06/07/2010 15:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρίσιμο τεστ δανεισμού

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ) προχωρά στις 13 Ιουλίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ προκειμένου να καλύψει τη λήξη βραχυπρόθεσμων ΕΓΔ.

«Θα γίνει δημοπρασία ΕΓΔ 26 και 52 εβδομάδων την επόμενη εβδομάδα, στις 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο της τριμηνιαίας αναχρηματοδότησης τίτλων που λήγουν», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Όπως ανέφερε, το ποσό θα ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον ΟΔΔΗΧ.

Σημειώνεται ότι στις 16 Ιουλίου λήγουν ΕΓΔ εξάμηνης και 12μηνης διάρκειας, συνολικού ύψους 2,16 δισ. ευρώ.

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας που συμφωνήθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η Ελλάδα να μπορεί να μείνει εκτός αγορών έως το πρώτο εξάμηνο του 2012. Ωστόσο, η χώρα έχει τη δυνατότητα έκδοσης ΕΓΔ κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου χρηματοδότησης.

«Η Ελλάδα θα διατηρήσει επαφή στην πρωτογενή αγορά στο κομμάτι με το ελάχιστο ρίσκο στην καμπύλη αποδόσεων», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, θα ακολουθήσει στις 20 Ιουλίου δημοπρασία ΕΓΔ 13 εβδομάδων για την κάλυψη ΕΓΔ 2,4 δισ. ευρώ που λήγουν στις 23 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.