08/08/2011 19:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καθυστερημένη απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών

Η απόφαση της Κεφαλαιαγοράς για την απαγόρευση του short selling άργησε μερικές χιλιάδες μονάδες. Σήμερα το απόγευμα και αφού ο Γενικός Δείκτης έπεσε κάτω από τις 1.000 μονάδες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεδρίασε και μεταξύ άλλων αποφάσισε την διακοπή των ανοικτών πωλήσεων μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Αντί η απόφαση να ληφθεί από τον Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2009 και αργότερα, η Επιτροπή αποφάσισε την άρση ακριβώς στις 1000 μονάδες.

Η απαγόρευση ήλθε μετά από συνεχή αιτήματα παραγόντων της αγοράς αφού το σορτάρισμα στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές ήταν ανηλεές το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, οι ξένοι επενδυτές όχι μόνο δεν έκλειναν τις θέσεις στις ανοδικές συνεδριάσεις αλλά συνέχιζαν να πωλούν ανοικτά τις τραπεζικές μετοχές

Πάντως, αν το καλοσκεφθεί κανείς η απόφαση θα ευνοήσει μόνο τους ξένους αγοραστές που είχαν την δύναμη και τα κεφάλαια να αγοράζουν μετοχές στις πτωτικές συνεδριάσεις.

Δηλαδή, βασίμως θα μπορούσε να εικάσει ότι απόφαση ελήφθη ύστερα από πιέσεις ορισμένων ξένων κύκλων και αφού προηγουμένως είχαν κερδοσκοπήσει αγρίως άλλα επενδυτικά funds. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

(Πρώτο Θέμα)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/08/2011 20:05:23

  Ισχύει όμως αυτό που λένε στο χωριό μου: χέστηκ' η φοράδα στ' αλώνι...

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ Αυριανιστής 08/08/2011 20:07:55

   Σωστά.. Τώρα είναι αργά.

 2. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 08/08/2011 23:16:40

  Πού είναι η χιλιοδιαφημισμένη "ισχυρή Ελλάδα" του κοντοπρωθυπουργού Σημίτη? οεο!!???!!!!..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.