#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Καθυστέρησαν επίτηδες το κούρεμα για να μη ζημιωθούν οι τράπεζες»Δριμύ «κατηγορώ» κατά των Ευρωπαίων ηγετών, που καθυστέρησαν «επίτηδες» να κουρέψουν το ελληνικό χρέος και φόρτωσαν για δύο χρόνια τον ελληνικό λαό με σκληρά μέτρα λιτότητας, προκειμένου να προστατεύσουν τις τράπεζές τους, εξαπέλυσε ο ιδρυτής του αμερικανικού ινστιτούτου High Frequency Economics, Καρλ Ουάινμπεργκ.

Σε έκθεση για την παγκόσμια οικονομία, ο Ουάινμπεργκ επισημαίνει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες σκοπίμως καθυστέρησαν την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας εις βάρος της οικονομίας της, ώστε να δώσουν στις τράπεζες περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για την απώλεια που θα υφίσταντο οι συμμετοχές τους σε ομόλογα.

«Γιατί δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να κουρέψει το χρέος της πριν από δυο χρόνια, προτού η οικονομία της συρρικνωθεί 15% και προτού υποχρεωθεί να επιβάλει haircut στους ιδιώτες ομολογιούχους, αποσταθεροποιώντας την κυβέρνηση και την κοινωνία, ενεργοποιώντας παράνομα τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) και πυροδοτώντας τα CDS;», διερωτάται ο Αμερικανός καθηγητής, συνεχίζοντας το φιλιππικό του: «Οι πολιτικοί προτίμησαν να βάλουν σε ασφυκτικό κλοιό εκατομμύρια Ελληνες πολίτες, από το να ζητήσουν από τις τράπεζες να δεχτούν ζημίες στα ομόλογά τους».

Ως εκπρόσωπος των πιστωτών στις αναδιαρθρώσεις χρέους των λατινοαμερικανικών οικονομιών στη δεκαετία του ’80, ο Ουάινμπεργκ δήλωσε στο CNBN.com ότι αυτές οι συμφωνίες αποδεικνύουν πως εάν η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είχε γίνει σωστά, ούτε θα προκαλούσε ενεργοποίηση των CDS ούτε θα αποσταθεροποιούσε την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.

Γιάννης Παπαδάτος στον "Ελεύθερο Τύπο"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. madprof avatar
  madprof 21/03/2012 19:13:34

  Δεν φταίνε αυτοί που μας δάνειζαν, χαμηλότοκα, καλοπροαίρετα να δημιουργήσουμε υποδομές και συνθήκες διαβίωσης αντάξιες μιας Ευρωπαϊκής πολιτείας.
  Η ΚομματοΑλητοΛησταρχοΤραπεζοΧρηματιστηριοΕπιχειρηματοΔημαγωΝεποτισμοΝομενκλατούρα και οι ΕφραιμοΔεσποτοΚουλτουραγάδες υπερχρέωσαν την χώρα και τους πολίτες.
  Δεν αξίζει να ονομαζόμαστε Έλληνες αν δεν βρεθούν σε μπουντρούμια ευαγούς ιδρύματος οι αρουραίοι που μας οδήγησαν σε πολιτισμικό, κοινωνικό, οικονομικό, οικογενειακό, υπαρξιακό αδιέξοδο και την χώρα σε διεθνή ανυποληψία.
  Απαιτείται δήμευση των περιουσιακών “κεκτημένων”, υλικών και άυλων, των οικογενειακών δενδρυλλίων τους και των παραφυάδων τους, με δυνατότητα εκ μέρους των πολιτών να τους επισκέπτονται έναντι εισιτηρίου ισόποσου ζωολογικού κήπου αιλουροειδών, ερπετών, αρπακτικών και χαμαιλεόντων.
  Στην αρχαία τραγωδία (που ήταν αγωγή των πολιτών στο Δημοκρατικό Πολίτευμα) οι πρόγονοι μας δίδαξαν πως απαιτείται Κάθαρση και Ηθική Αποκατάσταση των Πολιτών.
  Αν μείνουμε δούλοι, αμνοί (sic!), θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αλλά θα το πληρώσουν με την ζωή τους οι επόμενες γενιές!
  Έλληνες ή ελληνοδουλοπρεπείς;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.