24/06/2011 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι 33 δισ. ευρώ μπορεί να εξοικονομήσει η Ελλάδα από ένα Roll Over

Το ποσό που μπορεί να εξοικονομηθεί από το roll over των ελληνικών ομολόγων αναλύει στη σημερινή της έκθεση η Citigroup, στην οποία σύμφωνα με υπολογισμούς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μπορούν να συγκεντρωθούν στην καλύτερη των περιπτώσεων περίπου 32,75 δις. ευρώ.

Οι υπολογισμοί της Citigroup βασίζονται στο γεγονός ότι το 45% του συνολικού χρέους της Ελλάδας, κατέχεται από μη τραπεζικά ιδρύματα και λήγει μετά την περίοδο του 2012-13. Οι υπόλοιποι πιστωτές της χώρας χωρίζονται σε παραδοσιακούς και επενδυτικούς, με τους τελευταίους δύσκολα να πείθονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, καθώς το μέλλον της Ελλάδας δεν φαίνεται και ιδιαίτερα ευοίωνο.
Το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων που λήγουν τα επόμενα δύο χρόνια πιθανόν να διακρατείται από ελληνικές και ξένες τράπεζες, ενώ η ΕΚΤ, η οποία συμμετέχει σ’ αυτές τις λήξεις δε φαίνεται διατεθειμένη να λάβει μέρος στη διαδικασία. Έτσι ο κίνδυνος να μην καταφέρουν οι αρχές να πείσουν μεγάλο μέρος των πιστωτών είναι μεγάλος. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Citi επισημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα για να συμμετάσχουν οι πιστωτές στη διαδικασία, και να μην θεωρηθεί τελικά υποχρεωτική η συμμετοχή, εξέλιξη που θα οδηγούσε σε αναγκαστική αποπληρωμή των CDS.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/06/2011 13:59:35

    Αυθαιρεσιες τ.κ. που απευθυνονται σε συγκεκριμενα "αυτια"...

    ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.