Λύση από τον Αβραμόπουλο στο θέμα των υποβρυχίων
15/03/2014 17:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λύση από τον Αβραμόπουλο στο θέμα των υποβρυχίων

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

«Τα τέσσερα Υ/Β του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, περιέρχονται από σήμερα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας.

Τίθεται έτσι οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου που υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας για την ολοκλήρωση των εργασιών των Υποβρυχίων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας.

Μετά την επιτυχή, για το Ελληνικό Δημόσιο, επίλυση του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος των Υποβρυχίων από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον Υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Για το αποτέλεσμα αυτό, έχει ενημερωθεί ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εξ αρχής παρακολουθήσει τον όλο χειρισμό του θέματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περικλής avatar
  Περικλής 15/03/2014 17:51:34

  Αν είναι αληθινή μιλάμε για καταπληκτική είδηση!!! Μεγάλη κίνηση Αβραμό γιατί με τα 4 υποβρύχια Type214 συν το Παπανικολής που είναι ήδη σε υπηρεσία κλειδώνει όλο το Αιγαίο… Φουλ τώρα για ΑΟΖ. Ρε μπράβο και πάλι μπράβο, να που κάτι κινείται…

 2. Πλούς avatar
  Πλούς 15/03/2014 20:48:47

  Αυτή μάλιστα είναι πραγματική και ουσιαστική είδηση. ΕΥΓΕ!

 3. George N avatar
  George N 16/03/2014 04:15:10

  Επιτέλους! Μακάρι να τα καταφέρει το Ναυτικό. Με τα 130 εκ που δώσαμε για το 5ο και 6ο υποβρύχιο τι γίνεται? Με την διεθνή διαιτησία? Με τις τορπίλες και τα αστρονομικά ποσά που ζητούσαν οι Γερμανοί για να πιστοποιήσουν τις Ιταλικές ώστε να πουλήσουν αυτοί σε εξωπραγματικές τιμές τις δικές τους? (Άλλη μια περίεργη μεθόδευση το 99-03 με το σπάσιμο της παραγγελίας σε υποβρύχια και τορπίλες)

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/03/2014 19:09:46

  Πολύ θετικό και μη αναμενόμενο. Μπράβο σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια. Επιτελους, τα υποβρύχια που πληρώσαμε με αίμα θα πλεύσουν και οι εργάτες που τα έφτιαξαν θα πληρωθούν να ζήσουν σαν άνθρωποι. Επειδή διάβασα μια πικρόχολη -όπως πάντα- ανακοίνωση του σύριζα με διάφορες ερωτήσεις για να θολώσουν την ουσία του θέματος, περιμένω τον Αβραμό μέσα στην εβδομάδα να απαντήσει στη Βουλή επίσημα και να τους ταπώσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.