Μέρκελ: Η προοπτική της Ελλάδας είναι καλύτερη από ό,τι πριν από δύο χρόνια
18/12/2014 14:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέρκελ: Η προοπτική της Ελλάδας είναι καλύτερη από ό,τι πριν από δύο χρόνια

Η προοπτική της Ελλάδας είναι καλύτερη από ό,τι πριν από δύο χρόνια, αν και μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στην καθιερωμένη ομιλία της πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στις χώρες οι οποίες εχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα την κρίση, η ανταγωνιστικότητα ανεβαίνει, ελλείμματα προϋπολογισμών συρρικνώνονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία -τρεις από τις πέντε χώρες- έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα προγράμματά τους. Και παρότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, είναι και στην Ελλάδα οι προοπτικές σημαντικά καλύτερες σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αποφασιστική δράση της κάθε χώρας και χωρίς αποφασιστική, κοινή και αλληλέγγυα δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Αργότερα σήμερα η γερμανική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει και το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για την παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο μήνες και την εξουσιοδότηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διαπραγματευτεί εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης την ένταξη της Ελλάδας στην προληπτική πιστωτική γραμμή.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ντάμα Σπαθί avatar
    Ντάμα Σπαθί 18/12/2014 16:29:38

    Τι μας λέτε; Αν τακτοποιούσατε όμως και την εκκρεμότητα με το χρέος μας όπως είχατε υποσχεθεί, θα μας διευκολύνατε τα ...μάλα. Ας αφήσουμε τα ανέξοδα λόγια λοιπόν και ας προχωρήσουμε στις επιβραβευτικές πράξεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.