρμόδιος)

  Λοιπόν:

  -Απογεγραμμένοι Μισθοδοτούμενοι έως τις 31 Ιουλίου 2010: 768.009

  -Αριθμός μισθοδοτούμενων που έχουν ενταχθεί σε Δ/νση Προσωπικού: 724.964 με επιβεβαιώσεις στοιχείων μισθοδοτούμενων από Δ/νσεις Προσωπικού: 610.613

  Από αυτούς :
  Μόνιμοι/Δικαστικοί Λειτουργοί/Δημόσιοι Λειτουργοί 585.799
  Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου 54.457

  Σύνολο; 640.256.... 28/11/2011

  Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι (με τις τρίμηνες αποδοχές μέσα) της χώρας. (από την σελίδα απογραφής)

  Οι κύριοι πέταξαν τη φάκα της εφεδρείας και έχουν φύγει το 2010 & 2011 πάνω από 100.000 άτομα + 25.000 άτομα που αναμένονται έως 31/12/2011 + 30.000 έφεδροι και το ...μαγαζί έκλεισε.

  Υπάρχουν Υπηρεσίες που δεν έχουν ....ούτε ένα υπάλληλο (πχ ας πάει κάποιος το μούστο στο Χημείο στη Λαμία για να μην μιλήσουμε για ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ)

  Οι άνθρωποι δεν είναι απλά άσχετοι ...εντολές εκτελούν και τώρα παρακαλούνε κόσμο να μην φεύγει...μέχρι να έρθουν οι .....άριστοι με μετατάξεις... και μην ακούσω για ΑΣΕΠ και γελάω γιατί θα δείτε στα νοσοκομεία και στα μουσεία ....μηχανοδηγούς.

  Ενα Κράτος για να υπάρχει χρειάζεται χώρα, λαό και εξουσία (δομές + κανόνες + λειτουργία)
  Εμείς έχουμε πολιτικούς παντογνώστες+τεχνοκράτες καθηγητές.

  Καληνύχτα Ελλάδα.

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/11/2011 19:22:47

  Και για να συνεχίσω ...

  Πείτε στα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ....«ή θα προχωρούσαμε στην εφεδρεία ή θα χρεωκοπούσε ουσιαστικά η χώρα λόγω της μη καταβολής της έκτης δόσης» ....

  χαχαχα

  Δεν έχουν ακούσει οι φωστήρες για ...μεταβιβαστικές πληρωμές;
  Για ...επιχορηγήσεις;

  Αλλά είναι η μόνη λύση η εφεδρεία από την μείωση των επιχορηγήσεων ΜΚΟ (500,000,000 δεν είχε πει ...κάποια ;) Εκκλησίας, Μεγάρων και κολλητών;

  Ας μας πουν οι ....στελεχάρες πόσα θα γλιτώσουν από την εφεδρεία μέχρι 31/12/2012 και εγώ ο ...υπαλληλάκος τους εξοικονομώ τα τριπλάσια για να γλιτώσουμε την ...χρεωκοπία.......χαρίζοντας και τα 850,000,000 της PROTON....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.