16/01/2013 11:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρίσιμο εξάμηνο για τις αποκρατικοποιήσεις

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΠΑ με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ να χαρακτηρίζουν κρίσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2013 όπου θα πρέπει εκτός των δύο «φιλέτων» να πωληθούν έντεκα συνολικά έργα.

Όπως, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, μετά τη συνεργασία που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλο, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα μεγάλα λιμάνια και τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας θα ιδιωτικοποιηθούν κατά μόνας, ενώ θα υπάρξει ομαδοποίηση για τα μικρά περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.

Για τον ΟΛΠ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Cosco, αλλά εκφράζεται προβληματισμός για το εάν θα είναι ένας ο μεγάλος «παίκτης» ή θα παρουσιαστούν και άλλοι ανταγωνιστές. Σημειώνεται τέλος, ότι την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για την ΕΥΑΘ.

Όπως και να έχει η κυβέρνηση οφείλει να τρέξει γρήγορα αλλά και προσεκτικά το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Η λεπτή γραμμή βρίσκεται στο στοίχημα που έχει η κυβέρνηση να ισορροπήσει μεταξύ της μέγιστης δυνατή αξιοποίησης των "ασημικών" του κράτους και της ενίσχυσης του κοινωνικού χαρακτήρα τους.

Και βέβαια όπως φάνηκε και στη περίπτωση της Νομικής Συμβούλου Ε. Παπακωνσταντίνου, προέχει να είναι υπέρ το δέον προσεκτική στην επιλογή των στελεχών που θα αναλάβουν την δύσκολη αυτή αποστολή.

 Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.