#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόβουν τα κονδύλια για τις δανειοδοτήσεις των μικρομεσαίωνΤην τραγική κατάσταση που βιώνει η οικονομία αλλά και του φόβου για το μέλλον της χώρας με τις επικίνδυνες πολιτικές περί  εξόδου της χώρας από το ευρώ, αναδεικνύει η κόντρα του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που έκοψε τα κονδύλια για τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.     Ως εδώ γνωστά και εν πολλοίς αναμενόμενα...

Στην ουσία, αυτό που υποκρύπτει η συγκεκριμένη συμπεριφορά της ΕΤΕπ, είναι η δυσαρέσκεια των ευρωπαϊκών οργάνων για την πολιτική του ελληνικού κράτους απέναντι στην επιχειρηματικότητα. Την πολιτική που εφαρμόζεται μέσω της γενικευμένης στάσης πληρωμών που έχει ξεκινήσει έναντι όλων το ελληνικό δημόσιο και που τελικά δίνει το σήμα σε ολόκληρη την κοινωνία ότι η στάση πληρωμών μπορεί να έχει και γενικευμένη μορφή ακόμη και μεταξύ των ιδιωτών. Όλων; Όχι ακριβώς...

Το ελληνικό δημόσιο, ο -για δεκαετίες- υποδοχέας κυρίως πράσινων ψηφοφόρων, παραμένει στο απυρόβλητο από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του κράτους που θεωρεί ότι μπορεί να χρωστά σε όλους πλην των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό που εννοούμε δεν είναι να ξεκινήσει στάση πληρωμών και στους μισθούς των Δ.Υ., αλλά να αποβάλλει από τη νοοτροπία του το δημόσιο, αυτόν τον απίστευτο κρατισμό που επιδεικνύει, εις βάρος της επιχειρηματικότητας και της μοναδικής ευκαιρίας ανάκαμψης της χώρας. Άλλωστε, μόνο αν ευνοούνται οι επενδύσεις μπορεί να ξαναπάρει μπρος η μηχανή των εσόδων του κράτους.

Αντίθετα, αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι να μην ολοκληρώνονται επενδύσεις παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί, αφού δεν εκταμιεύονται τα αντίστοιχα κονδύλια. Αλλά και επειδή οι προμηθευτές του δημοσίου δεν πληρώνονται ούτε μπορούν να πάρουν προκαταβολές από την επιδότηση αφού καμιά τράπεζα δεν τους δίνει εγγυητικές.

Φυσικά, δεν δημιουργεί ελπίδες για αλλαγή η όψιμη δήλωση Δραγασάκη ότι “εμείς είμαστε φιλικοί προς την επιχειρηματικότητα”, διότι πολύ απλά πρόκειται για άλλη μια αντιφατικότητα στην οικονομική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το παιχνίδι της οικονομίας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και συγκεκριμένο. Όπως το περιέγραψε πολύ γλαφυρά ο Αντώνης Σαμαράς, συμπυκνωμένο στη δήλωση “θα φάω σίδερα για να έρθουν επενδύσεις”. Εμείς θα προσθέταμε, “εκτός από σίδερα, θα πρέπει να φτιάξεις το κλίμα ώστε να μείνουν οι επενδύσεις πρόεδρε”...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Inno avatar
  Inno 12/06/2012 11:32:37

  αφού ΟΛΟΙ πιπιλάνε την ίδια καραμέλα "να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις", λες και ο πόνος των υπολοίπων 9 εκατομμυρίων Ελλήνων είναι αν θα πάρει τον μισθό στην ώρα του το 1 εκατομμύριο κηφήνων. Δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα.
  Και την ίδια στιγμή, δεν βλέπουν ότι το έχασαν το κηφηναριό, πήγε στον τσίριζα, και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Πρώτα ο κηφήνας του σοβιέτ, μετά όλοι οι άλλοι.
  Υπάρχει ένα 15% αναποφάσιστων που δεν είναι ούτε κηφήνες, ούτε "θυμωμένοι".
  Αυτούς φαίνεται ότι δεν τους θέλει η ΝΔ. Γιατί βλέπω να προσπαθεί μόνο να τσιμπήσει τους ψήφους της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας και να μην κάνει καμία ρήξη με το κατεστημένο. Αν μίλαγαν για απολύσεις 100.000 ΔΥ, κάτι αναγκαίο εκ των πραγμάτων όπως επίσης τις ψήφους αυτές τις έχεις ήδη χαμένες, θα κέρδιζε 300.000 από τους αναποφάσιστους που θα έβλεπαν πορεία προς την σωστή κατεύθυνση.
  Πίτα ολόκληρη, σκύλος χορτάτος ΔΕΝ γίνεται. αλλά τώρα είναι αργά.
  ας αναλογιστούν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους. ΕΜΕΙΣ όμως ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ?!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Inno 12/06/2012 12:04:03

   Κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται 50.000 ΔΥ. Σε δυο χρόνια έχουν ήδη φύγει οι 100.000 που ζητάς. Επίσης να ξέρεις ότι οι μισοί ΔΥ είναι εκπαιδευτικοί, αστυφύλακες, στρατιωτικοί. Από αυτούς τι απολύσεις να κάνεις;

 2. theo1611 avatar
  theo1611 12/06/2012 16:40:54

  H χρηματοδότηση επιχειρήσεων με ευρωπαϊκά κεφάλαια μέσω του ελληνικού δημοσίου και του τραπεζικού συστήματος δεν εμπνέει καμμία εμπιστοσύνη για την ορθολογική χρήση των πόρων.

  Γι' αυτό έχει κολλήσει και το ΕΣΠΑ.

  Ας το πάρουμε απόφαση ότι και οι επιδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις, όπως τις ξέραμε, γιοκ.

  Κοινή λογική και ας αφήσει και η ΝΔ τους λαϊκισμούς για τη ρευστότητα που θα πέσει άμεσα στην αγορά μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, του ΕΣΠΑ και της ΕΤΕπ!!!

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ theo1611 12/06/2012 18:18:21

   Το ΕΣΠΑ δεν έχει κολλήσει για αυτό.
   Ο μηχανισμός του ΕΣΠΑ είναι ελεγμένος και χρόνια τώρα υπό την πλήρη εποπτεία της ΕΕ (όπως σε όλες τις χώρες) μέχρι το επίπεδο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.