23/08/2011 17:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατάρρευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

«Βουτιά» 3,7% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος έχει βυθιστεί στις 905,87 μονάδες. κινδυνεύοντας να πέσει κάτω από τις 900 μονάδες

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αποδίδουν το νέο κύμα ρευστοποιήσεων στις ανησυχίες για την ικανότητα της κυβέρνησης να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Δεν έχουμε νέα τα οποία να δείχνουν ότι μπορούν να στηρίξουν την οικονομία μας», δήλωσε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, trader στην Beta Χρηματιστηριακή.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της S&P για χρεοκοπία μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και το «κλίμα» που καλλιεργείται στο εξωτερικό για πιθανή πτώχευση  της Ελλάδος (δηλώσεις Pimco - Ισινγκ), έρχονται οι ανακοινώσεις εκπροσώπων διαφόρων χωρών που δείχνουν ότι το σχέδιο διάσωσης καθίσταται όλο και πιο δύσκολο να εφαρμοστεί.

Οι τιμές 116 μετοχών καταγράφουν απώλειες, μόνο 23 σημειώνουν άνοδο, ενώ 34 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Εθνική χάνει 5,35%, στα 3,35 ευρώ. Πάνω από 6% οι ρευστοποιήσεις σε ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Τράπεζα Πειραιώς.

Πάνω από 5%  οι απώλειες σε MIG - Eurobank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, το spread του 10ετούς ομολόγου εκτοξεύεται πάνω από τις 1.500 μονάδες βάσης, παραπέμποντας σε επιτόκιο δανεισμού πάνω από 18% για την ελληνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/08/2011 18:55:34

  "Ποιους λοιπόν ανθρώπους αποκαλώ εγώ «μορφωμένους», αφού δεν εμπιστεύομαι τις τέχνες, τις επιστήμες και τις φυσικές ικανότητες; Πρώτα πρώτα , τους επιδέξιους χειριστές των υποθέσεων που τους συμβαίνουν καθημερινά και έχουν την εξυπνάδα να βγάζουν κέρδος από τις περιστάσεις και είναι σε θέση να πετυχαίνουν τις περισσότερες φορές ό,τι τους συμφέρει· [31] έπειτα εκείνους που είναι αξιοπρεπείς και δίκαιοι προς όσους τους συναναστρέφονται συχνά και που με ηρεμία υπομένουν τους δυσάρεστους και ενοχλητικούς τύπους, ενώ οι ίδιοι φέρονται προς τους φίλους των με τη μεγαλύτερη καταδεκτικότητα και ηπιότητα. Πηγαίνοντας παραπέρα, [ονομάζω «μορφωμένους»] εκείνους που με μέτρο απολαμβάνουν τις ηδονές και δεν τους συνθλίβουν οι συμφορές , αλλά κρατούν ανδρική στάση , που ταιριάζει στην (ανθρώπινη) φύση μας· [32] τέταρτο και το πιο σπουδαίο, αυτούς που δεν τους διαφθείρει η καλή τους τύχη, που ούτε αλλάζει ο χαρακτήρας τους ούτε καβαλούνε το καλάμι, αλλά παραμένουν προσγειωμένοι και δεν χαίρονται για τα αγαθά που τους έδωσε η τύχη περισσότερο , αλλά για τα αγαθά που απέκτησαν απ΄ την αρχή με το φυσικό τους χαρακτήρα και τις λογικές τους αποφάσεις. Εκείνοι όμως που εύκολα συνταιριάζουν τον ψυχικό τους κόσμο όχι με ένα αλλά γενικώς με όλα αυτά , αυτοί , το τονίζω , είναι οι συνετοί και τέλειοι άνδρες, διότι διαθέτουν όλες τις αρετές."

  Ισοκράτης

  Δυστυχώς η χώρα είναι στα χέρια υπερφίαλων που προσδοκούν το εφήμερο της προβολής και της ταχτοποίησης από το επίπονο της ορθολογικής διαχείρισης, τις δημόσιες σχέσεις από το δημόσιο συμφέρον και τις πολιτικές προοπτικές του καλαμιού που τα παράθυρα των ΜΜΕ δια της αναρριχήσεως τους έχουν τοποθετήσει, από το εθνικό χρέος που είναι το καθήκον τους ως εκπρόσωποι των πολιτών και όχι ως αντιπρόσωποι.

  ΥΓ

  Προς ΠΑΣΟΚ το ανάγνωσμα το Χρηματιστήριο σήμερα (που πέφτει) είναι δείκτης της οικονομικής δραστηριότητας και προοπτικής ή απλά ..."αγορές";

  Γιατί πέρδομαι με τα μπερδέματα της οικονομικής σας σκέψης.

  • madprof avatar
   madprof @ Ο Ιθαγενής 24/08/2011 10:37:32

   Κοινώς ΤατιανοΤσιτσιολινοΚομματοΛηστοΛαμόγια μας εκπροσωπούν και χειρίζονται τις τύχες τις δικές μας και της χώρας.
   Ουαί τοις Κομματοπολτοποιημένοις τε Χριστιανοδουλομένοις τε αποβλακωμένοις τε Κεκρετινισμένοις τε Χρεοκοπημένοις!

 2. Κτησιας avatar
  Κτησιας 23/08/2011 19:23:32

  Δεν αρκεί η αναφορά μονό στους λόγους των προπαππούδων μας, πρέπει να ζούμε και να αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις σύμφωνα με τα λεγομενά τους . Ως άνδρες !

 3. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 23/08/2011 19:44:20

  βρε δε μπα να ρημάξει... εγω κάποτε είχα κάτι αμοιβαία και μου τα φάγανε, από τότε έμαθα. Ας φτάσει και κάτω από το μηδέν, δικό τους το αγγούρι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.