Μέχρι 50 χιλ. ευρώ το ανώτατο όριο συναλλαγών για ναυτιλιακές - Υποχρεωτική δήλωση ποσού άνω των 2.000 ευρώ για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικο
24/07/2015 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι 50 χιλ. ευρώ το ανώτατο όριο συναλλαγών για ναυτιλιακές - Υποχρεωτική δήλωση ποσού άνω των 2.000 ευρώ για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικο

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Το βράδυ της Παρασκευής εκδόθηκε η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιχειρείται να δοθεί μια ανάσα στην οικονομική ασφυξία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.


Όπως αναφέρει, το ανώτατο όριο συναλλαγών ημερησίως ανέρχεται στις 50.000 ευρώ την ημέρα για τις ναυτιλιακές εταιρείες και για άλλους κλάδους της οικονομίας: «Ειδικώς οι ναυτιλιακές εταιρείες που αναφέρονται στους Ν. 27/1975, 959/1979 και στο Ν.δ. 2687/1953 μπορούν να πραγματοποιούν και αναλήψεις μετρητών εκ των ποσών που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας έως του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ημερησίως. Με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών δύναται να επιτρέπεται η ανάληψη και να ορίζεται όριο ποσού ανάληψης μετρητών ανά ημέρα και για άλλους κλάδους επιχειρήσεων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του πρώτου εδαφίου της παρούσας».

Πρόκειται για τα πρώτα μέτρα που αναμένεται να αποσυμπιέσουν την κατάσταση για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που ασφυκτιούν από τις 29 Ιουνίου που έκλεισαν οι τράπεζες, αφήνοντας απλήρωτους προμηθευτές και υπαλλήλους, μην μπορώντας ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Με τις νέες διατάξεις μπαίνει πλέον και υποχρέωση για όλους τους ταξιδιώτες προς το εξωτερικό, να δηλώνουν κατά την έξοδό τους προς τη χώρα τα μετρητά που μεταφέρουν μαζί τους, εφόσον υπερβαίνουν σε αξία τα 2.000 ευρώ. Ο όρος αυτός επιβάλλεται είτε ταξιδεύουν πως Ευρώπη (χώρες της Συνθήκης Σέγκεν) όπου δεν ίσχυε κανένας τέτοιος περιορισμός, είτε προς τρίτες χώρες εκτός Σέγκεν, όπου ίσχυε τέτοια υποχρέωση αλλά για ποσά πάνω από 10.000 ευρώ.

Δίνεται η δυνατότητα πληρωμής σύνταξης και προνοιακών επιδομάτων στο εξωτερικό, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, εφόσον ο δικαιούχος εισέπραττε με τον ίδιο τρόπο και πριν από την τραπεζική αργία.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 24/07/2015 16:10:21

  αγορές από amazon θα μπορούμε να κάνουμε;;

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 24/07/2015 17:49:09

  Τέλος εποχής για τον χρυσό; O χρυσός διάγει ίσως τις πιό δύσκολες ημέρες του στα χρηματιστήρια του κόσμου με την τιμή του κυριολεκτικά να "κατρακυλά" πριν από μερικές εβδομάδες και τους αναλυτές να αναφέρουν πως για το φαινόμενο αυτό αποκλειστική υπεύθυνη ήταν η μεγάλη κρίση που γνώρισαν οι ασιατικές αγορές. Πιό συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή Η τιμή ανά ουγκιά του πολύτιμου μετάλλου έπεσε κάτω από το φράγμα των 1,100 δολλαρίων ανά ουγκιά και πλέον κινείται οριακά πάνω από το ιστορικό χαμηλό των τελευταίων ετών. Παρά το γεγονός όμως πως μεγάλη ποσότητα χρυσού "έπεσε" στην αγορά από την Κίνα ώστε να ανακάμψει η οικονομία της, η Morgan Stanley τονίζει σε πρόσφατη έκθεσή της πως ο χρυσός θα συνεχίσει να έχει σημαντικές απώλειες στην αξία του. Στη συγκεκριμένη μάλιστα έκθεση, την οποία υπογράφουν αναλυτές όπως ο Τομ Πράϊς, οι προβλέψεις αναφέρουν πως η τιμή του χρυσού αναμένεται να πέσει και μέχρι τα 800 δολλάρια ανά ουγκιά. Τα αίτια της πτώσης του πολύτιμου μετάλλου Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg, δεν είναι μόνον η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη (γίνεται αναφορά και στο Ελληνικό ζήτημα) ή, η κρίση της κινεζικής οικονομίας, αλλά η γενικότερη αίσθηση πως τα αποθεματικά των σημαντικών κατόχων έχουν μειωθεί σημαντικά. Η αίσθηση αυτή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg δεν θα αργήσει να γίνει βεβαιότητα, καθώς υπάρχει σήμερα σημαντική κινητικότητα στις αγορές η οποία στοχεύει να "αποφορτίσει" τις οικονομίες από χρυσό. Κοινώς, οι Πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με την τιμή να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Το πόσο "σκληρός για να πεθάνει" θα αποδειχθεί τελικά ο χρυσός, δεν είναι μόνον ζήτημα χρόνου αλλά και διαθέσεων των μεγάλων "παιχτών" του πλανήτη. MSN Χρήμα Οικονομία | Copyright: Skai.gr | 1 μέρα πριν http://tinyurl.com/nbozhoc

 3. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 24/07/2015 20:03:45

  ερώτηση Μηταράκη Τα καλά να λέγονται Λαμβάνοντας υπόψη την κατά τα ανωτέρω εξόχως προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 1. Πόσες αιτήσεις Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών με το εξωτερικό έχει δεχθεί η ομώνυμη επιτροπή που συντάχθηκε με την ΠΝΠ 65/28.6.2015; 2. Πόσες έγιναν δεκτές και πόσες απορρίφθηκαν; 3. Ποιο είναι το συνολικό αιτηθέν και ποιο το συνολικό εγκριθέν ποσό; 4. Ποιος είναι ο κατά μέσο όρο χρόνος απόκρισης (έγκρισης ή απόρριψης) στα ανωτέρω αιτήματα; 5. Ποιος είναι κατά μέσο όρο ο χρόνος που μεσολαβεί από την έγκριση ενός αιτήματος μέχρι την πραγματοποίηση της πληρωμής; 6. Σκοπεύει η Κυβέρνηση να τροποποιήσει την ΠΝΠ που διέπει σήμερα το καθεστώς των κεφαλαιακών ελέγχων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών που άπτονται της παροχής υπηρεσιών διαδικτύου;» - See more at: http://mitarakis.gr/drasi/vouli/1552/erotisi-n-mitaraki-gia-tis-epiptoseis-ton-kefalaiakon-elegxon-se-epixeiriseis-kai-xristes-upiresion-diadiktuou#sthash.X2szORlM.dpuf

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.