17/03/2010 17:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι έμποροι για το φορολογικό νομοσχέδιο

Kατώτερες των προσδοκιών των μικρομεσαίων εμπόρων είναι οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ γενικότερα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί ''γρίφο'', όπως είπε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδη σχολιάζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

    Όπως είπε ο κ. Κορκίδης στη δήλωσή του ''το ελληνικό εμπόριο όμως δεν προτίθεται να μείνει αμήχανος θεατής στα νέα φορολογικά μέτρα. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της θα οργανώσει την άμυνα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων στους ορατούς κινδύνους''.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημειώνει ότι: ''συγκεχυμένη παραμένει η εικόνα της φορολογικής μεταρρύθμισης, λίγο πριν δοθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη δημοσιότητα για ολιγοήμερη διαβούλευση, προτού κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, δεν είναι ένα δίκαιο, δηλαδή, απλό και κατανοητό φορολογικό πλαίσιο''.

    Οι έξι πυλώνες του φορολογικού νομοσχεδίου, όπως : νέα κλίμακα, αφορολόγητο, τεκμήρια, ακίνητα, αυτοτελής φορολόγηση και έλεγχοι αγοράς αποβλέπουν σε επιπλέον έσοδα 1,1 δις ευρώ για το 2011. ''Πολύ φοβούμαστε, όμως, ότι η μείωση των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και η ελεύθερη πτώση των συναλλαγών και της κατανάλωσης δε θα επιτρέψουν την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου'' είπε ο κ. Κορκίδης.

    Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στους εμπόρους οι αλλαγές που έχουν στόχο τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, αλλά και σημαντικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν σε όλους, συμπεριλαμβάνοντας τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, καθώς απέχει πολύ, το τελικό αποτέλεσμα, από τους αρχικούς στόχους και τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας.

    ''Η γενική φορολογική επιβάρυνση που επιχειρείται αφενός μεν δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας αφετέρου δε αφαιρεί πόρους από την αγορά και διαμορφώνει ένα ξεκάθαρο σκηνικό ύφεσης με ανύπαρκτο αναπτυξιακό μοντέλο'' σημειώνει ο πρόεδρος σημειώνοντας ότι εν μέσω ανακοινώσεων ελέγχων και προστίμων, για ακόμη μια φορά προτεραιότητα στο εδώλιο του ελεγκτικού μηχανισμού έχουν ένα εκατομμύριο έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις και όχι οι «έχοντες» και «κατέχοντες».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.