23/08/2010 22:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρα ΝΔ - κυβέρνησης για την οικονομία

Νέα αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πυροδότησαν οι εξελίξεις στην οικονομια.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωϊ οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, αναπληρωτές του τομέα οικονομίας και η υπεύθυνη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Μνημονίου Ελένη Ρωμαϊδου (http://www.antinews.gr/?p=58551)

κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε δημιουργική λογιστική και σε συνεχείς μεταβολές των εκτιμήσεών της, προκειμένου να παρουσιάσει μικρότερες αποκλίσεις κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Υποστήριξαν επίσης ότι από την εκτέλεση των οικονομικών μεγεθών επιβεβαιώνεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι το κατάλληλο και ότι εφαρμόζει ένα ακατάλληλο μίγμα οικονομικής πολιτικής, που θα έχει σαν συνέπεια τη λήψη περισσότερων μέτρων.

«Είναι αναποτελεσματική η θεραπευτική αγωγή του μνημονίου» είπαν χαρακτηριστικά, ενώ  αναφερόμενοι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, επισήμαναν πως υποχρεώνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στα εργασιακά, με την εφαρμογή νέου καθεστώτος για την διαιτησία, στην εκ βάθρων αναθεώρηση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, με την διευκόλυνση της μεγαλύτερης κρίσης συμβάσεων προσωρινής εργασίας και μερικής απασχόλησης, στην αναθεώρηση των βασικών παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών ταμείων, σε μείωση προσωπικού στον ΟΣΕ κατά 35%, παράλληλα με αύξηση των εισιτηρίων και μείωση του βασικού μισθού κατά 20%, σε περαιτέρω μείωση επιδομάτων και υπερωριών στις κρατικές επιχειρήσεις, σε αύξηση των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς, σε μειώσεις στα κοινωνικά προγράμματα, στο άνοιγμα προς τρίτους της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη και στην ουσιαστική αναθεώρηση της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Αντιδρώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επέρριψε στη ΝΔ την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία: «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισθάνεται συνεχώς την ανάγκη να υπενθυμίζει στους πολίτες σε ποια πραγματικά δύσκολη κατάσταση άφησε πίσω της την Ελλάδα μετά από μια εξαετή καταστροφική διακυβέρνηση αδράνειας, έλλειψης σχεδιασμού και αλόγιστης σπατάλης» είπε.

Απαντώντας οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμαναν πως «όλοι γνωρίζουμε πως το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το δημόσιο χρέος την περίοδο 1981-89» και κάλεσαν το κυβερνών κόμμα να αφήσει παρελθόν και να κοιτάξει το παρόν.

«Δεν το κάνει όμως, γιατί τότε θα πρέπει να απολογηθεί για τη βαθιά ύφεση, τα λουκέτα, την εκτίναξη του πληθωρισμού, την αύξηση της ανεργίας και την πτώση των επενδύσεων».

Επέκριναν τέλος την κυβέρνηση ότι δεν έχει ουδέποτε τοποθετηθεί επαρκώς στο σχέδιο για την οικονομία που έχει καταθέσει η ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ανώνυμος avatar
    ανώνυμος 24/08/2010 13:59:57

    Ο εκ Κομοτηνής πλακουτσοκέφαλος μπορεί να πάψει να μας προκαλεί?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.