15/07/2011 13:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λουκέτο σε 75 φορείς του δημοσίου - 7.000 υπάλληλοι υπό απόλυση

Σε εργασιακή ανασφάλεια εισέρχονται από τις 5 Αυγούστου τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενοι καθώς μπαίνει λουκέτο σε 75 φορείς και οργανισμούς του δημοσίου. Πάγκαλος και Βενιζέλος κατέληξαν στην σχετική λίστα.

Από τους εργαζόμενους άλλοι μεταταγούν και άλλοι θα απολυθούν. Όσοι από τους εργαζομένους στα ΝΠΙΔ θεωρηθούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθούν σε καθεστώς "εφεδρείας" και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες.

Καταργούνται:

-Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής

-Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ)
-Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ)
-Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
-Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
-Έργο Πολιτών
-Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία
-Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων

Σε λύση και εκκαθάριση οδηγούνται 32 φορείς:
-28 Κέντρα Νεότητας (Κέντρων Εργαζόμενου Κοριτσιού- ΚΕΚ και Κέντρων Εργαζόμενων Νέων - ΚΕΝ)
-Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (ΕΤΑΤ Α.Ε.) (ίσως συγχωνευθεί με τον ΕΦΕΤ)
-Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ - ΟΕΕ)
-ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.
-Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Συγχωνεύονται 38 οργανισμοί:
-το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού
-το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά - Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας - Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά - Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.

-το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
-το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
-η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης (αυτοτελές τμήμα) με το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
-ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού σε νέο ΝΠΙΔ
-το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.
-το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
-η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
-η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.) με την εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μια εταιρεία.
-το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.
-ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης "ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΝΠΙΔ), το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.) (ΝΠΙΔ) και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) (ΝΠΙΔ) σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία "Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Ερευνας, Εκπαίδευσης και Ελέγχων - ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. ΔΗΜΗΤΡΑ)
-η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε, με την Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)

Συγχωνεύονται, ενοποιούνται και αναδιοργανώνονται οι φορείς: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε.)

Κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης των φορέων στους οποίους εργάζονται ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ ΟΠΕΓΕΠ, ΕΟΜΜΕΧ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΕΙΝ.

Το Συντονιστικό όργανο των εργαζομένων αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών. Την επόμενη ημέρα θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου θα γίνει νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού.

«Οι Δημόσιοι Οργανισμοί στους οποίους εργαζόμαστε, παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο και τη λειτουργία τους, έχουν πολύχρονη αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά ο καθένας στον τομέα ευθύνης του (μελέτη-κατασκευή σχολείων, έρευνα, πιστοποίηση προϊόντων, διαχείριση οικονομικών πόρων κλπ.)», αναφέρουν σε ψήφισμά τους τα σωματεία τους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι «στα κυβερνητικά σχέδια που οδηγούν στη διάλυση, κατάργηση η συρρίκνωση των Οργανισμών και σε κάθε άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/07/2011 13:26:16

  Αυτά είναι νέα! Τρελό χορό θα στήσουν οι απανταχού κοινωνικοί αυτοματιστές...

 2. manos avatar
  manos 15/07/2011 13:38:19

  Αυτό θα είναι επιλεκτικό λουκέτο ή κανονικό?
  Συγνώμη για την ερώτηση αλλά κοντεύω να σκίσω τα πτυχία μου. :-)

 3. Τάσος,Θεσσαλονίκη avatar
  Τάσος,Θεσσαλονίκη 15/07/2011 15:22:30

  Οι κυβερνώντες μας δουλεύουν.Μειώνουν δήθεν το κράτος,εξαγγέλουν 1/10 αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων και απο βδομάδα βγαίνει προκήρυξη για πρόσληψη 4000 ,ναι τεσσάρων χιλιάδων,πυροσβεστων .Οι οποίοι κυριως θα προέρχονται απο συμβασιούχους δασοπυροσβεστες. Τουλάχιστον σε αυτό είναι συνεπής,μειώνουν τους συμβασιούχους μονιμοποιώντας τους.Εύγε,οι θυσίες του ελληνικού λαού αξιοποιούνται με τον παλαίο και γνωστό κομματικό τρόπο.Με διορισμούς!

 4. tpe avatar
  tpe 15/07/2011 15:45:43

  Sorry, αλλά ρε παιδιά έχω μια απορία: Ποιος θα τυπώσει τα σχολικά βιβλία, οεο;

 5. anonymous avatar
  anonymous 15/07/2011 16:03:46

  Το μόνο που χρειάζεται λουκέτο και σήμερα είναι το ΠΑΣΟΚ

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/07/2011 16:25:02

  @Τάσος

  Αν νομίζεις ότι έχουμε πλεόνασμα πυροσβεστών, πάω πάσο. Δεν θα ήθελα όμως να σε δω σε κάποια συγκέντρωση όπως εκείνη για την καταστροφή της Πάρνηθας...

  • tpe avatar
   tpe @ Αυριανιστής 15/07/2011 19:04:52

   @Αυριανιστής: Για την Πάρνηθα και τα λοιπά της εποχής, κρατάω μια επιφύλαξη. Γιατί πιστεύω πως και 1500000 επιπλέον πυροσβέστες να είχαμε, θα καιγόταν...
   Τώρα, τι αποτέλεσμα θα έχουμε 4000 επιπλέον πυροσβέστες (προσοχή στο ΕΠΙΠΛΕΟΝ, γιατί δεν ξέρω αν είναι πχ για αντικατάσταση); Αλήθεια, τι έχει καλύτερο αποτέλεσμα, 4000 άνθρωποι στο έδαφος, ή 3-4 ελικόπτερα; Ή ακόμα καλύτερα, ένα δορυφορικό έστω, GSM δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης; Η τεχνολογία υπάρχει. Αρκεί να την εφαρμόσουμε και σωστά.
   Εν γένει, για να κλείσω το μονόλογο, δεν διαφωνώ εν γένει με τις συγκεκριμένες προσλήψεις, με ενοχλεί η νοοτροπία του διορισμού.

 7. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 15/07/2011 20:11:52

  Προτείνω να συνεχίσει το έργο με τις επιχειρήσεις των Δήμων...κάθε μεσαίος δήμος έχει 5 τουλάχιστον δημοτικές επιχειρήσεις που παράγουν μόνο διαπλοκή και ελλείματα..

 8. nikolaou avatar
  nikolaou 15/07/2011 23:15:15

  ΠΑΡΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΠΙΔ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
  ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ

  • noldor avatar
   noldor @ nikolaou 16/07/2011 01:07:13

   Μην στεναχωριέσαι και στον στενό δημόσιο τα ίδια έγιναν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.