21/12/2010 22:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Καμπανάκι» για υποβάθμιση από τη Fitch
Σε καθεστώς επιτήρησης για πιθανή υποβάθμιση στην κατηγορία «σκουπίδια» (junk) τίθεται η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα από τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings. Η βαθμολογία της Ελλάδας βρίσκεται σήμερα στο «ΒΒΒ-» που είναι η χαμηλότερη βαθμίδα για χώρες τα ομόλογα των οποίων συστήνονται για επένδυση από τον οίκο.

Οπως ανακοίνωσε η Fitch, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Η απόφαση για τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας θα εξαρτηθεί από τη διατηρησιμότητα της πτωτικής τάσης στα δημόσια ελλείμματα μετά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αλλά και από την ικανότητα και τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

(από Τα ΝΕΑ)
ΣΧΟΛΙΑ

  1. archaeopteryx avatar
    archaeopteryx 21/12/2010 22:40:12

    Ο γκρηκ πολιτικαλ ρεβιου είπε ότι Μουντης και Εσ εντ Πη μας έχουν στο ΒΒ+ Βα1. Ε λογικό και η Φιτς. ΔΕΝ σημαίνει τίποτα, εδώ που είμαστε.

    Σού έστειλα ένα γράφημα με τα επιτόκια, που είμαστε και που πάμε, θα το ξαναστείλω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.