09/11/2010 13:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και λιγότερα και ακριβότερα -Στο 4,82% αυξήθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων

Στο 4,82% αυξήθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, που έγινε την Τρίτη, κατά την οποία ο ΟΔΔΗΧ άντλησε συνολικά 390 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση, τον Οκτώβριο, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,54%. Στη δημοπρασία 6μηνων εντόκων που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,82% και τον Ιούλιο στο 4,65%.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 5,15 φορές, έναντι υπερκάλυψης 4,22 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Ο ΟΔΔΗΧ είπε ότι αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 90 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π.Χριστοδούλου, είπε στο Reuters ότι η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη δημοπρασία ανήλθε στο 1/3 περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι στη δημοπρασία του Οκτωβρίου ο ΟΔΔΗΧ είχε αντλήσει συνολικά 1,17 δισ. ευρώ.Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τη σημερινή δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόδοση της σημερινής δημοπρασίας αποτυπώνει το τεράστιο κόστος που είχαν για την χώρα και την Οικονομία της τα θολά και εκβιαστικά εκλογικά διλήμματα του κ. Πρωθυπουργού και οι άστοχες αναφορές του κ. Πάγκαλου περί ’’αναδιάρθρωσης του χρέους’’.

Ειδικότερα, η σημερινή απόδοση των Εντόκων Γραμματίων 26 Εβδομάδων ανήλθε στο 4,82%, η οποία είναι υψηλότερη της αντίστοιχης έκδοσης του Οκτωβρίου (4,54%) και της τελευταίας πριν την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης (4,55%), και σημαντικά υψηλότερη αυτής στις αρχές του έτους (1,38%), και της αντίστοιχης του Οκτωβρίου του 2009 (0,59%).

Υψηλό κόστος δανεισμού, απόρροια πράξεων και παραλείψεων της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που κάνει ακόμη πιο επώδυνες τις προσπάθειες της Ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.