Καλοκαιρινά δωράκια στον Κόκκαλη
03/08/2014 11:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλοκαιρινά δωράκια στον Κόκκαλη

Γιατί όλα τα περίεργα πράγματα και όλα τα σκανδαλώδη γεγονότα να συμβαίνουν κατακαλόκαιρο; Και γιατί όπου γάμος και χαρά να βρίσκεται ο Κοκκαλίνος πρώτος;

Πληροφορία 1η: Στο "μίνι εξοπλιστικό" (2 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα σε συνθήκες κρίσης των τελευταίων ετών - συνήθως τα προηγούμενα χρόνια, ετησίως ήταν 300- 400 εκατομμύρια) δίνεται με απευθείας ανάθεση στον Κόκκαλη (Ιντρακόμ) έργο 20 εκ ευρώ για το τηλεπικοινωνιακό σύστημα του Πολεμικού Ναυτικού "Αιγαίας"

Πληροφορία 2η: Ενώ τα μπάνια του λαού είναι σε φουλ εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι μόνο ένας επενδυτής εκδήλωσε ενδιαφέρον για το ιπποδρομιακό στοίχημα και αυτός είναι ο κ. Κόκκαλης με την Intralot. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι και μάλιστα μεγάλα ονόματα του χώρου τελικά μόνο ο Σωκράτης έμεινε και είναι έτοιμος να μπει καβάλα στο άλογο για τα επόμενα 20 χρόνια. Ωστόσο υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο που θέτει εν αμφιβόλω τον διαγωνισμό και δημιουργεί πολλές γκρίζες ζώνες. Ειδικά μάλιστα τώρα που ξηλώθηκε η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και οι καινούργιοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την καυτή πατάτα.

Η εταιρεία του κ. Κόκκαλη συνεργαζόταν με τον ΟΔΙΕ και ο Οργανισμός χρωστά στον επιχειρηματία περι τα 25 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο Κόκκαλης είχε προχωρήσει και σε διαδικασία πλειστηριασμού του ακινήτου στο Μαρκόπουλο. Δηλαδή ο μοναδικός υποψήφιος για το στοίχημα, έχει λαμβάνει 25 εκατ., έχει έρθει σε αντιπαράθεση ζητώντας να βγει στο σφυρί το Κέντρο στο Μαρκόπουλο και τώρα δίνει πιθανότατα κάτω από 40 εκατ. για τα 20 χρόνια αποκλειστικής εκμετάλλευσης του στοιχήματος. Απίστευτα πράγματα που μόνον ο Σωκράτης ο φιλόσοφος ξέρει να φτιάχνει.

Την ίδια στιγμή ένας ισχυρός παίκτης, η γαλλική PMU, κολοσσός στους ιπποδρόμους, αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό παρ’ ότι ήθελε διακαώς να μπει στην Ελλάδα πιθανότατα για ιδιοτελείς σκοπούς. Λένε ότι οι Γάλλοι ήθελαν να έχουν το στοίχημα με ιπποδρομίες του εξωτερικού και ουσιαστικά να μη γίνονται αγώνες εδώ στην Ελλάδα. Οι Γάλλοι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για το υπέρογκο ετήσιο ενοίκιο για τις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο. Αρχικά ζητούσαν 5,5 εκατ. ευρώ και τελικά έπεσαν στα 2,5 εκατ. ευρώ. Όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν ότι η υπόθεση είναι στημένη για να πάρει το διαγωνισμό ο Κόκκαλης στον οποίον χρωστούσαν τα λεφτά οι υπεύθυνοι του ΟΔΙΕ. Οι Γάλλοι ζητούσαν μίσθωμα συνδεδεμένο με τα έσοδα από το ιπποδρομιακό στοίχημα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά την τελευταία στοιχεία κατατέθηκε μια ακόμη προσφορά η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ. Η επενδυτική εταιρία Global Family Partners έδινε το παρόν με δεσμευτική προσφορά στην διεκδίκηση της διαχείρισης του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.

Η GFP αναφέρεται στην ανακοίνωση πως απέστειλε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ «προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της αδείας, με την υποστήριξη των επενδυτών της».

Ο επικεφαλής της Nikolaj Albinus δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποβάλουμε το ενδιαφέρον μας για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Πιστεύουμε πως η πρότασή μας αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική προσφορά από τους επενδυτές μας, η οποία δημιουργεί υψηλότατη αξία για τους Έλληνες φορολογούμενους».

Η πρόταση κρίθηκε μάλλον εκπρόθεσμη και δεν έγινε αποδεκτή με την εταιρεία να λέει ότι θα προσφύγει στην Κομισιόν. Λεπτομέρεια: Στο σχήμα που κατέθεσε την προσφορά υπάρχει ένα πολύ γνωστό όνομα. Είναι ο γιος του Κοκού, ο Παύλος. Κι άλλα περίεργα πράγματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα του ΟΔΙΕ, του οργανισμού που διοργανώνει σήμερα τις ιπποδρομίες, από στοιχηματισμό το 2011 ήταν κοντά στα 124 εκατ. ευρώ, το 2012 υποχώρησαν στα 84 εκατ., το 2013 περιορίστηκαν περαιτέρω στα 65 εκατ. ευρώ και φέτος προβλέπεται πως δεν θα ξεπεράσουν τα 55 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό ο οποίος μέχρι προ διετίας μοίραζε στους διάφορους φορείς το 93% των συγκεκριμένων εσόδων. Έτσι, για παράδειγμα, το 2012 στον ΟΔΙΕ έμειναν μόλις 6 εκατ. ευρώ από τα συνολικά έσοδα του ιπποδρομιακού στοιχήματος, όταν μόνο τα έξοδα προσωπικού ήταν περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΔΙΕ έχει συσσωρεύσει ζημίες περί τα 200.000.000 ευρώ και υπάρχει συμφωνία με την Κομισιόν η οποία επιβάλλει την έναρξη διαδικασίας εκκαθάρισης το αργότερο στις 30 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχει η έντονη διαμαρτυρία 2.500 εργαζόμενων στον Ιππόδρομο που μιλούν για συνειδητή απαξίωση των αγώνων προκειμένου ο επενδυτής να τα πάρει όλα τζάμπα. Επίσης, να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο δεν είναι μόνο για τα άλογα αλλά έχουν και ενδιαφέρον real estate καθώς υπάρχουν χρήσεις γης για ξενοδοχεία, εμπορικά κ.λπ. Αραγε ο επενδυτής που θα μισθώσει και το χώρο θα εκμεταλλευτεί και το εκπληκτικό αυτό φιλέτο;

Τι θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ και τι θα κάνει και η κυβέρνηση στην παρούσα φάση; Θα στρώσει το κόκκινο χαλί στον Σωκράτη ή θα ακυρώσει τον διαγωνισμό; Ερχεται θύελλα, λένε οι γνωρίζοντες. Διότι όπως όλοι ξέρουν… στους στάβλους των αλόγων βρομάει πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 03/08/2014 19:14:11

  Μα να κάνουμε κάτι για τον "γιό του Πέτρου"... Ανίκανοι δεξιά κι αριστερά συνχίζουν να βιάζουν το Έθνος.

  • ΜΑΥΡΟΣ avatar
   ΜΑΥΡΟΣ @ Μανιάτης 03/08/2014 21:10:19

   Τα 2 δισ ευρώ αφορούν 42 μικρά και μεγάλα εξοπλιστικά με χρονική διάρκεια 4 ετίας και αποπληρωμή σε βάθος χρόνου. όσον αφορά το Αιγαίας πρόκειται για παλαιό πρόγραμμα ελληνικής τεχνολογίας και κατασκευής που θωρακίζει το Αιγαίο δίνοντας εργασία σε 420 Έλληνες μηχανικούς. Με το πρόγραμμα αυτό το ελληνικό Δημόσιο γλυτώνει πολλαπλάσια χρήματα αν το αγόραζε από το εξωτερικό ενώ το μεγαλύτερο μέρος από τα 20 εκατ. ευρώ θα παραμείνουν στην ελληνική οικονομία. Τέλος μετά από αυτή την παραγγελία η ελληνική εταιρεία θα μπορεί να το προωθήσει στο εξωτερικό για εξαγωγές αφού θα υπάρχει ήδη ένας χρήστης το κράτος στο οποίο εδρεύει η εταιρεία γεγονός τεράστιας σημασίας για την εμπορική προώθηση συστημάτων στη διεθνή αγορά. Υπάρχει άραγε κάποια αντίρρηση για αυτό;

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ ΜΑΥΡΟΣ 05/08/2014 10:50:08

    Με απευθείας ανάθεση? Δεν υπήρχαν άλλες μικρομεσαίες εταιρείες μηχανικών να διαγωνισθούν?

    • ΜΑΥΡΟΣ avatar
     ΜΑΥΡΟΣ @ Αιρετικός 06/08/2014 02:07:45

     Καμία σχέση φίλε. Η τεχνολογία της ελληνικής εταιρείας αναπτύχθηκε τα τελευταία 8 χρόνια με τεράστιες δαπάνες από τα ίδια κεφαλαια της. Δεν πρόκειται για κάτι απλό αλλά για high tech που μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει μετά από πολλά χρόνια ερευνών. Η αμυντική βιομηχανία και η ανάπτυξη τεχνολογιών για τον αμυντικό τομέα δεν είναι γαλατάδικό

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ ΜΑΥΡΟΣ 06/08/2014 08:03:53

    Δεν πρόκειται για ηθικολογία. Ναι, αν όντως υπάρξει παραγωγική ανάπτυξη. Ποές είναι οι μέχρι τώρα εξαγωγές προϊόντων του ομίλου Κόκκαλη; Να κάνουμε αποτίμηση της μέχρι τούδε εύνοιας που οι επιχειρήσεις του απολαμβάνουν με αριθμούς και μεγεθή. Ποιές οι προοπτικές εξαγωγών του συγκεκριμένου προγράματος; Να δούμε την παραγωγή υπεραξίας - χρηματικής και τεχνογνωσίας - του ομίλου στην εθνική οικονομία. Έχεις στοιχεία;

    • ΜΑΥΡΟΣ avatar
     ΜΑΥΡΟΣ @ Μανιάτης 06/08/2014 19:11:41

     Οι πωλήσεις της Intracom Defence το 2013 έφτασαν τα 50 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 98,2% ήταν εξαγωγές. Δηλαδή στην Ελλάδα η Intracom Defence πούλησε προιόντα αξίας μόλις 1 εκατ. ευρώ ........ και πραγματοποίησε εξαγωγές 49 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το σύστημα Αιγαίας σύμφωνα με την εταιρεία είναι διαβαθμισμένο. Ο καθένας όμως μπορεί να δει με τα μάτια του τα προιόντα της εταιρείας στο ακόλουθο λινκ http://www.intracomdefense.com/cat/67, http://www.intracomdefense.com/cat/160, http://www.intracomdefense.com/cat/68, http://www.intracomdefense.com/cat/159. Δυστυχώς για κάποιους δεν ασχολούνται όλοι με παραφιλολογίες αλλά αναπτύσσουν παράγουν και εξάγουν υψηλή τεχνολογία. Μπορείτε να δείτε τα νέα για τις επιτυχίες της εταιρείας στο ακόλουθο λινκ http://www.intracomdefense.com/cat/81. όταν κάποιος εργάζεται, παράγει και εξάγει απασχολεί 420 άτομα και φέρνει κάθε χρόνο 49 εκατ. ευρώ στην εθνική οικονομία θα πρέπει να το αναγνωριζουμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.