01/03/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόλαφος στον Βενιζέλο από Γερμανούς εφοριακούς

Ανακοίνωση-κόλαφο για τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και για όλους όσοι αναμασούν ισχυρισμούς ότι για την πρωτοφανή κατάρρευση των φορολογικών εσόδων ευθύνονται αποκλειστικά οι Ελληνες εφοριακοί υπάλληλοι εξέδωσε το συνδικάτο των Γερμανών εφοριακών. Η ανακοίνωση, την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», εκδόθηκε ως απάντηση στο σχέδιο της κυβέρνησης της Γερμανίας να εγκαταστήσει στη χώρα μας 160 δικούς της φοροελεγκτές προκειμένου να παράσχουν τεχνογνωσία για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των Ελλήνων εφοριακών.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Γερμανών εφοριακών επισημαίνουν ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι η έλλειψη γνώσεων της φορολογικής νομοθεσίας αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης στην προώθηση αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξάλειψη της φοροδιαφυγής!

Παράλληλα, εκφράζουν και φόβους ότι η τυχόν παρουσία τους στην Ελλάδα θα έθετε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, δεδομένου ότι το κλίμα στη χώρα μας «είναι πολύ θερμό απέναντι στη Γερμανία».

 

Επικαλούμενοι τους λόγους αυτούς, οι Γερμανοί συνδικαλιστές εφοριακοί απορρίπτουν την αποστολή των 160 συναδέλφων τους στην Ελλάδα και αντιπροτείνουν να έρθουν Ελληνες εφοριακοί στη Γερμανία για να δουν πώς λειτουργούν στη χώρα αυτή οι φορολογικές αρχές. Συνοδεύουν δε την αντιπρότασή τους με την επισήμανση ότι «αυτή η διαδικασία αφήνει στη χώρα (σ.σ. στην Ελλάδα) την αξιοπρέπειά της και δίνει τη σωστή βοήθεια μετατρέποντάς τη σε αυτοβοήθεια»!

 

Ουσιαστικά, οι Γερμανοί συνδικαλιστές εφοριακοί επισημαίνουν ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα οργιάζει όχι γιατί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι Ελληνες εφοριακοί αλλά επειδή η πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δεν έχει λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη του φαινομένου ούτε έχει μεριμνήσει για την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Παραδίδουν δε μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας στο «φιλομνημονιακό» πολιτικό σύστημα της χώρας μας, το οποίο είναι διατεθειμένο να αποδεχτεί τον ερχομό ξένων δημοσίων υπαλλήλων για υποδείξεις!

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του συνδικάτου των Γερμανών εφοριακών έχει ως εξής:

 

«Το γερμανικό συνδικάτο εφοριακών (DSTG) απορρίπτει την απόφαση του ομοσπονδιακού υπουργού των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προγραμματισμένη αποστολή 160 εφοριακών υπαλλήλων στην Ελλάδα. Κατά την άποψη του ομοσπονδιακού εκπροσώπου Τόμας Αϊγκεντάλερ, η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα γνώσης σχετικά με την εκτέλεση της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά υστερεί σε ό,τι αφορά την πολιτική βούληση για αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις φορολογικών νόμων, για εισπράξεις φόρων και προπάντων για κατακρατήσεις φόρων και αποτροπή και πάταξη της φοροδιαφυγής. Επομένως, η βοήθεια από τη Γερμανία από όλες τις απόψεις δεν είναι επιθυμητή».

Ο επικεφαλής του DSTG δήλωσε επί λέξει: «Η πολιτική παροχής συμβουλών δεν είναι άσχημη. Δεν μπορώ όμως να αναγνωρίσω εντούτοις καθόλου τι θα μπορέσει το γερμανικό προσωπικό να καταφέρει στα γρήγορα, δεδομένου του συγκεκριμένου μέρους και λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες ελλείψεις υποδομών». Προσθέτει δε ότι η φορολογική ηθική στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά άσχημη.

Κατά την άποψη του συνδικάτου, το κλίμα (σ.σ. στην Ελλάδα) είναι πολύ θερμό απέναντι στη Γερμανία. Αυτό το έδειξαν οι διαδηλώσεις, οι αρνητικές δημόσιες απόψεις εναντίον της Γερμανίας, αλλά κυρίως η «εμφάνιση» της καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών με ναζιστικές στολές. Ο ομοσπονδιακός εκπρόσωπος Τ. Αϊγκεντάλερ δήλωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα πιο θερμή στάση, θα ανησυχούσα για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μου. Ο κίνδυνος επιθέσεων είναι πάρα πολύ μεγάλος».
Κατά την άποψη του φορολογικού συνδικάτου, ο αντίστροφος τρόπος είναι πολύ πιο ουσιώδης. Διαθέσιμοι και με κίνητρα Ελληνες ελεγκτές επιχειρήσεων και εφοριακοί θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον τρόπο εργασίας των Γερμανών συναδέλφων τους. Μέσα από μια διαδικασία αρκετών μηνών, θα μπορούσαν στη Γερμανία να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και έπειτα να τη χρησιμοποιήσουν στην Ελλάδα.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ, στον "Ελεύθερο Τύπο"

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vjweb avatar
  Vjweb 01/03/2012 14:10:37

  Kαι οι Γερμανοί και ο Βενιζέλος και οι Έλληνες εφοριακοί-δημόσιοι υπάλληλοι- όλοι μαζί τα φάγανε- να πάνε στον Βελζεβούλη και να μείνουν εκεί!

 2. noldor avatar
  noldor 01/03/2012 14:40:25

  Βρε για κοίτα, έχουν και στην Γερμανία κακούς συνδικάλες που αρνούνται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας!!!

 3. voter avatar
  voter 01/03/2012 14:55:13

  Απίστευτο κι όμως αληθινό ! Μαθημα δημοκρατίας απο τους Γερμανούς .

  Γιατί όμως έπρεπε να το πούν αυτό οι Γερμανοί και όχι οι Ελληνες ? Μία πολύ σωστή αντιπροταση η αποστολή προς εκπαιδευση που, μπορεί να μην έπειθε βεβαια τον ελληνικό λαό, αλλά θα έσωζε τουλάχιστον τα προσχήματα της πληγωμένης ελληνικής πολιτικης και την δημοκρατία .

  Εννοείται πως είναι θέμα πολιτικής βουλησης και όχι έλλειψη τεχνογνωσίας η πάταξη της φοροδιαφυγής .Και εννοείται οτι δεν αφορά μονο τον Βενιζέλο αλλά θα το βρει μπροστά της και η επομενη κυβέρνηση .Ας έλεγε λοιπον όχι η Ελλάδα στην προταση αποστολής των Γερμανών , ας εκανε την αντιπροταση να στειλει εκει κόσμο να "εκπαιδευτεί" και ας καθόταν μετά η επόμενη κυβέρνηση να δεί τι πρέπει να κάνει όσο οι άλλοι θα εκπαιδεύονταν.

  Τοσο ανίκανοι και τόσο λίγοι ! Ουτε τον εαυτό τους δεν μπορούν να υπερασπιστουν , πόσο μαλλον την αξιοπρεπεια της χώρας .

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 01/03/2012 16:10:14

  Όσα επισημαίνουν οι Γερμανοί είναι και αυτονόητα και σωστά. Και αφορούν όλες τις μεταχουντικές κυβερνήσεις και, ιδίως της τελευταίας δεκαετίας. Ίσως, τόσα χρόνια υποκρισίας, να μας έχουν κάνει απαθείς απέναντί της. Γιατί και υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον των πολιτικών για σύλληψη της φορολογητέας ύλης

 5. Mitsos avatar
  Mitsos 03/03/2012 22:13:08

  Ποιός θα το περιμενε οτι οι εφοριακοί της Γερμανίας είναι τόσο καλοι γνώστες της Ελληνικής πραγματικότητας; Φυσικά οχι ο Βενιζέλος; τετοιο χαστούκι στα μουτρα του Βουβουζέλου, δεν εχει ξαναγίνει, ραπισμα στα μουτρα του Πασοκρατους. Δηλαδη ο κυριος Βενιζελος προσπαθησε να αποπροσανατολισει και εντος Ελλαδος και εκτος Ελλαδος οτι και καλα χρειαζομαστε εφοριακούς; Αφου ειχατε τις λιστες με τους μεγαλοφοραφυγαδες και δυο χρονια την πηγαινετε δεξιά και αριστερα κυριε Βενιζέλο, γιατι πατε να ριξετε σταχτη στα ματια του κοσμου; αφου δεν εχετε την πολιτικη βουληση να τσακισετε την διαφθορα και να ρευστοποιησετε αμεσα και σπιτια, βιλες αυτοκινητα μεγαλοφοροφυγαδων αλλα και εφοριακων που τοσα χρονια τα δικα σας χατηρια εκαναν με το αζημιωτο βεβαια και χαιδευααν τους μεγαλοφοροφυγαδες, τι τους θελατε τους Γερμανους εφοριακους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.