#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/07/2011 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμία απόφαση ακόμα λόγω ΤρισέΕπειδή τα κρατικοδίαιτα κανάλια και η κυβερνητική προπαγάνδα εστιάζουν στα "καλά" της συμφωνίας (εφόσον το χρέος μειωθεί κατά 90 δισ., πάρουμε νέο δάνειο που θα το πληρώνουμε με επιτόκιο κάτω από 5%, ενεργοποιηθεί ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ κ.λπ...κλπ...) εφιστούμε την προσοχή στο αυτονόητο γεγονός ότι τα πάντα θα κριθούν από πως οι αγορές θα αντιμετωπίσουν τη συμφωνία.

Στο μεταξύ, το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο πακέτο θα οδηγήσει την Ελλάδα σε επιλεκτική χρεοκοπία.

Mέχρι αυτήν την ώρα πάντως δεν έχει κλείσει τίποτε ακόμα διότι φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή καθώς η ΕΚΤ ζητά εγγυήσεις ώστε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα αν και αυτά θα είναι όχι απλά σκουπίδια, αλλά χρεοκοπημένα χαρτιά. Αυτό είναι το σημείο τριβής και προσπαθούν να βρουν μια λύση που θα γίνει αποδεκτή από τον Τρισέ.

Και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τρεις παράγοντες:

Αν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα για το ελληνικό δημόσιο σε περίπτωση επιλεκτικής χρεοκοπίας. Έτσι θα μπορεί η ΕΚΤ να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα παρ' ότι οι οίκοι θα τα έχουν υποβαθμίσει στην κλίμακα της επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Ο χρόνος στον οποίο θα είναι η Ελλάδα μέσα σ' αυτό το καθεστώς. Όσο περισσότερος χρόνος τόσο χειρότερο. "Η επιλεκτική χρεοκοπία θα διαρκέσει μερικές ημέρες μόνο", είπε μία από τις διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Αν ο χρόνος είναι περισσότερος και οι ελληνικές τράπεζες έχουν πρόβλημα ρευστότητας θα κηρύξουν στάση πληρωμών. Εκτιμάται ότι αν η διάρκεια της χρεοκοπίας είναι μερικές ημέρες θα απαιτηθούν πάνω από 20 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις από το Μηχανισμό.
Αν θα ενεργοποιηθούν τα cds και πόσο αυτό θα επηρεάσουν την ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία.

Μακροπρόθεσμα, για την Ελλάδα τα πάντα θα εξαρτηθούν και από το πώς θα πάει η οικονομία της τα επόμενα χρόνια. Αν συνεχίσει δηλαδή να παράγει πρωτογενή ελλείμματα τότε δε μας σώζει τίποτε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΜ avatar
  ΚΜ 21/07/2011 21:39:37

  Εγγυήσεις = υποθήκες.

 2. ΚΜ avatar
  ΚΜ 21/07/2011 21:44:06

  Για τους Βαυαρούς, μια χαρά τα κατάφερε!

 3. bavarian avatar
  bavarian 21/07/2011 21:48:06

  Χίλιες φορές καλύτερα Βαυαρική χωροφυλακή στην Ελλάδα, παρά άπλυτοι ταρίφες να κλείνουν δρόμους κι αεροδρόμια.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ bavarian 21/07/2011 21:51:56

   Ναι ρε! Γιαβόλ!

   (Καί γραικύλος καί πασόκος - τα σπάει ο συνδυασμός! Κατευθείαν από τους «σκοταδομουχλοδρυμούς της Βαυαρίας» που έλεγε κι ο Περικλής ο Γιαννόπουλος.)

   • bavarian avatar
    bavarian @ ΚΜ 21/07/2011 22:01:59

    Αν δεν ήταν οι Βαυαροί , κάτι Ελληνάρες σαν κι εσένα θα είχαν κτίσει αυθαίρετα αντί για Βασιλικό Κήπο και Ανάκτορα ( σημερινή Βουλή) Ο,τι ωραίο υπάρχει στη σύγχρονη Αθήνα , οι Βαυαροί το έφτιαξαν. Αλλά οι Αρβανίτες που κατοικούσαν τότε στην Αθήνα δεν τους γούσταραν , γιατί είχαν μάθει στην κλεψιά και το πλιάτσικο και οι Βαυαροί ήθελαν να τους εξευρωπαϊσουν.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ bavarian 21/07/2011 22:27:20

     «…αδύνατο πράμα, φίλε μου, να γυρεύης να μιμηθής Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και αρχαίους Έλληνες, και να μην έχης δόση από βαρβαρωσύνη.Τη βαρβαρωσύνη που βλέπει τα φανταχτερά ξένα και σκιάζεται, βλέπει τα δικά της και ντρέπεται. »

     Εφταλιώτης περί γραικύλων. (Άθλιος «Ελληνάρας» κι αυτός ε;)

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ bavarian 21/07/2011 23:52:29

     Και όπως θα έλεγε ο Καραϊσκάκης: "θα ρωτήσω τον πούτζον μου να σου πώ" ... για τους Βαυβαρούς και τα καλά τους.

     Αυτοί έφτιαξαν τις βάσεις για την δουλεία της χώρας στον ξένο παράγοντα μέχρι σήμερα.

     Άστα, μια λύση ανάγκης ήταν για εμάς οι Βαβαροί, για να σταματήσουν οι έριδες των τότε μεγάλων δυνάμεων όπως αυτές εκφράζονταν από τους ντόπιους κιοτίδες/υπαλλήλους/υποστηρικτές/πολιτικούς.

     Οι Βαυβαροί στην Ελλάδα ήταν εγγυητές της υποταγής της χώρας στη Δύση. Αν έφτιαξαν και πέντε κτήρια καλά ή έφτιαξαν κάποιους λειτουργικούς νόμους (αντιγραφή των δικών τους), αυτό δεν τους σώζει την φήμη. Ως λαός μας πήρε χρόνο άλλα καταλάβαμε τι κουμάσια ήταν κι αυτοί

    • φωνη avatar
     φωνη @ bavarian 22/07/2011 01:26:14

     Κάνεις μεγάλο λάθος. Ότι ωραιότερο υπάρχει στην Αθήνα φτιάχτηκε από το κλασσικό πνεύμα ή/και από τη λαϊκή παράδοση
     και ότι χειρότερο υπάρχει προέρχεται από την άκριτη και συμπλεγματική μίμηση ενός πνεύματος ξένο προς το έλληνικό.

 4. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 21/07/2011 21:52:20

  Η εργολαβία ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ συνειδήσεων στα κανάλια αγγίζει τα όρια του ΓΕΛΟΙΟΥ...Ο Παπανδρέου οδήγησε τη πατρίδα στη χρεωκοπία και σχεδόν όλα τα κανάλια ΩΡΑΙΟΠΟΙΟΥΝ και ΕΞΩΡΑΙΖΟΥΝ τη ΣΚΛΗΡΗ πραγματικότητα με ΑΣΤΕΙΕΣ θεωρίες,ΕΝΩ διαλυόμαστε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ και ως πολίτες και ως χώρα...ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!!!

 5. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 21/07/2011 22:02:39

  Στο προσχέδιο συμπερασμάτων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η φόρμουλα με την συμμετοχή ιδιωτών, γίνεται κατ εξαίρεσιν, μόνο για τη περίπτωση της Ελλάδας που βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Ολες οι υπόλοιπες χώρες δεσμεύονται να τηρήσουν την εθνικά κυρίαρχη υπογραφή τους στα χρεόγραφα που εκδίδουν. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι εμείς πτωχεύσαμε. Ειμαστε οι λεπροί της ευρωζώνης. Αθλος Γιωργάκη πράγματι. Και μεσοπρόθεσμο και χρεωκοπία! Μα δεν μας έλεγε τόσο καιρό ότι το μεσοπρόθεσμο είναι το αναγκαστικό τίμημα για να μη πτωχεύσουμε; Τώρα τι έγινε; χάθηκε στη μετάφραση ο νοήμων πρωθυπουργός μας;

  • φωνη avatar
   φωνη @ Wraia ta leme 22/07/2011 01:34:45

   Και αυτό ακριβώς (το κατ εξαίρεσιν για εμάς) δείχνει ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ.

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/07/2011 23:56:18

  Άν ο ΓΑΠ ζούσε στον 19ο αιώνα θα έλεγε ότι αδυνατεί να κυβερνήσει και θα καλούσε τους τότε Βαυβαρούς να μας στείλουν έναν βασιλιά για να εγγυηθεί την σταθερότητα ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.