Λαγκάρντ: Ανησυχώ για το αν ο Βαρουφάκης θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε
10/04/2015 20:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαγκάρντ: Ανησυχώ για το αν ο Βαρουφάκης θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τον οποίο είδα την Κυριακή μου είχε πει πως η πληρωμή θα γίνει και η πληρωμή έγινε. Αυτό είναι καλό», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Public Broadcasting Service. Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας πως αυτό που την απασχολεί περισσότερο είναι να εφαρμοσθούν και τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν στην συζήτησή τους.

«Να ενεργοποιήσουμε το διάλογο, τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις που οι ελληνικές Αρχές προτείνουν να κάνουν προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους του συμβολαίου (contract) που έχουν με τους ευρωπαίους εταίρους», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη σε αυτά που συμφωνήθηκαν και περιμένεινα εφαρμοστούν. Ερωτηθείσα για την λιτότητα στην Ελλάδα η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Για την ελληνική οικονομία τα πιο δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα έχουν ήδη ληφθεί. Τόσο, που η χώρα το 2014 και ελπίζουμε το 2015 εμφάνισε δημοσιονομικό πλεόνασμα (fiscal surplus)».

Η ίδια πάντως εστίασε στις μεταρρυθμίσεις και ειδικά στο ασφαλιστικό, θέμα που σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του in.gr έθεσε ο Πόουλ Τόμσεν κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον ο κ. Βαρουφάκης με τον κυρία Λαγκάρντ.

Ειδικότερα για το θέμα δήλωσε: «Αυτό που είναι αναγκαίο και δεν έχει εφαρμοσθεί τα τελευταία χρόνια είναι βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, που θα ξεκλειδώσουν τις αγορές υπηρεσιών και θα δώσουν στους νέους πρόσβαση σε δουλειές. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το βρεφικό γάλα. Πωλείται μόνο στα φαρμακεία. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτό. Δοκιμάστηκε να πωληθεί στα σουπερ μάρκετ για λίγο. Οι τιμές μειώθηκαν. Επανήλθε γρήγορα στα φαρμακεία. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα».

«Οι μεταφορές είναι πολύ-πολύ ρυθμισμένες και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε νέους παίκτες και σε νεοεισερχόμενους. Το ασφαλιστικό σύστημα είναι καταδικασμένο να βαρύνει τόσο πολύ την ελληνική οικονομία που δεν θα είναι βιώσιμο, πρέπει να μεταρρυθμιστεί»., είπε επίσης. Τέλος, ανάφερε πως ο κόσμος είναι τόσο διασυνδεδεμένος που η ανισορροπία σε μια γωνιά του κόσμου μπορεί να επηρεάσει και τις άλλες γωνίες. «Πρέπει να ενδιαφερόμαστε όλοι για τη σταθερότητα, την προβλεψιμότητα και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης», επεσήμανε.

Πηγή: imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νίκος Πετρόπουλος avatar
    Νίκος Πετρόπουλος 11/04/2015 06:46:11

    Ενώ οι προηγούμενοι, ότι αποφασίζονταν το υλοποιούσαν..

  2. οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. 11/04/2015 19:46:22

    .Πάντως η Λαγκάρντ είναι σαφής. Οχι σαν τους άλλους που εδώ και 6 χρόνια δεν λένε τίποτε άλλο απ' το: " κάντε μεταρρυθμίσεις γενικώς, ασαφώς και αορίστως." Να λοιπόν η λύση για την παγκόσμια κρίση όταν σκάσει η επόμενη Leehman brothers : 1. Παιδικά γάλατα απο τους φίλους μας σουπερμαρκετάδες και όχι απο τους αριστερούς κατα κανόνα φαρμακοποιούς. 2. Αδειες ταξί-λεωφορείων-φορτηγών ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους πολίτες. 3. Δημόσιο ταμείο εκμετάλλευσης πόρων αλλά Νορβηγία, για οριστική επίλυση του ασφαλιστικού. Ορίστε οι 3 μεταρρυθμίσεις που καθιστούν μια χώρα άτρωτη στις κρίσεις. Τόσο απλά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.