#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2011 16:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαρτένς κατά Σοσιαλιστών και ΠαπανδρέουΤην πεποίθηση ότι η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης θα καταλήξει σε αποφάσεις που θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς.

Στην ίδια γραπτή ανακοίνωσή του ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός εξαπολύει ακόμη επίθεση κατά του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και προσωπικά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε ότι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μαρτένς σημειώνει ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ εργάζονται σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουν το ευρωπαϊκό συμφέρον και να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα το ΕΣΚ κατά του ΕΛΚ, ο κ. Μαρτένς σημειώνει ότι η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΚ πάσχει από «συνοχή και ουσία» και έχει ως μόνο στόχο την επίθεση κατά του ΕΛΚ. «Πρόκειται για μια υπερφίαλη ανακοίνωση η οποία προέκυψε από μια επιφανειακή συνεδρίαση που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το ΕΣΚ έχει αρχαϊκή κατανόηση των οικονομικών θεμάτων», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

Ο κ. Μαρτένς αναφέρει επίσης ότι ο μόνος πρωθυπουργός χώρας της ΕΕ που συνέδεσε το όνομά του με αυτή την επίθεση του ΕΣΚ κατά του ΕΛΚ ήταν ο κ. Παπανδρέου. «Έμεινα έκπληκτος βλέποντας τον κ. Παπανδρέου να ομιλεί εκ μέρους του ΕΣΚ για την έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ευρώπη», σημειώνει ο κ. Μαρτένς.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ τονίζει τέλος ότι «αντί να αναλώνεται σε ανούσιους πολιτικούς χειρισμούς με τους Σοσιαλιστές συναδέλφους του, η Ευρώπη αναμένει από τον κ. Παπανδρέου να αφιερώσει όλη την ενέργεια και τον χρόνο του στην εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων τις οποίες χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vildanden avatar
  vildanden 19/07/2011 16:26:31

  Ο Μαρτένς κατηγορεί τον ΓΑΠ για μη εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Εντάξει, είναι γνωστό ότι ο ΓΑΠ πέρα βρέχει, αλλά πώς συμβαδίζει αυτό με τις προτάσεις Σαμαρά για αλλαγή της τρέχουσας πολιτικής όχι μόνο σε επίπεδο υλοποίησης αλλά και σε επίπεδο σχεδιασμού;

  • Factorx avatar
   Factorx @ vildanden 19/07/2011 16:35:20

   Με συγχωρείς αλλά κατάλαβες τι έγραψες;τι προσπαθείς να πεις, επειδή κάνει και ζέστη;

 2. Kennan avatar
  Kennan 19/07/2011 16:31:46

  Με αλλά λόγια στο πλευρό Σαμαρά τώρα ο Μαρτενς, ενώ πριν απο τρεις βδομάδες στο ΕΛΚ τον κατηγορούσαν.

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Kennan 19/07/2011 16:35:30

   !!!!!!!!

 3. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 19/07/2011 16:38:04

  Η κατάσταση βαίνει πρώτα πρός εμφυλίους πολέμους σε όλα τα κράτη και μάλιστα πολύ γρήγορα και κατόπιν ...................1940 και μετά πάλι από την αρχή. Πάντα έτσι δεν συμβαίνει στην ιστορία;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΣΠΥΡΟΣ 19/07/2011 16:42:45

   Δεν θα γίνει έτσι αυτή τη φορά. Οι "εμφύλιοι" θα γίνουν μέσα στα κόμματα εξουσίας και περισσότερο στα σοσιαλιστικά που κυβέρνησαν τα περισσότερα χρόνια τις τελευταίες δεκαετίες και έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη. Θα καταρρεύσουν τα απολιθωμένα κόμματα του παρελθόντος που το μόνο που έκαναν ήταν να διαχειρίζονται τα συμφέροντα των τραπεζιτών και θα προκύψει ένα πιο υγιές πολιτικό σκηνικό σε όλη την Ευρώπη.

 4. vildanden avatar
  vildanden 19/07/2011 16:49:46

  Η ζέστη ζέστη, αλλά δεν εννοώ να προσβάλω κανέναν ή να προβοκάρω, απλά μια απορία εκφράζω. Ο Μαρτένς, τουλάχιστον στις δηλώσεις που αναπαράγονται μιλάει ουσιαστικά για καθυστέρηση εφαρμογής των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελλάδα - και τις χαρακτηρίζει συμφωνημένες (προφανώς στα πλαίσια του νιοστού μνημονίου).

  Αυτό δε συνιστά μια διάσταση απόψεων με όσα λέει ο Σαμαράς για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Θεωρώ ότι αν υπήρχε ουσιαστική ταύτιση απόψεων, ο Μαρτένς θα μίλαγε για αλλαγή πολιτικής ή κάτι τέτοιο όχι για επιτάχυνση. Αν υπάρχει κάτι που δεν το καταλαβαίνω ή αν έχω χάσει κάποια συνέχεια, εξηγήστε το μου.

  • factorx avatar
   factorx @ vildanden 19/07/2011 17:16:13

   OK κατάλαβα, αλλά μην περιμένουμε και πολλά απο το Λαικό Κόμμα και της Μέρκελ. Προς το παρόν η δήλωση του Μαρτένς νομίζω οτι είναι αυτονόητα σημαντική, σε σχέση με την στάση που κρατούσαν προ ημερών

 5. spiros avatar
  spiros 19/07/2011 18:02:10

  Αργά ξύπνησε ο κ. Μαρτένς. Όταν κατηγορούσε τον αρχηγό κόμματος του ΕΛΚ και δεν γνωρίζουν την πασίγνωστη παροιμία " όταν κατηγορής το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει" τί περίμεναν; Είναι αργά για δάκρυα ...... Το μπάχαλο δεν μαζεύεται εύκολα.......

 6. βασίλης avatar
  βασίλης 19/07/2011 22:53:48

  Στην συνδιάξεψη των Ε.Λ.Κ κατηγορήθηκε ο Σαμαράς οτι έφαγε πολλά χαστούκια
  απο την ηγεσία του Ε.Λ.Κ της ευρώπης ετσι τουλάχιστον είπαν ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ
  τώρα τι έγινε και άλλαξαν ρώτα. Τι εγινε στο διάστημα που μεσολάβησε
  κατάλαβαν τις θέσεις του Σαμαρά η ενοχλήθηκαν απο τίποτε άλλο που δεν
  ξέρουμε (π.χ Δηλώσεις Κοολ , επίσκεψη Κλίντον, αρνηση του πουτιν στο Γ.Α.Π
  Ενέργεια , μεταφορά ενέργειας , η κάτι άλλο πιο σοβαρό που δεν έχει δει το
  φως της δημοσιότητος) Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

 7. A.m.a.n. avatar
  A.m.a.n. 20/07/2011 07:16:54

  Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά Ότι ο Γ.Α.Π είναι :τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.