Κλειστές ως την Τετάρτη το βράδυ οι Τράπεζες
06/07/2015 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλειστές ως την Τετάρτη το βράδυ οι Τράπεζες

Παρατείνεται με υπουργική απόφαση για δύο ακόμα ημέρες (Τρίτη-Τετάρτη) η τραπεζική αργία, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, μετά το τέλος της συνάντησης των εκπροσώπων των τραπεζών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Στη διάρκεια των δύο επομένων ημερών (Τρίτη-Τετάρτη), θα λειτουργήσουν ακριβώς τα ίδια τραπεζικά υποκαταστήματα για την παροχή των ίδιων τραπεζικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας, συντάσσεται και θα ανακοινωθεί η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων που θα περιλαμβάνει την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών από το δίκτυο των τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Η κα Λούκα Κατσέλη επεσήμανε, επίσης ότι θα εκτιμηθεί και η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ανάλογα θα κριθεί, εάν θα αλλάξουν οι αποφάσεις.

Στο διάστημα αυτό, οι τραπεζικές λειτουργίες φαίνεται πως θα συνεχίσουν ως έχουν, το όριο αναλήψεων από τα ΑΤΜ δεν θα αλλάξει, ενώ δεν αναμένεται να ανανεωθεί το ποσό των 120 ευρώ για όσους συνταξιούχους έχουν λάβει ήδη το ποσό αυτό.

Σε ό,τι αφορά τις θυρίδες, στέλεχος του ΥΠΟΙΚ έλεγε νωρίτερα ότι όταν θα αρθεί η τραπεζική αργία, όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες τους και πως δεν υπάρχει καμία σκέψη να ισχύσουν περιορισμοί στη λήψη μετρητών που ενδεχομένως να υπάρχουν σε αυτές.

Αναφορά έγινε από το Mega και στο θέμα της επερχόμενης ανανέωσης της έκδοσης εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ. Οπως αναφέρθηκε, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς αφορά τίτλους που έχουν ελληνικές τράπεζες και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε δυσκολία από την τρέχουσα κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, απόψε συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, η οποία -σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Χθες το βράδυ υποβλήθηκε μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος νέα αίτηση για αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA, κάτι που θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 06/07/2015 20:15:14

  μέχρι την Τετάρτη ή θα έχει και συνέχεια;

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ουδέτερος 06/07/2015 21:39:13

   Η συνέχεια θα είναι άλλου είδους... Δεν θα είναι με τον ίδιο τρόπο κλειστές μετά την Τετάρτη. Το ξαναγράφω: Βγάλτε τες μια φωτογραφία να τις θυμάστε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.