#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2011 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λουκέτα στο ένα μετά το άλλο κατάστημα(Ανανεωμένο). Την εκτίμηση ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 1 στα 3 καταστήματα του κέντρου της Αθήνας θα έχει βάλει «λουκέτο» εξέφρασε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Κληθείς να σχολιάσει έκθεση της ΕΣΕΕ βάσει της οποίας 1 στα 4 καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Αθήνας έχει κλείσει, ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας αναθεώρησε επί τα χείρω την εκτίμηση αυτή. Και χαρακτήρισε επιδημία την συνολική κατάσταση που παρατηρείται στην αγορά αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και σημείωσε πως από τις έρευνες που διενεργεί σε τακτικά χρονικά διαστήματα η ΕΣΕΕ προκύπτει διαρκής επιδείνωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), μια στις τέσσερεις επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας κατεβάζει «ρολά», ενώ η κατάσταση είναι ακόμη πιο ζοφερή σε άλλες εμπορικές περιοχές όπου το ποσοστό εκτοξεύεται στο 30% (Πατησίων).

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του περσινού Αυγούστου, σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπορικούς δρόμους η κατάσταση είναι δυσμενέστερη αφού αυξάνονται οι «κενοί» επαγγελματικοί χώροι και τα «λουκέτα».

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, σε όλες τις περιοχές μπορούν να καταγραφούν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά.

Πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν και άλλες. Επιπλέον, οι στοές, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνουν όχι μόνο κλειστές επιχειρήσεις αλλά επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι παραμένουν αναξιοποίητοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Πάντως, η κατάσταση στις περιοχές της περιφέρειας είναι περισσότερη αισιόδοξη από την κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως σε σχέση με την Αθήνα, αφού ο ρυθμός αύξησης των κλειστών επιχειρήσεων είναι χαμηλός και σε πολλές περιπτώσεις ένας σημαντικός αριθμός των λουκέτων της περιόδου του Αυγούστου έχουν ήδη αντικατασταθεί από νέες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, τα λουκέτα στην περιοχή της Αθήνας ως ποσοστό είναι πολύ υψηλότερα, σε γνωστούς και βασικούς εμπορικούς δρόμους, όπως για παράδειγμα η Ερμού, η Σταδίου κ.λπ., ενώ σε πόλεις της περιφέρειας οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι αντιστέκονται.

Αναλυτικά, στην έρευνα αναφέρονται τα εξής:

* Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010.

* Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 34%.

* Ακολουθεί η οδός Ακαδημίας με το 26% των καταστημάτων να είναι κλειστά, ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει στο 25%.

* Παρ όλα αυτά, από τις ποιοτικές διαφορές του κάθε εμπορικού δρόμου προκύπτουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα. Η οδός Πατησίων εμφανίζει ένα ποσοστό της τάξης του 26%, σχετικά μικρότερο προς το αντίστοιχο του συνόλου της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων. Παρ όλα αυτά, η Πατησιών λόγω του μεγάλου μήκους του εμπορικού δρόμου, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα ανά εμπορικό τετράγωνο, με το ποσοστό να αυξάνεται ορισμένες φορές έως και το 30%.

* Στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ηρακλείου η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια) η εικόνα εμφανίζεται σε πρώτη ανάγνωση καλύτερη από το Κέντρο της Αθήνας με το ποσοστό να φτάνει στο 18% αλλά έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου ενώ παρουσιάζεται οριακή αύξηση σε σύγκριση με την καταγραφή του Αυγούστου, παραμένει από τις περιοχές με την χαμηλότερη συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων.

* Στην περιοχή της Κηφισιάς, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 24% ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%.

* Ο εμπορικός δρόμος της Θησέως στην περιοχή της Καλλιθέας εμφανίζει ποσοστό της τάξης του 18%, ενώ τον Αύγουστο ήταν 13,5%.

* Το Χαλάνδρι παρουσιάζει μια υψηλή συγκέντρωση «λουκέτων» στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων (Παπανδρέου, Αγία Παρασκευή και Χαιμαντά) με ένα ποσοστό της τάξης του 22%, ενώ τον Αύγουστο το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 17,0%

* Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με όλες τις άλλες περιοχές, αφού το 21% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά.

* Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα οι υπό εξέταση εμπορικοί δρόμοι μπορεί να εμφανίζουν μια πιο ενθαρρυντική εικόνα σε σύγκριση με την Αθήνα, παρόλα αυτά, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου, έχει αυξηθεί στο 20% από 10,1%. Πιο συγκεκριμένα, στους εμπορικούς δρόμους Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας, εμφανίζονται τα χαμηλότερα ποσοστά κλεισιμάτων που μόλις φτάνουν το 9% και 8% αντίστοιχα.

* Οι εμπορικός δρόμοι Εγνατία, Βενιζέλου και Βασιλίσσης Όλγας φαίνεται να έχουν πληγεί περισσότερο, αφού το 19%, 18% και 18,5% αντίστοιχα, των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο. Ενώ κρισιμότερη είναι η κατάσταση στην οδό Κασσάνδρου όπου 1 στις 3 επιχειρήσεις έχει κλείσει. Η Τσιμισκή, αν και παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με άλλους εμπορικούς δρόμους (περίπου 11,0%), σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου (8,0%), σημειώνει μιας σαφής επιδείνωση.

* Η εικόνα στην περιοχή της Λάρισας είναι ελαφρώς καλύτερη από άλλες περιοχές αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου 2010 έχει σημειώσει αύξηση στο 14,9% από 11,5%.

* Κρίσιμη παρουσιάζεται η κατάσταση στην περιοχή της Λάρισας στους εμπορικούς δρόμους Ασκληπιού, Μανδηλαρά, Παναγούλη και Παπαναστασίου όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα καταστήματα και η αναλογία κλειστών/ανοιχτών καταστημάτων είναι 12,0% έως 19,7%.

* Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση, φτάνοντας το 15% από 12,3% τον Αύγουστο του 2010. Το σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν σημείωσε επιδείνωση, με τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και 62 Μαρτύρων να παρουσιάζουν ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων 23,7% και 16,2% αντίστοιχα.

* Στην πόλη της Καβάλας στο σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, τα κλειστά καταστήματα καλύπτουν το 14,7% των συνολικών καταστημάτων. Η κατάσταση σε κάθε εμπορικό δρόμο δεν είναι ίδια, ενώ σε αντιστοιχία με την περίπτωση της Βέροιας, οι μεγαλύτεροι -σε έκταση και συγκέντρωση επιχειρήσεων - δρόμοι σημειώνουν μεγαλύτερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων. Για παράδειγμα στον πολυπληθέστερο σε καταστήματα εμπορικό δρόμο της Καβάλας (Ομονοίας) τα κλεισίματα φτάνουν στο 17,28%, στην Κοζάνη (Ι. Τράντη), τα κλειστά καταστήματα φτάνουν στο 25,2%, στην Βέροια (Κεντρικής) το 18,7% και στην Έδεσσα (Εγνατία) το 24,5%. Και στις τέσσερις περιοχές, επιβεβαιώνεται η παραπάνω διαπίστωση, αφού οι τέσσερις εμπορικοί δρόμοι με την υψηλότερη συγκέντρωση επιχειρήσεων παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό λουκέτων.

* Το κέντρο της Κοζάνης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταγραφής εμφανίζει υψηλή συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων αναλογικά με το πλήθος των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στους εν λόγω εμπορικούς δρόμους. Αναλυτικά, στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων σχεδόν το 18,8% των επιχειρήσεων είναι κλειστές ενώ ορισμένοι μεγάλοι σε έκταση εμπορικοί δρόμοι εμφανίζουν ποσοστό κλεισιμάτων από 22% έως 30%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γενικά ο νομός Κοζάνης έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

* Στην Έδεσσα στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων τα κλειστά καταστήματα προσεγγίζουν το 18,0%.

* Και στην περίπτωση της Έδεσσας, η συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους όπως για παράδειγμα στην οδό Εγνατία, (24,5%), Παύλου Μελά (18,2%), Ηρώων Πολυτεχνείου (22,2%).

* Στη Βέροια, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων είναι από τα χαμηλότερα και φτάνει το 12,4%.

* Στην Τρίπολη το ποσοστό κλειστών καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους του εμπορικού κέντρου φτάνει το 20%, ενώ σε λιγότερο κεντρικούς δρόμους φτάνει ακόμα και το 40%.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/08/2011 20:20:07

  Κάποιος πράσινος μεγαλοσχήμων είχε πει πρόσφατα, εντελώς απερίφραστα, ότι πρέπει να μείνει εντός αγοράς ένα μικρό κλάσμα των ήδη λειτουργούντων εμπορικών καταστημάτων. Ο αφανισμός της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι πια ομολογημένος στόχος τους, με τελικό σκοπό να παραδοθούν οι καταναλωτές βορά στα ολιγοπώλια των διαφόρων Malls. Χωρίς καμία προσωπική σχέση εμπόρου-πελάτη, με τη μετατροπή του δεύτερου σε αποχαυνωμένο καταναλωτικό μαζάνθρωπο. Είναι στο χέρι μας να το εμποδίσουμε, μποϋκοτάροντας όσο μπορούμε τις μεγάλες αλυσίδες.

 2. The Saint avatar
  The Saint 09/08/2011 21:20:35

  Γιά το κέντρο της Αθήνας είμαι σίγουρος ότι φταίει και το γεγονός ότι έχει πλέον γεμίσει μετανάστες, και όταν οι ειδήσεις γιά κακουργήματα φτάνουν μέχρι και τα Πατήσια, είναι λογικό ο κόσμος να αποφεύγει τα -όποια- ψώνια του εκεί...
  Απο εκεί και πέρα τα όσα αναφέρει ο αγαπητός Αυριανιστής περί εξόντωσης της μικρομεσαίας τάξης. θα συμφωνήσω, λέγοντας, ότι δεν είναι απαραίτητο να το ομολογήσουν. Είναι εμφανέστατο απο τα μέτρα που έχουν πάρει απο την αρχή.

 3. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 09/08/2011 22:01:18

  Την εποχή του internet, τον καιρό του Total Quality Management, στην διάδοση του Just -in - Time- Inventory, τά χρόνια του On line Sales, κάθεστε και κλαίτε επειδή μας τελειώσε ο αναχρονιστικός "εμποράκος" που επέζησε σαν νοοτροπία απο τον περασμένο αιώνα ;;;

  Οταν γραφωνται εγχειρήδια για Sales Engineering και για Commitment to Quality, οταν η αγορά κινείται ανταγωνιστικά με συνεχή κύληση εμπορεύματος και ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΞΙΑΣ Προς Τον ΚΑΤΑΝΛΩΤΗ εσείς θρηνείτε για το εμπορικό κατάλοιπο της τουρκοκρατίας:
  που δεν εχει σκοπίμως ταμειακή μηχανή,
  που δεν δινει ποτέ αποδείξεις πληρωμής,
  που μας κλέβει όπου και όπως μπορεί ;;;;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ 3birdssitting 09/08/2011 22:20:21

   Όχι. Εγώ προσωπικά θρηνώ για το εισόδημα που μου κλέβουν τα καρτέλ των αλυσίδων και των malls, φορώντας την προβιά των πομπωδών όρων που προανέφερες και που μου τσαμπουνάνε.

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ 3birdssitting 09/08/2011 22:40:18

   φιλαρακο μια ειναι η σωτηρια,
   ολοταχως προς τα πισω!

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Εnzo 10/08/2011 20:07:28

    Σύντομα η Δύση θα καταλάβει ότι ο δρόμος της είναι αδιέξοδος και το πολιτισμικό της παράδειγμα μη βιώσιμο. Πόσες ανισότητες, φτώχεια, πολέμους και περιβαλλοντική καταστροφή ακόμη θα προκαλέσει παγκόσμια για να φέρει ανάπτυξη για τους λίγους;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ 3birdssitting 09/08/2011 22:41:47

   Και ποιος σου είπε ότι η επιστήμη των Logistics δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια μικρομεσαία επιχείρηση, ποιος σου είπε ότι δεν μπορεί να συνδεθεί ο κάθε "εμποράκος" με μια ενοποιημένη εφοδιαστική αλυσίδα, ακριβώς επειδή τα εργαλεία για την επίτευξη ελέγχου των 4 ροών (κεφάλαιο, διεργασίες, εμπορεύματα, πληροφορία) είναι πλέον τόσο μαζικοποιημένα και προσιτά? Το να στήσεις online κατάστημα την εποχή του ebay και του paypal είναι άκρως γελοίας δυσκολίας. Αλήθεια, το JIT έχεις δει πολλές πολυεθνικές να το εφαρμόζουν στην Ελλάδα, ή σάμπως μπορούν με την κατάσταση στα περισσότερα λιμάνια? Οπότε αντί να προσκυνάμε τα τοτέμ του νεοφιλελευθερισμού, επειδή ακούσαμε πέντε ωραίες κουβέντες, προτιμάμε να αγωνιστούμε για να ορθοποδήσει η πατροπαράδοτη ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Δε μιλάμε για τον κάθε παρλαπίπα που πάει να ανοίξει καφετέρια ή μπουγατσατζίδικο, μιλάμε για επιχειρήσεις δεκαετιών.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ TopGunZ 09/08/2011 23:39:54

    Ακόμα και ο "κάθε παρλαπίπας", δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πάει να κάνει αρπαχτή. Για πήγαινε στη Θεσσαλονίκη ή στις Σέρρες να πεις ότι ένα μικρό μπουγατσατζήδικο είναι αρπαχτή, και αν δεν σε πάρουν με τα στυλιάρια έλα να με βρεις...

  • spiros avatar
   spiros @ 3birdssitting 10/08/2011 07:40:11

   Είναι όμως γεγονός ότι όλοι αυτοί οι μικρομεσαίοι δεν έκλεισαν από τον αναταγωνισμό και ότι δεν μπόρεσαν να εκσυγχρονιστούν. Έκλεισαν από το βάρος των ρυθμίσεων της πολιτείας που αδυνατεί να δώσει κίνητρα ανάπτυξης άλλων μορφών μεπορίου. Είναι όμως κοινή διαπίστωση ότι όλες αυτές οι μορφές εξαρτώνται από άλλους κλάδους ανάπτυξης που σήμερα στηρίζονται με νύχια και με δόντια.
   Επομένως αν υπήρχε πράγματι μέσω ανταγωνισμού κλείσιμο των καταστημάτων ΝΑΙ θα το επικροτούσα γιατί ως καταναλωτής θα κέρδιζα.

   • 3birdssitting avatar
    3birdssitting @ spiros 10/08/2011 19:12:20

    Spiros,
    Η ελληνική εσωτερική αγορά ειναι δομημένη ωστε να αποτρέπει τον ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ. Το κλείσιμο των μικρομάγαζων ειναι η απαρχή κανονιστικων διατάξεων (π.χ. απελευθέρωση επαγγελμάτων και οχι μόνον) που θα αλλάξουν το εμπόριο (λιανικό και χοντρικό) αλλά και την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του έμπορου.


    Αυριανιστή,
    Στο οργανωμένο εμπόριο και τα εμπορικά κέντρα, και στα μεγάλα καταστήματα πετυχαίνεις καλύτερους όρους σαν καταναλωτής και οχι στα μικρο/μεσαία μαγαζάκια που σε κλέβουν μπρός στα μάτια σου.

    Και οχι οι όροι δεν ειναι για να τους "τσαμπουνάνε" αλλά για να τους χρησιμοποιουν αποδοτικά
    .
    Εαν δεν το καταλαβαίνεις...δεν πειράζει. Θα εκλείψεις και εσύ μαζί με τα κατάλοιπα του χθές.

    TopGunZ,
    Εθεσες ωραία την αμφισβήτηση αλλά ενδόμυχα καταλαβαίνεις οτι το 70% εως 80% των μικρο/μεσαίων καταστημάτων ΔΕΝ εχουν ουτε κεφάλαια, ουτε γνωση, ουτε νοοτροπία, ουτε ειδίκευση, ουτε υποδομή για να ανταπεξέλθουν.

    Οι υπόλοιποι 20% εως 30% θα επιβιώσουν (και πολλοί θα αναπτυχθουν τα πλείστα), ειναι το μέλλον της αγοράς, η οποία θα δουλεύει και θα εξυπηρετει τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.


    Δια εκ Καναδα,

    Φίλε μου έχε λίγο εμπιστοσύνη για το μέλλον.

    Δεν εχει σημασία που κατασκευάζεται το προϊον αλλά οι όροι με τους οποίους το λαμβάνεις σαν καταναλωτης. ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΔΕΙΣ, οχι του κινέζου.

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ 3birdssitting 10/08/2011 20:04:10

     Ναι, το ότι θα μείνουν άνθρωποι στο δρόμο μας στενοχωρεί. Δε θέλουμε να καταστραφεί αυτό που έχουμε, το οποίο προφανώς εσύ ούτε καταλαβαίνεις ούτε εκτιμάς, επειδή σύμφωνα με τις αφηρημένες ιδέες σου θα έρθει κάποτε κάτι καλύτερο για κάποιους. Το παραμύθι της ευημερίας δια του δήθεν ελεύθερου ανταγωνισμού έχει διαψευστεί ιστορικά ξανά και ξανά, εκτός κι αν προσέχεις μόνο αυτούς που ευημερούν κάθε φορά και αγνοείς όλους τους υπόλοιπους, που είναι πολύ περισσότεροι. Αν οι οικονομολόγοι διαβάζαν και λίγη ιστορία θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμοι.

     • Red Jones avatar
      Red Jones @ Δημήτρης 11/08/2011 00:24:04

      Μάλλον σε τρομάζει η συσσώρευση κεφαλαίου.

      Μην τρομοκρατήσαι. Μια ιδέα είναι, θα το συνηθίσεις.
      Οπως συνήθισες (και σου αρέσει) την διασπάθιση κεφαλαίου.

 4. Διας From Canada avatar
  Διας From Canada 09/08/2011 22:56:19

  3birdsitting

  Και τα μεγαλα καταστηματα σε κλεβουν, ολα ειναι MADE IN CHINA.

 5. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 10/08/2011 00:59:29

  Αυτό ακριβώς είναι το ΔυΝαΤό σχέδιο ανάπτυξης του ΓΑΠ! Πρέπει «ΠΑΣΕΙ ΘΕΟΥ» να κλείσουν οι μικροί και οι μικρομεσαίοι για να "αναπτυχθούν" με άνεση οι μεγάλοι!

 6. ΚΜ avatar
  ΚΜ 10/08/2011 04:20:51

  Να κλείσουν τα παλιοκαταστήματα, γιατί κάνουν ανταγωνισμό στους λαθραίους μικροπωλητές που κοσμούν την πατρίδα μας με τον πολυπολιτισμό. Και πληρώνουν και φόρους κι από πάνω, οι ρατσιστές!

 7. juliet avatar
  juliet 10/08/2011 08:13:18

  Καλημέρα,
  κάθε μαγαζί που κλείνει είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ξεψυχάει ενώ θέλει να ζήσει.Εκεί στη Σταδίου υπήρχε ένα κατάστημα wind,μέσα ένα ευγενέστατο και πολύ εξυπηρετικό άτομο ,προχθές πέρασα είχε κλείσει.Τι να έγινε άρα αυτός ο άνθρωπος;Τι γίνονται άραγε όλοι αυτοί,αγαπητέ ,που χαίρεσαι γιατί κλείνουνε,γιατί εσένα τον ''έντιμο'' Ελληνα πολίτη σε κλέβουνε.Αυτός πλήρωνε και τον υπαλληλό του και την ασφαλεία του ,ζούσε την οικογένειά του χωρίς να επιβαρύνει κανέναν ,αγωνιζότανε.Πήγε και ζήτησες απόδειξη και δεν σου δώσανε;ή η μείωση της τιμής σου άρεσε;
  Οταν θα αρχίσουν να λειτουργούν απο αλλοδαπά στοιχεία που με το πρόσχημα του καταστήματος θα πουλάνε και ''χόρτα'',θα παίρνεις απόδειξη ή αν η τιμή είναι καλύτερη θα δέχεσαι και άνευ αυτής.
  Γελοίοι ,η Πατρίδα σας(;) αργοπεθαίνει και το πρόβλημά μας είναι η εθελημένη βλακεία σας.

 8. TopGunZ avatar
  TopGunZ 10/08/2011 09:32:26

  Μα φίλε μου έλεος. Σε εμένα κάνεις... αντιπολίτευση? Μια χαρά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, φυσικά και δεν είναι όλοι αρπακολατζηδες, τυχαίο παράδειγμα έφερα είδους επιχειρήσεων που σε κάποια μέρη έχει βρωμίσει ο τόπος!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ TopGunZ 10/08/2011 22:46:08

   Η απάντηση πήγαινε στον Αυριανιστή, αλλά ας όψεται ο Opera στο κινητό.

 9. zame avatar
  zame 10/08/2011 12:52:37

  ..και ποσοι απο αυτους εχουν ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ υποχρεωσεις..?
  ..και πως ειναι δυνατον να ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ αυτες..?
  διοτι
  Ολες οι “διασωσεις” μεχρι & σημερα ειχαν να κανουν με τους υπαιτιους της κρισης δηλαδη τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  Για τους ανυποψιαστους πολιτες , επαγγελματιες & με τα χρεωμενα νοικοκυρια τι ΓΙΝΕΤΑΙ ?
  Αυτος ο κοσμος σοκαρισμενος, αηδιασμενος & βουβα.. “μορφωποιει” την Μεγαλη Κοινωνικη Ωρολογιακη Βομβα..που αν μη τι αλλο η τοιχειωδεις διαθεση αποφορτησης της ΑΠΑΙΤΕΙ για ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ απο το 2008 εως & 2010 να ακυρωθουν, αν εχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διαθεση & θελουν να ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΟΥΝ αυτο το περιεργο μιγμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ..που οσο θα περνα ο χρονος..τοσο περισσοτερο θα ενδυναμωνει επικυνδινα.
  Επισης ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ για τουλαχιστον μια 3ετια προκειμενου να ενισχυθει η πραγματικη οικονομια & να κρατηθουν ΟΡΘΙΑ τα ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.

 10. x.o-v.y avatar
  x.o-v.y 10/08/2011 14:42:59

  Συγχαρητήρια ΚΜ & Juliet. Κρατάτε το επίπεδο του antinews σε ένα πολύ ελπιδοφόρο επίπεδο, αντάξιο της χώρας μας.
  Αλλά να, ξέρετε πρέπει να ταπεινωθούμε, να προσευχυθούμε προς τον αποκαλυθφθέντα Θεό Ιησού Χριστό, την Παναγία μας, τους Αγίους μας. Όπως έκαναν Βασιλείς, οπλαρχηγοί, Κυβερνήτες.
  ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ!
  Το θαύμα της φανέρωσης του Σταυρού στον Μ. Κων/νο έξω απο τη Ρώμη το
  Σεπτέμβριο του 312 μ.χ. Ο θρίαμβος της Ελληνικής Γλώσσας δια παντός, και έρχεται ο κάθε τυχάρπαστος ή οτι άλλο και σου σερβίρει ένα ξερό ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ
  ΕΛΛΗΝΕΣ, με Θε'ι'κή θεσμοθέτηση για όλη την ανθρωπότητα.
  Δεν θέλω να γράψω κάτι περισσότερο ελπίζωντας ότι ένας Νέος παγκόσμιος Καποδίστριας θα μας σταλθεί. Υπομονή, Προσευχή, Εγρήγορση, Γενναιότητα αλλά και ακράδαντη πίστη ότι όλοι μαζί ως Έλληνες με τη βοήθεια του Θεού και τις δυνατότητες του Διαδικτύου θα οργανωθούμε και θα αναδειχθούν οι Άριστοι που θα οδηγήσουν όλη την ανθρωπότητα πίσω στην ελπίδα. Το οφείλουμε στην Παγκόσμια Ιστορία.
  Εμπρος με τα μάτια στραμμένα ψηλά.
  Οργανωθείτε, μπορούμε να κάνουμε το Θαύμα να συμβεί.

  Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φιλοξενούντα ιστιότοπο!!!

  • juliet avatar
   juliet @ x.o-v.y 10/08/2011 15:28:01

   Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης:
   ''Αγγλος η Γερμανός η Γάλλος δύναται να είναι κοσμοπολίτης ή αναρχικός ή άθεος ή οτιδήποτε.Εκαμε το πατριωτικόν χρέος του κα έκτισε μεγάλην πατρίδα.Τώρα είναι ελεύθερος να επαγγέλεται ,χάριν πολυτελείας ,την απιστίαν και την απαισιοδοξίαν.Αλλά Γραικύλος της σήμερον ,όστις θέλει να κάμη δημόσια τον άθεον ή τον κοσμοπολίτην.ομοιάζει με νάνον ανορθούμενον επ΄άκρων ονύχων και τανυόμενον να φθάση εις ύψος και φανή και αυτός γίγας.Το ελληνικόν έθνος ,το δούλον,αλλ΄ουδέν ήττον και το ελεύθερον, έχει και θα έχη δια παντός ,ανάγκην της θρησκείας του''.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ juliet 10/08/2011 20:04:52

    Τα είπε αλλά ποιος τον άκουσε...

    • juliet avatar
     juliet @ Δημήτρης 10/08/2011 20:10:21

     Ολοι μικρόψυχοι και απίθανα μικροί στις σκέψεις και στη γενναιοδωρία ιδεών αλλά με μεγάλες τσέπες και άδειες ψυχές και πάνω απ΄όλα ο εαυτούλης τους.

 11. juliet avatar
  juliet 10/08/2011 20:22:14

  Φορμαν Μιλος(σκηνοθέτης του: η φωλιά του κούκου)
  ''Στην καπιταλιστική κοινωνιά βρίσκεσαι στο έλεος του εμπορίου.Στον κουμουνισμό αρκετές φορές βρίσκεσαι στο έλεος κάποιου ηλιθίου.Προτιμώ λοιπόν την κοινωνία του εμπορίου,να βρίσκομαι στο έλεος εκατομμυρίων θεατών,απο το έλεος ενός ηλίθιου καθοδηγητή''.

 12. ΚΜ avatar
  ΚΜ 11/08/2011 08:52:38

  Φίλε x.o-v.y να σε έχει κι εσένα ο Θεός καλά και να μας φωτίζει στους αγώνες μας τους καλούς. Όσο για τους χριστιανοφάγους κάθε λογής, που ανέφερες, 2000 χρόνια πασχίζουν αλλά στο τέλος πάντα ηττώνται (χωρίς όμως να έχουν διδαχθεί από αυτό). Γιατί διαθέτουμε «όπλον ειρήνης, αήττητον τρόπαιον».

 13. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 11/08/2011 10:34:39

  Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα.Να μας ζήσεις ρε γιωργάκη σαν τα ψηλά βουνά,αντε κλείστα όλα να μείνουνε τα mall και αυτές οι αμερικάνικες αηδίες, που πας και αισθάνεσαι λες και είσαι σε λούνα παρκ.Σου αφιερώνω ρε μπαγάσα το Paradise Circus των Massive Attack ή σου αρέσουν μόνο οι τούρκικοι αμανέδες?

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/08/2011 10:56:00

  Ενας έμπορος στον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, θα δώσει στον υπάλληλό του 700-1000 ευρώ. Εμαθα ότι στο καινούριο εμπορικό κέντρο River West που άνοιξε τις προάλλες στον Κηφισό, δίπλα στα ΙΚΕΑ - εν μέσω οικονομικής κρίσης! - οι υπάλληλοι αμοίβονται με 500 ευρώ. Αν κάνω λάθος, ας με διαψεύσει κανείς.

  • juliet avatar
   juliet @ ΒΙΣ 11/08/2011 11:40:18

   Εχουνε βρεί τερτίπια ηλικιακά,εμπειρίας ,ειδικότητας(δηλ.είσαι ταμίας σε προσλάμβανει υπάλληλο ,οπότε δεν έχεις εμπειρία) όποτε αν στο Αιγάλεω ή οπουδήποτε αλλού και υπάρχει υπάλληλος θα είναι με το παλιό μισθολόγιο.Θα πρέπει να απολύσεις να δώσεις αποζημείωση και να ξαναπροσλάβεις ,τον ίδιο;τι κέρδος θα έχεις ;
   Ενω εδώ, επειδή θα κάνει και πολλές προσλήψεις ,θα φανεί και μείωση της ανεργείας παίζεις.Και αν δεις τώρα γίνεται κάποια κινητικότητα προσλήψεων δύο τινά ή πάνε για άλλο δάνειο και θέλουνε να δείξουνε μειωση της ανεργίας ή πάνε για εκλογές.

 15. juliet avatar
  juliet 11/08/2011 21:31:53

  Τελικά είναι προβλέψιμοι ,το πρώτο μαγαζί στη Θεσ/νη,ονομάζεται villabafo.Ας μας ενημερώσουνε οι Θεσ/κεις αν όντως είναι έτσι.
  Σειρά τα κλειστά μαζαγιά της Ομόνοια ,Σταδίου κλπ.μαγαζότορες οι Αλγερινοί,Σομαλοί και ποιός θα το παίζει προστάτης της περιοχής ;
  dikamaspaidia.blogspot.com

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.