11/07/2012 22:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταβολή του φόρου εισοδήματος σε μηνιαίες 10 δόσεις

Την καταβολή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος σε μηνιαίες 10 δόσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί με την Τρόικα προκειμένου να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των δόσεων. Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 16 Ιουλίου λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που έως σήμερα δεν έχουν υποβληθεί.

Αναλυτικότερα στη ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών οι δόσεις καθορίζονται ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος των φορολογούμενων και επεκτείνονται ως και τον επόμενο Μάιο. Το σχέδιο προβλέπει τα ακόλουθα:

1. Για όσους έχον οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος θα εξοφληθεί σε δέκα δόσεις, μία κάθε μήνα από τον Αύγουστο έως και το Μάιο του επόμενου έτους. Το 60% της οφειλής θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου λογιστικά τα συγκεκριμένα έσοδα να μετρήσουν στον προϋπολογισμό του 2012 και το υπόλοιπο 40% το 2013.

2. Για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα από 50.001 έως 80.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή οι δόσεις περιορίζονται σε επτά και η εξόφληση θα γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε όλα τα έσοδα να εγγραφούν στον φετινό προϋπολογισμό.

Οι φορολογούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 80.001 ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης και θα πρέπει να καταβάλουν το φόρο σε έως τρείς ισόποσες διμηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και σήμερα.

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χάνει το δικαίωμα των δόσεων και θα πρέπει να καταβάλει το σύνολο της οφειλής του ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η καταβολή της πρώτης μηνιαία δόσης, εφόσον δεν έχει περάσει η σχετική προθεσμία εξόφλησής της, ή στην αντίθετη περίπτωση το σύνολο των ρυθμισμένων δόσεων που είναι ληξιπρόθεσμες.

Η ρύθμιση θα έχει ισχύ μόνο για όσους έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 12/07/2012 00:10:06

  Πολύ λάου-λάου βλέπω και το πάνε το πράμα......και αυτό είναι που με φοβίζει!

 2. tak avatar
  tak 12/07/2012 08:28:26

  Καλά δεν ντρέπονται καθόλου; Το σύστημα σέρνεται κι αυτοί μιλάνε για δηλώσεις που δεν υποβλήθηκαν; Μήπως πρέπει να τους αρπάξει από το γιακά ο Πρωθυπουργός και να τους διαβολοστείλει; Τουλάχιστον μέχρι 31 Ιουλίου πρέπει να δοθεί παράταση και βλέπουμε... Ακούς εκεί... Θα πουν στο τέλος πως φταίνε οι φορολογούμενοι...

 3. Ειλωτας avatar
  Ειλωτας 12/07/2012 09:39:09

  Nα και κατι καλο, ετσι θα πληρωσουμε τους υπερβολικους φορους πιο ανθρωπινα

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ Ειλωτας 13/07/2012 01:04:34

   ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;
   ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;;;
   ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.