Λαγκάρντ: «Οχι» σε διαγραφή, «ναι» σε αναδιάρθρωση του χρέους
29/08/2015 18:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαγκάρντ: «Οχι» σε διαγραφή, «ναι» σε αναδιάρθρωση του χρέους

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν ξεκαθαρίζει αν το Ταμείο θα συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης Ελλάδας. Σε συνέντευξη της στην ελβετική εφημερίδα Le Temps η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ τονίζει πως κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους, αντί διαγραφής, θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «δεν μιλά για διαγραφή» του ελληνικού χρέους και πιστεύει πως μιας μορφής αναδιάρθρωσή του θα μπορέσει να το καταστήσει εκ νέου βιώσιμο, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, κι ενώ το ΔΝΤ έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να συμβάλει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα στήριξης εάν οι ευρωπαίοι εταίροι δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

«Μιλάμε για ημερομηνίες ωρίμανσης, μειώσεις επιτοκίων και για περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν αναφερόμαστε σε διαγραφή του χρέους», συνέχισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν άνοιξε ποτέ», προσέθεσε, εκτιμώντας πως δεν χρειάζεται καν να ανοίξει «εάν όλα πάνε καλά».

Στη συνέντευξη δεν γίνεται αναφορά στο εάν το Ταμείο θα δώσει τελικά νέα δανειακή βοήθεια στην Ελλάδα, με την κ. Λαγκάρντ να επαναλαμβάνει ωστόσο πως αυτή τη στιγμή το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Πιστεύω ότι κανένας πια δεν λέει το αντίθετο», σημείωσε, σε ένα μήνυμα προς τους εταίρους.

Ερωτηθείσα για τις επερχόμενες εκλογές, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε πως το ΔΝΤ δεν παρεμβαίνει σε πολιτικές συζητήσεις, όμως ξεκαθάρισε πως πρέπει σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ανάκτηση της «οικονομικής ανεξαρτησίας» της χώρας μας.

Τόνισε δε με νόημα πως ακόμα υπάρχουν «πολλές μεταρρυθμίσεις» που πρέπει να γίνουν, αναφέροντας συγκεκριμένα αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

«Ελπίζω πως οι ελληνικές Αρχές θα συνεχίσουν να υλοποιούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να ενισχυθεί», δήλωσε.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΙΚΟΣ Π. avatar
    ΝΙΚΟΣ Π. 29/08/2015 23:21:13

    Επομένως τα βρήκανε. Θα βαφτίσουν το κούρεμα "αναδιάρθρωση" και οι "οίκοι" θα το θεωρήσουν βιώσιμο ξανανοίγοντάς μας τις αγορές. Τι παραγωγικά μοντέλα και φούμαρα... Το καλύτερο παραγωγικό μοντέλο στον καπιταλισμό είναι το καταναλωτικό άνευ ορίου. Και ο τζόγος βεβαίως. Δεν είναι τυχαίο οτι το πλουσιώτερο κράτος της γης είναι το Λουξεμβούργο, που ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!!! Απλά οι κάτοικοί του 'εχουν ειδικευθεί στην "νομιμοποίηση" του καζινοκαπιταλιστικού τζόγου, πράγμα μεν ανήθικο, όπως δήλωσε ο Γιουνκέρ, πλην όμως νομότυπο και αποδοτικό ... Η ηθική και η Ιδεολογία είναι για τους αφελείς στι μέρες μας εννοεί ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.