Και κλάμα ο Σωκράτης...
02/10/2014 08:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και κλάμα ο Σωκράτης...

Δε φτάνει που πήγε να πάρει κοψοχρονιά το Ιπποδρομιακό Στοίχημα, τώρα ζητάει και τα ρέστα.

Ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους, κι ένας από αυτούς είναι και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Δε φτάνει που πήγε να πάρει κοψοχρονιά το Ιπποδρομιακό Στοίχημα που τελικά απέκτησε ο ΟΠΑΠ, τώρα ζητάει και τα ρέστα. Να θυμίσουμε μόνο ότι η ανώτερη προσφορά της Intralot ήταν μόλις 12 εκατ. ευρώ όταν το deal έκλεισε με το ελληνικό δημόσιο να εισπράττει 40 εκατ. από τον ΟΠΑΠ.

Τώρα λοιπόν ο Κόκκαλης προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητά ασφαλιστικά μέτρα κατά των αποφάσεων που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό και τον επαναπροκήρυξαν, καταλήγοντας στην ανακήρυξη ως πλειοδότη της ΟΠΑΠ investement Limited. Η εταιρεία του Κόκκαλη ζητά να ανασταλούν οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ που έδωσαν για 20 χρόνια το Στοίχημα στον ΟΠΑΠ.

Στις αιτήσεις της η INTRALOT υποστηρίζει ότι με τις διαδικασίες αυτές παραβιάστηκαν το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο όσον αφορά τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας.

Ακόμη, αναφέρει ότι παράτυπα κηρύχθηκε άγονη η αρχική διαδικασία και υποστηρίζει ότι η προσφορά της, ύψους 5.250.000 ευρώ, ματαιώθηκε όχι μόνο γιατί κρίθηκε μη ικανοποιητική, αλλά και γιατί υπήρξε -όπως επισημαίνει- εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ. Με βάση το επιχείρημα αυτό η εταιρεία κάνει λόγο στην προσφυγή της για φωτογραφικό διαγωνισμό επισημαίνοντας επιπλέον ότι έγινε σύντμηση των προθεσμιών για τις προσφορές, με συνέπεια να μη προλάβει να συμμετάσχει και τρίτος υποψήφιος. Μάλιστα, η εταιρεία ζητεί από το ΣτΕ και την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι να κριθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει.

Τι λέει δηλαδή ο Σωκράτης; Ότι έπρεπε να δεχθεί το ΤΑΙΠΕΔ τα πρώτα 5,2 εκατ. ευρώ και να μην κάνει δεκτή την αίτηση της κοινοπραξίας του ΟΠΑΠ να συμμετάσχει κι αυτός στο διαγωνισμό γιατί αυτή ήταν εκπρόθεσμη. Να χάσει δηλαδή 35 εκατ. ευρώ το κράτος για να κάνουν το χατίρι του εθνικού προμηθευτή.

Είναι αυτό που λένε: Δώσε θάρρος στον… Σωκράτη να σου ανέβει στο κρεβάτι.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.