#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2012 11:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαγκάρντ: Να δοθεί διετής παράταση στην ΕλλάδαΥπέρ μίας διετούς παράτασης για να πετύχει η Ελλάδα τους δημοσιονομικούς της στόχους τάχθηκε εκ νέου σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αντί να λειτουργεί κανείς έντονα εμπροσθοβαρώς, είναι μερικές φορές καλύτερο να δίνει λίγο περισσότερο χρόνο, με δεδομένο τις συνθήκες που επικρατούν και το γεγονός ότι πρέπει πολλές χώρες ταυτόχρονα να εφαρμόσουν την ίδια δέσμη πολιτικών για να περιορίσουν το έλλειμμά τους», είπε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

«Αυτή ήταν η θέση μου για την Πορτογαλία, αυτή ήταν η θέση μου για την Ισπανία και αυτή είναι η θέση μας και για την Ελλάδα, για την οποία έχω πει επανειλημμένως ότι η χώρα χρειάζεται δύο επιπλέον χρόνια για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το εξεταζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», πρόσθεσε.

Ο δεύτερος τη τάξει του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, υποστήριξε από την πλευρά του ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για την πλήρη συμμόρφωση με τους όρους του μνημονίου.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο Λίπτον είπε ότι η μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση του ΑΕΠ σε συνδυασμό με τις βουλευτικές εκλογές καθυστέρησαν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα. Έχει εφαρμόσει αρκετά, αλλά όχι επαρκή μέτρα δεδομένων των προβληματικών συνθηκών», ανέφερε, ενώ παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από ό,τι πριν από ένα χρόνο. «Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Αυτό είναι το θέμα των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση», σημείωσε ο Λίπτον.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ζωροάστρης avatar
  Ζωροάστρης 11/10/2012 11:43:59

  Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει "επιστημονικά" το τι θα κερδίσει η Ελλάδα σε βάθος τριετίας εαν δοθεί παράταση δύο ετών;

  Υ.Γ.: Εκτός φυσικά από το να "κερδίσουν" χρόνο κάποιοι τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες εις βάρος του απλού κοσμάκη, ο οποίος και με την παράταση θα χρεοκοπήσει στο μεγάλύτερο ποσοστό του μέσα στη διετία.

 2. Ισίδωρος avatar
  Ισίδωρος 11/10/2012 12:26:27

  Η Λαγκάρντ λέει ότι το πρόγραμμα δεν πρέπει να είναι εμπροσθοβαρές και οι ειδήσεις λέγαν χθες ότι ο Τόμσεν έλεγε ότι τα περισσότερα μέτρα πρέπει να ληφθούν το 2013 (9 δισ) και να μην "απλωθούν" χρονικά. Τελικά ποιός μας δουλεύει και γιατί είναι το ερώτημα, η Λαγκαρντ, ο Τόμσεν, το MEGA; Και ποιός κερδίζει με το παραμύθιασμα και την πρόκληση σύγχυσης στο κόσμο; Αυτό πρέπει να απαντήσουμε πρώτα πιστεύω.

  • Ζωροάστρης avatar
   Ζωροάστρης @ Ισίδωρος 11/10/2012 12:31:26

   Το πρόγραμμα τους πάνω κάτω είναι ένα:

   Ροκάνισμα του χρόνου (βλέπε επιμήκυνση) μήπως και ορθοποδήσουν στοιχειωδώς η Ιταλία και η Ισπανία για να μας σουτάρουν στη συνέχεια από το ευρώ.

   Το δυστύχημα είναι ότι αυτό το έχουν χάψει οι έλληνες πολιτικοί...

 3. Giovanni avatar
  Giovanni 12/10/2012 03:06:20

  Οποιαδήποτε επιμήκηνση θα είναι εις βάρος μας διότι όχι μόνο θα μας κοστίσει καμιά 30-40δις(τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν από κάπου) αλλά και στο τέλος της θα βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που είμαστε και τώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.