07/08/2013 11:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατασχέσεις 24 ώρες το 24ωρο από την εφορία

Τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό, και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο, παρέχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, η ΠΝΠ «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», με την οποία τροποποιείται το άρθρο 11 του ν.δ 356/1974 με την προσθήκη δύο εδαφίων, προβλέπει ότι σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τα διαστήματα αυτά και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και το μήνα Αύγουστο, γεγονός που εμπόδιζε το Δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος οφειλετών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 07/08/2013 12:08:41

  Αχ και να ήμουν κόμμα, να άλλαζα ΑΦΜ και όνομα, και να ήμουν κύριος.

  • Αμφίδρομος Χρησμός avatar
   Αμφίδρομος Χρησμός @ Δρυς 08/08/2013 11:46:59

   Μετά από όοοολα αυτά που συμβαίνουν και μετά από τα ηθικολόγα τροπάρια περί φοροδιαφυγής, ούτε που να το διανοηθούν αυτό που περιγράφετε!

 2. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 07/08/2013 13:07:33

  πάλι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου? για ποιο λόγο κρατάνε βουλή και βουλευτές; τόση δημοκρατία δεν την αντέχω ρε παιδιά....

 3. Φελίζα avatar
  Φελίζα 07/08/2013 14:31:21

  Δηλαδή , την ανικανότητα και άρα την αναποτελεσματικότητα των στελεχών του υπ.οικ. θα την πληρώσουν ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις, για άλλη μια φορά. Και μετά... θα έρθει η ανάπτυξη και μετά... η μείωση της ανεργίας...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Φελίζα 08/08/2013 08:05:25

   Γιατί οριζόντια;Οσες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν αναφερει το άρθρο και μεχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τα παραθυράκια του Νόμου για να αποφεύγουν τις συνέπειες.
   Η φοροδιαφυγή είναι το μεγαλύτερο προβλημα και πρέπει να καταπολεμηθεί.Προσωπικά επιμένω στο πλαστικό χρήμα ή στην χρεωστική κάρτα όπου όλα είναι on line και δεν χανεται φόρος

 4. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/08/2013 10:40:03

  Επιτρεπόταν και πριν αλλά κατόπιν αιτήματος στο Δικαστήριο και χορήγηση ειδικής άδεια για νυχτερινή εκτέλεση ή τις Κυριακές κλπ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.