#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2011 11:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλείνουν εφορίες, ιδιώτες στην είσπραξη των φόρωνΣε ολική ανασυγκρότηση του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού με είσοδο ιδιωτών και λουκέτα στις εφορίες, στοχευμένους ελέγχους από ειδικές ομάδες κρούσης με σύγχρονα μέσα, διαδικασίες-εξπρές για ποινές και διώξεις και καθιέρωση γρήγορων ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους πολίτες προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που με το ρολόι στο χέρι τρέχει να καλύψει τον χαμένο χρόνο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63187420

Το εναρκτήριο λάκτισμα για το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα θα δοθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την υλοποίηση του προγράμματος συγχώνευσης ή και κατάργησης πάνω από 200 από τις 289 εφορίες που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 3.000 υπαλλήλων και την αξιοποίησή τους στο ελεγκτικό έργο.

Ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για τη συμμετοχή ελεγκτικών εταιρειών, καθώς και λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων στη συλλογή των ληξιπρόθεσμων χρεών και φόρων, κατά το πρότυπο της Πορτογαλίας. Αρχικά οι ιδιωτικές εταιρείες θα έχουν διαμεσολαβητικό ρόλο για την είσπραξη και απόδοση των βεβαιωμένων οφειλών και στη συνέχεια θα αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στον φοροελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό με εδική σύμβαση με το Δημόσιο.

Από τις 289 εφορίες τελικά θα μείνουν μόνο... 75

Σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα θα υπάρχει μία ΔΟΥ και από τις 289 που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν 75. Από τις 75 οι 20 θα βρίσκονται στον Νομό Αττικής, οι 6 στον Νομό Θεσσαλονίκης και οι 49 στην υπόλοιπη χώρα.

Στον Νομό Αττικής θα δημιουργηθεί μία Εφορία που θα περιλαμβάνει τους 1.000 μεγαλύτερους φορολογούμενους της χώρας ανεξαρτήτως νομικής μορφής, ενώ θα παραμείνουν περίπου 30 από τις σχεδόν 80 που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα υπάρξουν στην Περιφέρεια, καθώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι νομοί δεν θα έχουν περισσότερες από δύο ΔΟΥ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63187420

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/07/2011 11:19:17

  Α, στους "ιδιώτες". Το Σύνταγμα τι λέει επ' αυτού;

  Να θυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι στο Ευαγγέλιο οι πλέον αμαρτωλοί θεωρούνται οι τελώνες. Οι "ιδιώτες", δηλαδή, που ήταν επιφορτισμένοι με την είσπραξη των φόρων.

  Νομίζω ότι είναι τεράστια δημοκρατική κατάκτηση οι φόροι να εισπράττονται από ένα (δημοκρατικό) κράτος. Δεν μπορούμε να την απεμπολήσουμε έτσι εύκολα και να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά νταβατζήδων...

 2. Orestios avatar
  Orestios 02/07/2011 11:41:06

  Επιστροφή στον φεουδαλισμό, που είναι προμαρξιστική σοσιαλιστική οικονομική και κοινωνική οργάνωση.

 3. M.Γ avatar
  M.Γ 02/07/2011 11:42:12

  Εξαιρετικη ιδεα. Προτεινω να επεκταθει το μετρο και σε αλλους τομεις οπου το δημοσιο πασχει : Ιδιωτικη αστυνομια, Ιδιωτικα δικαστηρια, Ιδιωτικος στρατος,
  Ιδιωτικο Κοινοβουλιο. Και σε τελευταια αναλυση, ας μην ειμαστε οπαδοι του σοβιετικου κρατισμου : Ιδιωτικο Κρατος, για να τελειωνουμε επιτελους με τις καθηλωσεις του παρελθοντος.
  Σημειωνεται οτι στην αρχαιοτητα η εννοια "ιδιωτης" ηταν το αντιθετο του "πολιτης" και αποτελουσε μομφη. (εξ' ου και η αγγλικη λεξη idiot = βλακας)

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ M.Γ 02/07/2011 13:59:05

   Ιδιωτικός στρατός...

   Σκέψου πόσοι ιδιωτικοί στρατοί υπάρχουν σήμερα... Εταιρείες ασφαλείας. μεγιστάνες του πλούτου. Νονοί και άνθρωποι της νύκτας.

   Μου έλεγε κάποτε κάποιος φίλος που εργαζόταν σε μεγάλο όμιλο, ότι ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ομίλου, διέθετε περίπου 100 ένοπλους άνδρες για την ασφάλει τη δική του και της οικογενειάς του, υπό απόστρατο στρατηγό της ΕΛΑΣ. Και άλλους 100 για την ασφάλεια του ομίλου. Οι εταιρείες του ομίλου είχαν δική τους ασφάλεια.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 02/07/2011 12:27:23

  Συγγνώμη, αλλά θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες και το έχω γράψει και αλλού.
  Οσο λιγότερες διαπροσωπικές συναλλαγές έχει ο πολίτης με το δημόσιο, τόση λιγότερη διαφθορά. Γιατί να έρχομαι σε επαφή προσωπική με τον ελεγκτή και τον έφορο;
  Από κει και πέρα, ο μισθωτός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ιδιωτική εταιρεία είσπραξης φόρων, εκτός και αν διαθέτει χοντρό μαύρο χρήμα που φαίνεται....Τέτοιες που είναι οι εφορείες σήμερα, καλύτερα να γίνουν εταιρείες ιδιωτών και να εισπράττονται οι φόροι. Υπέρ των μισθωτών είναι, που είναι τα συνήθη υποζύγια του - τρύπιου - φορολογικού συστήματος.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΒΙΣ 02/07/2011 13:01:22

   Λάθος.
   Το δημόσιο στην περίπτωση αυτή εμπλέκεται και πάλι, οπότε όχι μόνο δεν θα αποφύγεις την διαφθορά, αλλά τώρα θα γίνει χειρότερη.
   Νομιμοποίηση της κλοπής μέσω φόρων λέγεται και απορώ με την μαζοχιστική αντίληψή σου.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΒΙΣ 02/07/2011 13:09:13

   Η "ρύθμιση" είναι φτιαγμένη για τους παγκόσμιους κολοσσούς των συμβουλευτικών υπηρεσιών PWC, Ernst Young, KPMG.
   Εταιρειοκρατία.
   Το ιδιωτικό φορολογικό σύστημα υπήρξε στοιχείο απολυταρχικών και φεουδαρχικών καθεστώτων.
   Η απέχθεια προς τεμπέληδες ΔΥ δεν μπορεί να μάς κάνει να χάνουμε την ουσία.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΒΙΣ 02/07/2011 13:23:17

   Αν σήμερα μιλούμε για "διαπλοκή" και "νταβατζήδες" όταν έχουμε να κάνουμε, στην ουσία, μόνον με την ανάθεση των κρατικών προμηθειών και των δημόσιων έργων, σκέψου τι διαπλοκή και τι νταβατζηλίκι να δημιουργηθεί όταν κάποιοι θα αναλάβουν όχι μόνον να ξοδεύουν το χρήμα του κράτους, αλλά να το εισπράττουν κιόλας!

   Και, αν σήμερα έχουμε κάποια συγκεκριμένα ονόματα που είναι κράτος εν κράτει στην Ελλάδα, αύριο δεν θα έχεις κανένα τέτοιο όνομα. Θα έχεις μόνον τους απρόσωπους τίτλους εταιριών λογιστών-αρχινταβατζήδων, που θα σε ξεζουμίζουν στα μουλωχτά και χωρίς να ξέρεις ποιος είναι ο απρόσωπος με το χέρι στην τσέπη.

   Ποιος είναι αυτός που θα τους κάνει κουμάντο; Ποιος είναι αυτός που θα τους κουνήσει το δάχτυλο. Αν σήμερα αυτοί που ξοδεύουν το κρατικό χρήμα, κάνουν τέτοιο κουμάντο, σκέψου πόσο κουμάντο θα κάνουν αύριο αυτοί που θα εισπράττουν το κρατικό χρήμα.

   Θα νοσταλγήσεις όχι μόνον το διεφθαρμένο εφοριακό - που στο κάτω κάτω θα μπορούσες να του κάνεις και μια καταγγελία τον Οικονομικό Επιθεωρητή - αλλά και τους σημερινούς μπετατζήδες και λοιπούς της διαπλοκής...

   Ούτε ξέρεις για τι σόι πράγμα μιλάς. Και φαίνεται αυτό από το ότι μιλάς ως "μισθωτός". Λες και η οικονομία είναι μόνον μισθωτοί.

   Μας λες στην ουσία ότι "αφού εμένα δεν με αφορά, τι με νοιάζει".

   Κοινωνικός αυτοματισμός. Κι αν ίσως έμειναν διεφθαρμένες οι εφορίες, αυτό μπορεί να έγινε ακριβώς για να πάρουν το πράγμα και να το πάνε στους ιδιώτες...

   Κι όσο για το γνωστό παραμυθάκι της "κατάργησης της διαπροσωπικής σχέσης και συναλλαγής" με τον εφοριακό, αυτό σου το πουλάνε όσοι προωθούν τον ηλεκτρονικό μεγάλο αδελφό στην οικονομία. Που θα παρακολουθεί την κάθε συναλλαγή online. Για τον "έλεγχο της φοροδιαφυγής", βεβαίως βεβαίως! Όχι για τον έλεγχο της ζωής μας! Μπα, πού τέτοια πράγματα με την "αγαθή" παγκόσμια διακυβέρνηση...

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Επώνυμος 02/07/2011 13:53:22

    Πόσοι όμως μπορούν να αντιληφθούν αυτές τις απλές αλήθειες;;;

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΒΙΣ 02/07/2011 13:51:26

   Πολύ σωστά. Οι κρατικές υπηρεσίες ευνοούν τη διαφθορά και το χρηματισμό. Όμως εν δυνάμει και με βάση το σύνταγμα και τους νόμους, μπορεί να υπάρχει έλεγχος. Η εγχώρηση όμως κρατικών αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικούς οργανισμούς, είναι σίγουρο ότι αργά αλλά σταθερά, οδηγεί στην απολυταρχία, στις σύγχρονες μορφές φεουδαρχίας και στη τυραννία. Εκτός και αν δεν το καταλαβαίνεις....

   • drider avatar
    drider @ Αρματιστής 02/07/2011 14:39:05

    +1000
    Συμφωνώ όμως με το μέτρο περί μείωσης του αριθμού των ΔΟΥ.

 5. unfair avatar
  unfair 02/07/2011 13:23:18

  Δηλαδή αν είναι ιδιώτης ο εφοριακός δεν θα μπορεί να "λαδωθεί";

 6. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 02/07/2011 13:46:19

  Το επόμενο βήμα, θα είναι η τιτλοποίηση των φόρων και η πώλησή τους στις πολυεθνικές. Σουλτανικά συστήματα δηλαδή. Για τους κακοπληρωτές, δεν γνωρίζω αν θα εφαρμόζεται το οθωμανικό ... δίκαιο...

 7. anonymous avatar
  anonymous 02/07/2011 14:45:36

  λυνονται τα χερια και των οφειλετων να μη σεβαστουν ιδιωτικους εισπρακτορες-δολοφονους

  ολοταχως πισω στο '21

 8. Decodex avatar
  Decodex 02/07/2011 14:49:49

  Για ρωτηστε και τη ΝΔ εαν συμφωνει επ´αυτου...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Decodex 02/07/2011 15:09:39

   Να σου πω τι είπε η ΝΔ στο "Ζάππειο 2":

   (h__p://www.antinews.gr/2011/05/12/100477/)

   "Τέταρτον, περιορίζοντας την επαφή φορολογούμενου-εφόρου. Ώστε να μειωθεί η συνδιαλλαγή μεταξύ τους. Με δύο βασικές καινοτομίες:

   [...]

   - Και «εξωτερική βοήθεια» στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω τρίτων, δηλαδή μέσω ελεγκτικών εταιριών ή λογιστικών γραφείων, που θα είναι κι αυτά υπεύθυνα για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται.

   Οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να ελέγχουν και τα ελεγκτικά γραφεία και τον φορολογούμενο, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα συνδιαλλαγής μεταξύ τους.

   Και οι ελέγχοντες θα ελέγχονται."

   Έχω διατυπώσει πολλάκις τη διαφωνία μου με το Ζάππειο 2 και αυτό το κομμάτι είναι από τις βασικότερες αιτίες της διαφωνίας μου...

 9. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 02/07/2011 16:46:43

  Θυμάμαι κάποτε , ότι κατηγορούσαμε -και με την καθογήδηση των ενώσεων προστασίας καταναλωτών- τις εισπρακτικές εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα ή παράνομα , χρησιμοποιώντας μη θεμιτά μέσα για την είσπραξη οφειλών σε τράπεζες ή σε πολυεθνικές.Φαντάζομαι τι θα γίνει αν βάλουν τους ίδιους να μαζέψουν από τους παπούδες και τις γιαγιάδες με εισόδημα > 8000 την έκτακτη εισφορά. Φαντάζομαι τι θα γίνει επίσης άν ιδιώτης (με την καλή έννοια) χρειαστεί να ταξιδέψει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα για να διακόψει π.χ. την δραστηριότητά του στην Δ.Ο.Υ. που ανήκει.

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/07/2011 17:36:14

  Σήμερα στις ΗΠΑ, το 40% των φυλακών είναι ιδιωτικές. Με διαφορα παρατράγουδα, όπως συμφωνίες κάτω απ το τραπέζι με τοπικούς σερίφηδες και κομητειακές αστυνομίες, δικαστές κλπ. για άσκοπες συλλήψεις και καταδίκες ώστε να υπάρχει κερδοφορία.

 11. KORNELIUS avatar
  KORNELIUS 02/07/2011 18:28:41

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010 ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ ΟΙ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ (ΞΕΝΟΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ). ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...?

 12. Michael avatar
  Michael 02/07/2011 19:20:54

  Επειδή γνωρίζω "από μέσα" την κατάσταση στις εφορίες και στα ελεγκτικά κέντρα και δε με ενδιαφέρει να ωραιοποιήσω τον κλάδο, να ξέρουν όλοι όσοι κριτικάρουν εκ του ασφαλούς ότι η ευθύνη για τις δυσλειτουργίες και τη διαφθορά όπου υπάρχει βαρύνει σχεδόν αποκλειστικά τους κυβερνώντες.
  Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση τοποθετεί επικεφαλείς των υπηρεσιών διευθυντές και υποδιευθυντές που είναι επίορκοι, εργάζονται για "ιδιωτικά έσοδα" κ είναι "επιφορτισμένοι" με το έργο της μεταφοράς "βαλιτσών" σε υπουργούς κ παρατρεχάμενους, πείτε μου εσείς ποιανού είναι η ευθύνη?
  Του πολιτικού συστήματος ή των υπαλλήλων του κράτους (από διευθυντές έως τον τελευταίο υπάλληλο) που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι αν δεν υποκύψουν στο στημένο παιχνίδι, δεν υπάρχει υπηρεσιακή εξέλιξη?
  Όσον αφορά τους υπαλλήλους που δεν θέλουν να "ασχοληθούν" με ιδιωτικές εισπράξεις, το περιθώριο είναι δεδομένο.
  Τέλος, να σημειώσω τον καθοριστικό ρόλο των συνδικαλιστών του χώρου στην διαιώνιση της διαφθοράς, αφού ο θεσμικός τους ρόλος δεν είναι οι "τοποθετήσεις" των υπαλλήλων που εκπροσωπούν σε υπηρεσιακές θέσεις, αλλά συμβαίνει, με το αζημίωτο βέβαια.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Michael 02/07/2011 22:46:10

   +10000

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/07/2011 00:14:40

  Δεν είμαι μαζοχιστής, είμαι ρεαλιστής. Ενας μισθωτός που πληρώνει τους φόρους του, γιατί να πληγεί από μία ιδιωτική εφορεία; Ο γιατρός που δηλώνει εισόδημα 20.000 ευρώ και συντηρεί ιατρείο στο Κολωνάκι με ενοίκιο 900 ευρώ τον μήνα (και λίγα λέω), έχει ακριβό 4χ4 αυτοκίνητο και κάνει διακοπές σε πολυτελή θέρετρα 20 μέρες τον χρόνο, συν μερικά ταξίδια σε ακριβούς προορισμούς στο εξωτερικό, εκείνος θα έχει πρόβλημα.

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/07/2011 00:19:21

  Αγαπητέ Επώνυμε, επειδή ως μισθωτός πληρώνω όλους τους φόρους μου, δεν έχω καμία συναλλαγή με διεφθαρμένο εφοριακό. Αλλά έχει ο πονηρός ελεύθερος επαγγελματίας που φοροδιαφεύγει προκλητικά (και δεν αναφέρομαι στον φτωχό ψιλικατζή που κοιτάει να γλιτώσει καμία απόδειξη...). Αυτός θα έχει πρόβλημα με την ιδιωτική εισπρακτική και ελεγκτική εταιρεία, όπως θα έχει πρόβλημα και ο δημόσιος υπάλληλος που μπορεί και χτίζει πολυτελή βίλλα σε νησί των Κυκλάδων με άδηλους πόρους.
  Το κράτος απέτυχε στη συλλογή των φόρων, εννοώ το ελληνικό κράτος. Ας τους πάρουν οι ιδιώτες, λοιπόν, και όταν το ελληνικο κράτος αποφασίσει να λειτουργήσει ορθά, το ξανασυζητούμε. Οχι, δεν θα μου λείψει το λαμόγιο ο εφοριακός, που κοιτούσε να ξεζουμίζει μαγαζιά με δήθεν "ελέγχους". Καθόλου δεν θα λείψει, ούτε στους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες.
  Τα επιχειρήματά σας, με συγχωρείτε, τα βρίσκω γενικόλογα και πολύ αδύναμα.

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/07/2011 00:25:00

  Μα ο έλεγχος των στοιχείων μας και των συναλλαγών μας, θα γίνει ακόμα και αν το κράτος κρατήσει την υπηρεσία συλλογής των φόρων. Είναι άσχετο με τις εταιρείες αυτό. Είναι κάτι που θα γίνει. Μην αυταπατώμαστε. Δεν λέω ότι είναι θετικό, λέω ότι θα γίνει. Οταν όμως μέχρι στιγμής οι μισθωτοί στην Ελλάδα είναι η αγελάδα προς άρμεγμα, αυτό δεν είναι προκλητικό; Γιατί ο μισθωτός να διαμαρτυρηθεί αν πέσει συνολικά το ποσοστό του επί των συνολικών φορολογικών εσόδων, αν μπουν εταιρείες στη διαδικασία του ελέγχου και της είσπραξης; Αν η γάτα μου πιάνει ποντίκια, θα με πειράξει αν είναι κεραμιδόγατα ή Περσική ή Αιθιοπίας;
  Στο κάτω-κάτω, ας αναλάβουν ελληνικές εταιρείες τη δουλειά, να βρουν εργασία και νέα παιδιά των οικονομικών σχολών.

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/07/2011 00:30:55

  Ωραία. Και πώς θα αλλάξει λοιπόν το σύστημα;
  Αν εσείς οι υπάλληλοι των εφορειών με τα χέρια σας βγάλατε τα μάτια σας (με το αζημίωτο φυσικά, και αναφέρομαι στους διεφθαρμένους, που είναι ουκ ολίγοι...), θα σας λυπηθεί κανείς αν την είσπραξη την αναλάβει η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε. λόγου χάρη;
  Οταν πηγαίνετε στον ελεύθερο επαγγελματία και του λέτε "έχεις τιμολόγιο για το τραπεζάκι που έχεις στο γραφείο σου"; (ενώ αυτό μπορεί να το έφερε από το σπίτι του, γιατί του περίσσευε), προκειμένου να πάρετε μίζα για να μην τον χαρατσώσετε, θα του λείψετε αν οι συναλλαγές του γίνονται απρόσωπα με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Α.Ε.; Δεν νομίζω....

 17. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/07/2011 00:35:50

  Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι κάποτε θα πρέπει να ξεφύγουμε από το οθωμανικό σύστημα της απευθείας συνεννόησης με τον κρατικό υπάλληλο; Ειδικά στο θέμα των φόρων, η απευθείας συνεννόηση είναι συνώνυμη της διαφθοράς. Εδώ ο άλλος πήγε στην Εφορεία της Κορίνθου πριν από λίγα χρόνια και λέει αφελώς στην Προϊσταμένη, εις επήκοον όλων, "κάτω στο έχω το θέλημα!" (εννοώντας τελλάρα με ψάρια ιχθυοτροφείου, ήταν ο ίδιος ιδιοκτήτης!).

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/07/2011 00:37:11

  Και γιατί να διακόψει τη δραστηριότητά του με απευθείας μετάβαση στη ΔΟΥ; Να γίνει ηλεκτρονικά ή με ταχυδρομείο.

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/07/2011 00:39:07

  Κανονικά, δεν θα έπρεπε ΚΑΝΕΙΣ να μεταβαίνει σε ΔΟΥ. Μου ζητούν παράβολο για να βγάλω διαβατήριο και με κάνουν να τρέχω στη ΔΟΥ, ενώ θα μπορούσα να το αγοράσω από μία τράπεζα, όπως πληρώνω λογαριασμό ΔΕΗ μέσω τραπέζης. Αυτό που γίνεται με τις ΔΟΥ στην Ελλάδα είναι γελοίο.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΒΙΣ 03/07/2011 09:46:14

   Γιατί οι άνθρωποι > 45-50 δεν γνωρίζουν την τεχνολογία σε μεγάλο ποσοστό.Γιατί η παιδεία είναι ανύπαρκτη.Γιατί το νέο Ταχις μπάζει. Γιατί δεν έχουν να πληρώσουν λογιστές να τους κάνουν την δουλειά τους. Γιατί τα λαμόγια δεν θα αφήσουν στην τελική να χάσουν τα προνόμια τους.

 20. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/07/2011 00:40:11

  Με συγχωρείς, αλλά συγκρίνεις την αμερικανική δικαιοσύνη με την ελληνική; Νομίζω ότι είναι πολύ πιο πάνω από εμάς, και σε ανεξαρτησία.

 21. sakzein avatar
  sakzein 03/07/2011 11:47:54

  @ΒΙΣ
  Μην μπερδευεσαι.. την δυνατότητα να σε ελέγχει ο υπάλληλος της εφορίας για το τραπεζάκι δεν την απέκτησε μόνος του. . . Κάποιος ηλίθιος το νομοθετήσε γιατί περί ηλιθιότητας πρόκειται. Για όλα φταίνε οι κυβερνώντες. Παντού και πάντα. Όπως σε μια οικογένεια φταίνε οι γονείς αν το παιδί τους βγει κλέφτης η ναρκομανης ή κατι αλλο ασχημο..δεν φταιει το παιδι...

 22. A.M. avatar
  A.M. 03/07/2011 12:39:08

  Και πως θα αμοίβονται οι ιδιωτικές εταιρείες είσπραξης φόρων;
  Με ποσοστό επί των εισπράξεων;
  Γιατί σίγουρα δεν θα δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους.

  Και έρχονται λοιπόν σε «μένα» που έχω μια Α.Ε. και φοροδιαφεύγω.
  Κάνουν τους ελέγχους τους και μου ανακαλύπτουν μια Α φοροδιαφυγή που θα μου κοστίσει «εμένα» ένα εκατομμύριο ευρώπουλα πρόστιμο - λέμε τώρα - και η εταιρεία που έκανε τον έλεγχο θα εισπράξει απ την βεβαίωση της παράβασης - και πάλι λέμε τώρα - 50.000 ευρώ.
  Σωστά;
  Όμορφαααα!!!
  Και τους πιάνω «εγώ» και τους ψιθυρίζω το μυστικό στο αυτί:
  «Απ το κράτος θα εισπράξετε 50.000 € αν μου βεβαιώσετε την φοροδιαφυγή και εγώ θα πληρώσω ένα εκατομμύριο.
  Σας δίνω λοιπόν 200.000 ευρώ και με βγάζετε καθαρόοοο!!!
  Είστε μέσα;»

  Τι λέτε εσείς ότι θα κάνει η εταιρεία;
  Εγώ δεν λέω, είμαι σίγουρος ότι θα τσεπώσει τα 200.000 και θα με βγάλει καθαρό και το κράτος θα πάρει απ τα τρία όχι μόνο το μακρύτερο αλλά και τα ...κοντύτερα.
  Ότι ακριβώς γίνονταν μέχρι σήμερα δλδ!
  Σωστά;

  Ότι δηλαδή συνέβαινε παλαιότερα με την ΥΠΕΔΑ - έχω προσωπικές εμπειρίες ούκ ολίγες ειδικά με αυτήν την υπηρεσία - και αργότερα το ΣΔΟΕ κ.ο.κ.
  Απλώς τώρα θα χάσουν το λάδωμα οι εφοριακοί και θα το εισπράξουν οι ιδιωτικές εταιρείες.

  Πώς λοιπόν θα παταχθεί η διαφθορά;
  Πως το κράτος θα εισπράξει τους φόρους;
  Ή μήπως πιστεύει κάποιος πως θα υπάρξουν αδιάφθορες ιδιωτικές εταιρείες ελέγχων και εισπράξεων φόρων στην Ελλάδα;
  Χά! χά! χά!

  Το μόνο που θα γίνει με αυτό το μέτρο είναι ότι
  θα μικρύνει και άλλο ο δημόσιος τομέας
  και θα μεγαλώσουν κι άλλο κάποιες ιδιωτικές εταιρείες που τώρα θα τα εισπράττους ΚΑΙ απ τους φοροφυγάδες ΚΑΙ απ το κράτος ταυτόχρονα!

  Καιρός να στήνει κάποιος με τέτοια εταιρεία νομίζω.
  Θάχει μπόλικο ψωμί το επάγγελμα.
  Και «μαύρο» και «άσπρο» και ...«πολύσπορο».
  Καθότι .. στην Ελλάδα ζούμε!

  • A.M. avatar
   A.M. @ A.M. 03/07/2011 12:47:43

   Και .. μαντέψτε ποιοί θα στελεχώνουν αυτές τις νέες εταιρείες ελέγχων και εισπράξεων φόρων.
   Για ...ζοριστείτε λίγο!
   Έλααα .. δεν είναι δύσκολο...
   Ακόμα;;;
   Ας το πάρει το ποτάμι!

   Οι εφοριακοί που θα απολυθούν απ τις εφορίες! :lol:
   Το προσωπικό των εφοριών και των δημόσιων υπηρεσιών ελέγχων που θα κλείσουν είναι ότι πρέπει για στελέχη αυτών των νέων εταιρειών ελέγχων και εισπράξεων!
   Δεν είναι;
   Γνωρίζουν τα κατατόπια καλύτερα απ οποιονδόποτε άλλον και όλα τα καλά κόλπα της δουλειάς.
   Θα συνεχίσουν λοιπόν την ίδια δουλειά που ξέρουν.
   Μαύρα απ τους φοροφυγάδες - θα ωφελείται και ο εργοδότης τους εννοείται! - και μισθός απ την εταιρεία αντί του κράτους.

   Τ' είχες Γιάννη τ' είχα πάντα!

   • ΝΙΚΟΣ avatar
    ΝΙΚΟΣ @ A.M. 23/09/2011 20:42:26

    ωραία, πάρα πολύ ωραία.

    και για βρείτε μου μια ιδιωτική εταιρία που θα προτιμήσει να εισπράξει για το κράτος 300.000€ και να κερδίσει 1.000€ και όχι να λειτουργήσει απόλυτα ελληνικά και να πάρει από τον οφειλέτη 2.000€ και να κρατήσει το στόμα κλειστο.

    επίσης, πάλι αυτό το μέτρο θα πλήξει αυτούς που δε φταίνε σε τίποτα. π.χ. ελεύθερους επαγγελματίες που συναλλασόταν με το κράτος και είναι ΑΠΛΗΡΩΤΗ ενώ έχουν επιβαυνθεί με το ΦΠΑ και φαίνονται να χρωστάνε μεγάλα ποσά ΦΠΑ στο δημόσιο για κέρδη που ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ.

    Υ.Γ. συμφωνώ με Michael είπε:
    02/07/2011 στις 7:20 pm

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.