24/10/2012 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλάους Ρέγκλινγκ:«Τέλη του 2014 θα επιστρέψουν στις αγορές οι χώρες που έλαβαν βοήθεια»

Στο τέλος του 2014 εκτιμάται ότι θα μπορέσουν οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν λάβει πακέτα βοήθειας να επανέλθουν στις αγορές για να χρηματοδοτούν τις ανάγκες τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Αυτό θα είναι εφικτό σε δύο χρόνια», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένες χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, αν «και δεν θα υπάρχει η αίσθηση ότι έχει ξεπερασθεί η κρίση», τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες πιθανόν να επαρκούν τότε για να τις βοηθήσουν να περάσουν «το τελικό τεστ» και να επιστρέψουν στις αγορές ομολόγων, καθώς οι εργαζόμενοι προσαρμόζονται στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.

Χωρίς να αναφερθεί στην Ισπανία, σημείωσε ότι ο ESM μπορεί να δώσει ταχύτερα μία προληπτική πιστωτική γραμμή σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από ότι ένα πλήρες πακέτο διάσωσης που απαιτεί δύο έως τρεις εβδομάδες. «Αν μία χώρα ζητήσει μία προληπτική συμφωνία, μπορούμε να δράσουμε σχετικά γρήγορα», δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι η «παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά» θα μπορούσε να γίνει σε δύο ημέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. avax avatar
    avax 24/10/2012 15:27:19

    Eπι τέλους το 2014 θα μπορούμε να ξαναπέσουμε με τα μούτρα στα δάνεια. Αλλά αυτή τη φορα θα πρέπει να τα πάρουμε γρήγορα και περισσότερα ώστε να έχουμε "λίπος" για την επόμενη κρίση...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.