27/06/2011 14:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τα spread στην ανηφόρα...

Σε ιστορικό υψηλό ανέρχεται στις συναλλαγές της Δευτέρας το ιταλικό spread , ενώ  προς ιστορικά υψηλά επίπεδα κινείται και το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων. Αναλυτικά, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ιταλικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund διαμορφώνεται στις 221 μ.β. τη Δευτέρα, κατά 7,22 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό από την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα, ήπια ανοδικά κινείται σήμερα και το ελληνικό spread διαμορφούμενο στις 1.395 μ.β., κατά 0,78 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν αυτή την ώρα και τα spreads Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας ανερχόμενα στις 922 μ.β., 874 μ.β. και 293 μ.β., αντίστοιχα. Τη μεγαλύτερη άνοδο στις συναλλαγές της Δευτέρας καταγράφει το πορτογαλικό spread διευρυμένο κατά 20,63 μ.β.  Προς ιστορικά υψηλά επίπεδα κινούνται σήμερα και τα πενταετή ελληνικά CDS στις 2.424 μ.β.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.