#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2011 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλείνουν την ΣΕΚΑΠ, πριν πουληθεί!Η έλλειψη ρευστότητας της Αγροτικής Τράπεζας είναι τόσο έντονη που την υποχρέωσε να κλείσει το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, επειδή δεν μπορεί να αντέξει την χρηματοδότησή του για δύο μήνες, μέχρι να πουληθεί! Η Αγροτική, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε να σταματήσει η χρηματοδότηση και ουσιαστικά να μείνουν εκτός δουλειάς οι 300 εργαζόμενοι. Έτσι ο ιδιώτης που θα πάρει την ΣΕΚΑΠ θα την αγοράσει «καθαρή»…

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της ΣΕΚΑΠ, στην οποία η Αγροτική Τράπεζα έχει 50% και ήδη είχαν επιλεγεί 7 εταιρείες.
1. Adris Grupa D.D. (Κροατία)
2. British American Tobacco (BAT) (Μεγ. Βρετανία)
3. Bommidala Enterprises Pvt. Ltd (Ινδία)
4. Ηλίας Παπαδόπουλος Α.Ε.
5. Imperial Tobacco Group Plc (Μεγ. Βρετανία)
6. KT&G Corporation (Ν. Κορέα)
7. SEBA Group (Τουρκία)

Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός έστειλε εξαιρετικά επείγουσα επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Γενικό Γραμματέα  Δημοσιονομικής Πολιτική .Ηλία Πεντάζο, όπου τονίζει: «Η ΣΕΚΑΠ Α.Ε. είναι μία σιγαρετοβιομηχανία  μετοχικού ενδιαφέροντος της Αγροτικής Τράπεζας και συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας μας, η οποία απασχολεί 300 εργαζόμενους, κατέχει σημαντικό μερίδιο στην κατανάλωση τσιγάρων στην ελληνική αγορά και δραστηριοποιείται στην Ξάνθη, όπου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της περιοχής.
Η εταιρεία, λόγω των συνεχών αυξήσεων στον φόρο κατανάλωσης των τσιγάρων αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα η ΑΤΕ να αποφασίσει την ιδιωτικοποίησή της μέσω της διάθεσης των μετοχών που κατέχει.
Οι σχετικές διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση προχωρούν με πολύ ικανοποιητικό τρόπο κι έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον από πολυεθνικές εταιρείες του καπνικού τομέα για την αγορά των μετοχών της ΣΕΚΑΠ.
Ωστόσο, μόλις δύο μήνες πριν την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής της, λόγω προσωρινών προβλημάτων ρευστότητας η εταιρεία οδηγείται σε διακοπή της λειτουργίας με ορατό τον κίνδυνο την απώλεια του μεριδίου της στην αγορά και την απώθηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών.
Αντιλαμβάνεστε, ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για την ίδια την εταιρεία, θα προκαλέσει μείζον οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα στη Θράκη, αλλά και θα στείλει το μήνυμα εντός κι εκτός των συνόρων της χώρας ότι η κυβέρνηση κινείται ενάντια στην εκδήλωση ξένου ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Κατόπιν αυτών, σας παρακαλώ άμεσα να δώσετε λύση στο πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ, διότι σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνετε την ευθύνη των όποιων συνεπειών από την καθυστέρηση ή την αδιαφορία σας στη λήψη των σχετικών αποφάσεων».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 13/10/2011 21:17:09

  1ον Μόνο και μόνο που είναι στην Ξάνθη, στην πολύπαθη Θράκη μας, δεν θα πρέπει να κλείσει με τίποτα. Αρκετή ανεργία υπάρχει εκεί ήδη και
  2ον Διαφωνώ να επιτραπεί σε τούρκικη εταιρεία να δώσει έστω και συμμετοχή στην πώλησή της!

 2. Y. avatar
  Y. 13/10/2011 21:34:31

  Εκτός παραγωγικής λειτουργίας, πωλείται χαμηλότερα. Άρα μένουν υψηλότερα περιθώρια για μίζες

 3. μαρικα avatar
  μαρικα 13/10/2011 23:05:13

  Και αλλες εταιριες εχουν μεταναστευσει η εβαλαν λουκετο στην Ξανθη λογο
  μιζας.Ποιος νιαζεται απο τους διοικουντες αν ειναι παραμεθωριος περιοχη,αν τους ενοιαζε δεν θα αφηναν ουτε τον Αμερικανο πρεσβει ουτε το Τουρκικο προξενειο να αλωνηζουν σε ολοκληρη την Θρακη μας.

  • Κεφαλλονίτης avatar
   Κεφαλλονίτης @ μαρικα 13/10/2011 23:23:39

   Έχει βουίξει το διαδίκτυο και για ένα δήμαρχο εκεί επάνω, τι διάολο γίνεται.

 4. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 14/10/2011 01:45:46

  Η κυβέρνηση "έσωσε" την Proton του Λαυρεντιάδη, με τεράστιο κόστος για το Ελληνικό ΔΗμόσιο, χωρίς να τον κυνηγά, και δεν έχει να δώσει στην ΑΤΕ για να λειτουργήσει η ΣΕΚΑΠ δυο μήνες. Θ μου πείς, εδώ δεν έχει ο Πάγκαλος για την έκτακτη εισφορά ακινήτων..

  Πέρα από αστεία, το μέλλον μας και η κυριαρχία μας παίζεται στην ενέργεια, στη γή και στην αγροτική εκμετάλλευση..
  Όποιος πολιτικός θέλει να πείσει ότι επιθυμεί να σώσει τη χώρα, οφείλει να πεί ξεκάθαρα τι κάνει και τί θα πράξει για αυτά τα 3 κρίσιμα ζητήματα, καθώς και για την ακύρωση του ξεπουλήματος που διαπράττει το ΠΑΣΟΚ.

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ ΝΙΚΟΛΑΣ 14/10/2011 13:43:57

   H Proton αγαπητε, ΔΕΝ ηταν μονο του Λαυρεντιαδη. Προερχεται από την ΩΜΕΓΑ Bank του Χασδαϊ Καπον (νυν αντιδημαρχος Οικονομικων του Δημου Θεσσαλονικης με το κομμα του Μανου) την οποία ιδρυσε όταν ηταν υπευθυνος οικονομικων στο Κεντρικο Ισραηλιτικο Συμβουλιο στη Θεσσαλονικη και

   H Ωμεγα εν συνεχεια συγχωνευτηκε με την Proton της οποιας - surprise, surprise - προεδρος ειναι ο τεως Αμερκανοεβραιος πρεσβυς των ΗΠΑ στην Ελλαδα Daniel Speckhard. Πρεσβυς-επιχειρηματιας δηλαδη!

   ΟΡΓΙΟ διαπλοκης απο ηγεμονισκους που παριστανουν της παρθενες ενω μπορστα τους η Τζουλια ειναι Οσια Μαρια Αιγυπτια...

 5. BABIS avatar
  BABIS 14/10/2011 08:58:16

  Είναι φυσικό που η κυβέρνηση έσωσε την Proton με πάνω απο 1 δις μέχρι τώρα.
  Το ποσό θα είναι μεγαλύτερο γιατί η ΑLAPIS και η ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ χρωστούν τεράστια ποσά. Σύντομα θα αρχίσουν τα όργανα με τις εταιρείες του ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ. Τώρα κάτω στην Αθήνα ποιος θα ενδιαφερθεί για την Ξάνθη και για την Θράκη. Για τις εταιρείες αυτές έπρεπε να ενδιαφερθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αλλά με την ιδιοκτησιακή νοοτροπία που υπάρχει εδώ και δεκαετίες με τις συνεταιριστικές εταιρείες εδώ καταλήγουμε.

 6. nikos avatar
  nikos 14/10/2011 10:52:33

  Το εργοστάσιο δεν το έκλεισαν τυχαία, το έκλεισαν με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός που θα το αγοράσει , να το αγοράσει χωρίς εργαζόμενους.
  Οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν, θα προσληφθούν με βάση το νέο εργασιακό νόμο, (μισθοί πείνας, καθεστώς εργασίας ).

 7. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 14/10/2011 13:51:12

  Οταν καποτε ως διαφημιστης χειριζομουν το λογαριασμο μεγαλης ξενης Γαλλικης εταιριας καπνων που ηθελε να λανσαρει καμπανια, μας εκαναν το παρακατω briefing:

  H Philip Morris ελεγχει το 50% της αγορας.
  Άλλες ξενες εταιριες το 25% της αγορας.
  Και το υπόλοιπο 25% αηκει στην Ελληνικη παραγωγη. (1996) Εμεις, στοχευουμε σε ΑΥΤΟ.

  Τα διεθνη βαμπιρ δηλαδη ειχαν σαν στοχο ΟΧΙ τον ανταγωνισμο μεταξυ τους αλλα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

  Και τωρα λουζομαστε τα αποτελεσματα.

  Το ιδιο στο πολλαπλασιο εγινε σε ΚΑΘΕ τομεα της ελληνικης παραγωγης. Και τωρα τα κτηνη αυτα μας ζητουν και τα ρεστα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.