13/11/2009 19:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέτρα για ενίσχυση του δολαρίου

Οι διάφορες κεντρικές τράπεζες του κόσμου, αρχίζουν και παίρνουν διάφορα μέτρα προκειμένου να κρατήσουν ισχυρό το δολάριο, εις βάρος των δικών τους νομισμάτων. Η πρόσφατη ιλιγγιώδης πτώση της αξίας του αμερικανικού δολαρίου, έχει δημιουργήσει πανικό, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο οι εξαγωγές να μην είναι πλέον ανταγωνιστικές, κάτι που θα καθυστερήσει την ανάκαμψη των ήδη ασθενών οικονομιών και αγορών του πλανήτη. Τα κράτη του Ειρηνικού ανησυχούν ιδιαίτερα, επειδή η Κίνα, που συνδέει το νόμισμά της με το δολάριο, έχει τη δυνατότητα να χειραγωγήσει τις εξαγωγές της κερδίζοντας εις βάρος των ανταγωνιστών της.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Tim Geithner, δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά να  κρατήσει το δολάριο ισχυρό, αν και στη πράξη, η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει κάνει πολλά προς αυτή τη κατεύθυνση, κυρίως διότι το ασθενές δολάριο ευνοεί τους εξαγωγείς της χώρας. Οι Ασιάτες υπουργοί οικονομικών θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στη Σιγκαπούρη, όπου αναμένεται να προτείνουν λύσεις και κοινή στρατηγική, αναφορικά με το αδύναμο δολάριο αλλά και την άρνηση της Κίνας  να κάνει το νόμισμά της κάπως πιο ελαστικό.

 Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υ. avatar
    Υ. 14/11/2009 12:57:10

    Η επόμενη φούσκα (παγκόσμια κρίση ρευστότητας, και κατ’ επέκταση οικονομική), το ’11, ’12, με τα αμερικάνικα κρατικά ομόλογα. Πενήντα σεντς, στο δολάριο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.