04/05/2010 15:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λουκέτο σε χιλιάδες ΕΕΣ υπέρ πέντε Κολλεγίων και του καρτέλ της Ιδ.Εκπαίδευσης.

Μαζική Καταγγελία-Διαμαρτυρία, σύσσωμης της αγοράς των εκπαιδευτηρίων μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για την σκανδαλώδη προσπάθεια υπέρ των  διάτρησης του θεσμικού πλαισίου Ίδρυσης και Λειτουργίας των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης(Κολλεγίων) και των ΕΕΣ μέσω της τροποποίησης του ν. 3696/2008 «Ίδρυση και λειτουργία Κολλεγίων και άλλες διατάξεις» που επιχειρείται με το Αρθρο 45 του Πολυνομοσχεδίου για την «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ – ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», το οποίο σε δύο σημεία του Άρθρου 45, επιχειρεί να μεταστρέψει 180Ο τον σκοπό του νόμου 3696 που είναι η ανάγκη θεσμοθέτησης και  άμεσης αδειοδότησης των Κολλεγίων και των ΕΕΣ. Η διάτρηση επιχειρείται μέσω ύποπτων και υπαγορευμένων από το κατεστημένο καρτέλ της ιδιωτικής εκπαίδευσης-κατάρτισης, αλλαγών, αναφορικά με την συστέγαση των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και τον χρόνο αδειοδότησης των ΕΕΣ. Σκοπός των ύποπτων αλλαγών που οδηγούν στον οριστικό θάνατο χιλιάδες επιχειρήσεις ΕΕΣ σε όλη τη χώρα είναι η δημιουργία Σουπερ Μάρκετ εκπαίδευσης για την μονοπώληση- ολιγοπώληση της αγοράς  και η απρόσκοπτη συνέχιση της διασπάθισης κονδυλίων 2,5δις€ της συνεχιζόμενης κατάρτισης από το διεφθαρμένο σύστημα ΚΕΚ. Οι αλλαγές επιχειρείται να περάσουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 4 Μαϊου 2010 χωρίς τις δημοκρατική διαβούλευση με τους άμεσα θιγόμενους φορείς όπως διακηρύσσει ο κ. Πρωθυπουργός και την διαφανή ανάρτηση του στο www.ypepth.opengov.gr  για ανοικτή ηλεκτρονική διαβούλευση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Panagiotis avatar
  Panagiotis 04/05/2010 18:24:48

  Στη χώρα όπου όλα προγραμματίζονται στο πόδι, όπου όλα κόβονται και ράβονται στα μέτρα των ισχυρών του παρασκηνίου, στη χώρα που αφού έδωσε τα φώτα του πολιτισμού προς κάθε κατεύθυνση αυτή επέλεξε στο τέλος να παραμείνει στο σκοτάδι, σ’ αυτή τη χώρα που καθημερινά απαξιώνεται διεθνώς, ήταν αναμενόμενο και η Παιδεία να απαξιωθεί, να παρακμάσει, να κηρύξει πτώχευση.

  Πριν λοιπόν την οικονομία, πρόλαβε και πτώχευσε η Ελληνική Παιδεία. Χρεοκόπησε και ρεζιλεύτηκαν μαζί της και όσοι την εκπροσωπούν. Υπεύθυνοι υπουργοί, ανευθυνο-υπεύθυνοι πολιτικοί…που εμπαίζουν ανθρώπινες ψυχές! Και ταυτόχρονα γέμισε με απορία χιλιάδες έντιμων ανθρώπων-οικογενειαρχών-επιχειρηματιών- πώς μπορεί να είναι δυνατόν η ίδια η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να γεννά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ τόσο έντονα αισθήματα αδικίας, απέχθειας και αγανάκτησης.

  Τί διαφορά έχει άραγε η ΜΠΛΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ? Καμία δυστυχώς. Και οι δυο κόβουν και ράβουν τις αποφάσεις στα μέτρα του οικονομικά ισχυρού, και οι δυο κόβουν και ράβουν τις αποφάσεις υποκύπτοντας σε συμφέροντα και εντολές, αφήνοντας ένα τεράστιο αίσθημα αδικίας στο διάβα τους.

  Δυστυχώς, για δεύτερη φορά το ΥΠΕΠΘ και οι «υπεύθυνοί» που οδηγούν το καράβι αυτό αποδείχθηκε πως ενώ θέλουν να κάνουν αλλαγές και να «πλεύσουν» ΣΤΑ «ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΕΕ», δεν έχουν καταλάβει ότι οι «ναύτες» του καραβιού αργοπεθαίνουν από την υπερπροσπάθεια. Επίσης δεν έχουν καταλάβει ότι το καράβι είναι ΣΑΠΙΟ και το οδηγούν σε ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ! ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ? Ταμπέλα δίχως περιεχόμενο, δίχως αξίες, δίχως ευθυκρισία, δίχως ορθοκρισία, δίχως θάρρος να σηκώσουν ανάστημα. Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος…

  Η έκπτωση αξιών στο χώρο του Ελληνικής Παιδείας, προκαλεί ανάλογες εκπτώσεις παντού. Να ξεκινήσουμε από τις συνθήκες εκπαίδευσης στα ΕΕΣ Πληροφορικής, να πάμε στον αθέμιτο αλλά και παράνομο ανταγωνισμό ΑΠΌ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ με τις ευλογίες του κράτους, να συνεχίσουμε με το ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ, και να καταλήξουμε στα ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ??? Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ??? ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΕΕΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??? Να μιλήσουμε γιατί? Για ποιο πρώτα από όλα? ΠΕΊΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ-ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ! Παντού. Όπου και να γυρίσεις, η ίδια μπόχα, που με τη σειρά της τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από αποφάσεις σαν κι αυτή – “να παγώσουν όλα προς το παρόν και δεν τρέχει κάστανο, τα επιδοτούμενα-στα ΚΕΚ, ποιότητα εκπαίδευσης-ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ, αδειοδότηση- ναι μέν αλλά…από του χρόνου, του παραχρόνου και πάει λέγοντας, ξένες γλώσσες και πληροφορική- ναι γίνονται όλα και μάλιστα μπορείς να εκπαιδεύσεις ταυτόχρονα και μανικιούρ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΦΠΑ ΚΑΤΑ 6%!!!”.

  Αυτή είναι η ελληνική παιδεία στην Ελλάδα. Από κακή και παλαιολιθική, έγινε και κουφή. Και η παθογένειά της δεν σταμάτησε εκεί. Σάλεψε, έγινε κωφάλαλη. Μια κωφάλαλη αργοσάλευτη που σέρνεται παρακμασμένη από γραφείο σε γραφείο, από συρτάρι σε συρτάρι, από τσέπη σε τσέπη. Ένα καθεστώς που προκαλεί αδικία, που εξισώνει τα ανόμοια, που προκαλεί θυμό, έκρηξη οργής. Άθλια ελληνική παιδεία, εφάμιλλη ενός τρισάθλιου συστήματος.

  Αυτό είναι η Ελληνική Παιδεία και η ηγεσία της μέχρι σήμερα! Και συνεπώς αυτή ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ! Εμείς ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ! Μην μου πείτε ότι δεν βλέπετε ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ το μπάχαλο που υπάρχει στη σχέση ΕΕΣ Πληροφορικής-Ενώσεις ΕΕΣ-Εταιρείες Πιστοποιήσεων-ΚΕΚ-ΟΕΕΚ-ΥΠΕΠΘ? ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΟΙ…

  Παρόλλα αυτά όμως εμείς -και κάποιοι άλλοι «τρελοί» του ΔΣ της ΠΕΙΕΠ -δεν υποκύπτουμε. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΡΑ! Εσάς, κύριοι που διοικείτε τα υπουργεία και παίρνετε τις αποφάσεις για το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ, κάποια στιγμή θα σας ξεβράσει η ιστορία. Θα γίνετε ανέκδοτο στο μέλλον, θα ταυτιστείτε με την ντροπή, τη σαπίλα, την επίκυψη. Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα ξυπνήσει αυτή η κοινωνία από το λήθαργο και θα σας στείλει από κει που ήρθατε.

  Το θέμα είναι πότε θα ξυπνήσει αυτή η κοινωνία, πότε σύσσωμη θα εναντιωθεί στους «κουμπάρους» που αλλάζουν πουκάμισα και προτιμήσεις, το πρωί φοράνε πουκάμισο των ΚΕΚ και το βράδυ προβάρουν αυτό με το εθνόσημο στο στήθος…ποιο εθνόσημο ρε ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ? Που τα έχετε όλα ξεπουλημένα! Να δούμε λοιπόν πότε θα εναντιωθούμε όλοι στη ξεφτίλα που σεις «προβεβλημένοι» και παχυλόμισθοι «δυνάστες» της παιδείας επιβάλλετε.

  Συνεχίζουμε τον αγώνα. Με ένα ακόμη κίνητρο. Τον αγώνα απέναντι στο στημένο, στο προκαθορισμένο, στο ύπουλο, στο ανέντιμο. Τον αγώνα απέναντι στο άδικο.

  Ο καθένας με τα όπλα του.

  Τα δικά σας όπλα είναι γνωστά…

  Εμείς με τη φωνή μας, την αφοσίωσή μας και την αγάπη μας για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ!

  Ο νικητής είναι ήδη γνωστός…”

  Καληνύχτα σας!

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 04/05/2010 19:14:35

  Επειδή τα σεντόνια τα προτιμάω για σκεπάσματα και όχι για ανάγνωση, θα μείνω μόνο σε ένα σημείο που είδα και αναφέρεσαι σε πράσινη και μπλε παιδεία. Η πρώτη παιδεία που πτώχευσε αγαπητέ είναι η κόκκινη, με τις ρημαγμένες αίθουσες, τις συνελεύσεις-τσίρκο για το δοκιμαζόμενο λαό της Μποτσουάνας και τον σύντροφο Λάκη Μολοτωφάκη και φυσικά τις κατάπτυστες καταλήψεις που στερούσαν από χιλιάδες παιδιά ευκαιρίες και χρήματα! Κανείς δεν ξεχνάει τις αιφνιδιαστικές συνελεύσεις ώστε να περάσουνε τις καταλήψεις τους ερήμην των φοιτητών. Για αυτό πριν πιάσουμε τους μπλε και πράσινους κόκκους, να ξεφορτωθεί οι παιδεία μας τα κόκκινα παράσιτα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ TopGunZ 04/05/2010 19:15:37

   "οι" = "η" Μόνο που τους πιάνεις στο στόμα τους ξεχνάς κι αυτά που ήξερες...

 3. KNWD avatar
  KNWD 04/05/2010 20:47:49

  Ποια ΕΕΣ και πράσινα άλογα... Εδώ πρόκειται να κλείσουν τα μισά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και άντε να κλείσουν κάποια τμήματα ΤΕΙ που δεν πηγαίνει κανένας το καταλαβαίνω, αλλά εδώ από ότι φαίνεται άλλοι είναι οι στόχοι τους.

  Με ένα σμπάρο δυο, ή μάλλον πολλά τρυγώνια. Πώληση ακίνητης περιουσίας για ένα κομμάτι ψωμί, κατάργηση θέσεων και άρα απόλυση μερικών ακόμα χιλιάδων Δ.Υ. και χώρος για να αναπτυχθεί η ιδιωτική εκπαίδευση, μια και θα καταργηθούν 40.000 περίπου θέσεις εισακτέων. Ε ναι, τι να τους κάνουν τους μορφωμένους έλληνες οι επικυρίαρχοι; Αμόρφωτους δούλους χρειάζονται, που να μην έχουν τη δυνατότητα να σκέπτονται και να κρίνουν

  Και λουκέτο στα μισά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11496964

  • Panagiotis avatar
   Panagiotis @ KNWD 05/05/2010 15:43:07

   Φιλαράκο KNWD,

   ΕΊΜΑΣΤΕ 5000+ ΕΕΣ...ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ...5000+ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΙΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΑΣΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΛΕΩ, ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΙ...

   ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!

   ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ TOPGUNZ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΝΔ-Τ ΚΑΙ ΠΑ-ΣΟΚ ΜΑΣ ΜΑΜΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ...ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.