Λαγκάρντ: Αν δεν πληρώσει η Ελλάδα στις 30 Ιουνίου έχουμε πιστωτικό γεγονός
18/06/2015 16:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαγκάρντ: Αν δεν πληρώσει η Ελλάδα στις 30 Ιουνίου έχουμε πιστωτικό γεγονός

Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος

Το ΔΝΤ συνεχίζει να συμμετέχει στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα δήλωσε από το Λουξεμβούργο η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, αλλά ούτε και δυνατότητα καθυστέρησής της. Αν δεν πληρωθεί η δόση για το ΔΝΤ η Ελλάδα θα βρίσκεται σε πιστωτικό γεγονός, «ελπίζω αυτό να μην συμβεί» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι το ΔΝΤ επιθυμεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, με μία «έξυπνη προσέγγιση», τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει προστασία των συνταξιούχων.

"Εχω μία προθεσμία για τις 30 Ιουνίου. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Εάν την 1η Ιουλίου, δεν έχει γίνει η πληρωμή, δεν έχει γίνει η πληρωμή", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο, πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

"Θα βρεθεί σε στάση πληρωμών, θα βρεθεί με μια ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το ΔΝΤ την 1η Ιουλίου, αλλά ελπίζω ότι δεν συμβεί αυτό, πραγματικά το ελπίζω", δήλωσε.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις και το ζήτημα του συνταξιοδοτικού συστήματος, η Λαγκάρντ δήλωσε ανοικτή στο διάλογο. "Είμαστε πανέτοιμοι για συζήτηση", τόνισε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε πως η μεταρρύθμιση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος είναι ουσιώδους σημασίας για την επίτευξη συμφωνίας με την Αθήνα, αλλά θα πρέπει να προστατευθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

"Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Και οι ελληνικές αρχές το γνωρίζουν. Πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα τα είδη των θεμάτων", είπε.

"Το ζήτημα δεν έγκειται στην περικοπή των χαμηλών συντάξεων, όμως το πρόγραμμα χρηματοδότησης των συντάξεων πρέπει να αντέξει", είπε, προσθέτοντας ότι περισσότερο από το 16% του ελληνικού ΑΕΠ χρησιμοποιείται για την πληρωμή των συντάξεων, το οποίο "είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο, σχεδόν οποιασδήποτε άλλης χώρας".

Παράλληλα η Κριστίν Λαγκάρντ υπεραμύνθηκε του προγράμματος του ΔΝΤ με την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι είναι "αξιόπιστο και ευέλικτο".

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. 23/06/2015 16:10:02

    Μαντάμ Λαγκάρντ, οφείλετε ήδη να γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, είμαστε φύσει συνεπείς, καλοπληρωτές και άρχοντες. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν στους κανόνες. Αφήστε λοιπόν, τις θυμωμένες μεγαλοστομίες και τις απειλές για Ελληνικό πιστωτικό γεγονός. ΓΕΓΟΝΟΣ αναμφισβήτητο παρεμένει ότι για εσάς, Μαντάμ Λαγκάρντ προσωπικά, και την -μέχρι σήμερα- ανύπαρκτη στήριξή σας στην Ελλάδα, με τις αιματηρές θυσίες μας και το πολλαπλά ψαλιδισμένο εισόδημά μας, χρυσοπληρώνονται: - Ο υπέρογκος μισθός σας ($551.700 μεικτά = $467.940 καθαρά ετησίως) + $83.760 επίδομα για έξοδα παραστάσεως ΧΩΡΙΣ αποδείξεις. (πηγή: ΔΝΤ τιμές 2011) - First Class τα υπερατλαντικά ταξείδια σας. - Chanel οι πανάκριβες δημιουργίες και τα εντυπωσιακά accessories που συμπληρώνουν τις υψηλού επιπέδου ενδυματολογικές προτιμήσεις σας και εμφανίσεις σας. - Exclusive Solarium Salons Οι συχνές επισκέψεις σας για εξειδικευμένο "μαύρισμα", είναι πρόκληση για την Ελλάδα της ένδειας. Γι αυτό, μετά τις διαμαρτυρίες μας, στο πρόσωπό σας φαίνεται να έχουν αραιώσει οι επισκέψεις σας στα σαλόνια αυτά. - IMF 2012 Christmas Gala Dinner Ενώ οι 'Ελληνες βιώναμε τη μέγγενη του χρέους ΔΝΤ, την ίδια ώρα, το άκαρδο [και μέχρι το 2009 χρεωκοπημένο!!!] Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οργάνωσε το χλιδάτο πάρτι του και δημοσίευσε Πρόσκληση για το 2012 Χριστουγεννιάτικο, εξωφρενικά πολυτελές Δείπνο του "με ποτάμια σαμπάνιας και βουνά από χαβιάρι, όστρακα και τρούφα" http://tinyurl.com/ppphst9 Μετά τη θύελλα που προκλήθηκε, η συγκεκριμένη ΔΝΤ ασέβεια δεν επαναλήφθηκε. Μαντάμ Λαγκάρντ, για όλους αυτούς και όχι μόνο λόγους, σοφό εκ μέρους σας θα ήταν, έμπρακτα τους 'Ελληνες να σέβεστε και στα δύσκολα ΜΗ τους απειλείτε με τη χαρακτηριστική κίνηση του χεριού σας στον λαιμό σας, εν είδει.. "θηλειάς". Καταλάβατε.

  2. Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. 26/06/2015 00:25:44

    Με αυτά θα πληρώσουμε τη δόση sτο ΔΝΤ. Μας καλύπτουν οι Γερμανικές Οφειλές! http://tinyurl.com/p37syzc

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.