Κίνα: Ζητούμε την προστασία των έννομων συμφερόντων των εταιρειών μας στην Ελλάδα
29/01/2015 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κίνα: Ζητούμε την προστασία των έννομων συμφερόντων των εταιρειών μας στην Ελλάδα

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τη "μεγάλη ανησυχία του" για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που ανακοινώθηκε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που ο κινεζικός όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

"Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα ανακοίνωσε στις 28 Ιανουαρίου ότι διακόπτει την ιδιωτικοποίηση του λιμένος του Πειραιά. Αυτό μάς ανησυχεί πολύ" δήλωσε ο ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου.

"Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco" δήλωσε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η πρώτη αντίδραση ήλθε χθες από το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. «Το 2008, ο όμιλος Cosco εξασφάλισε μία σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη των δύο κύριων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα Πειραιώς. Αυτό το πρόγραμμα είναι υπόδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και θεωρούμε ότι οι δύο κυβερνήσεις θα παραμείνουν προσηλωμένες στη συνέχιση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, αφού προσκομίζει ωφέλειες και για τους δύο λαούς» δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσουνγίνγκ.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ avatar
    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 29/01/2015 14:15:36

    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσουνγίνγκ, πιστεύει οτι: «Το 2008, ο όμιλος Cosco εξασφάλισε μία σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη των δύο κύριων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα Πειραιώς. Αυτό το πρόγραμμα είναι υπόδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.....και προσκομίζει ωφέλειες και για τους δύο λαούς» . O ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν αυτό το πρόγραμμα των δύο κύριων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα Πειραιώς, όχι μόνο το αποδέχεται αλλά το υποστηρίζει κιόλας. Απο την άλλη όμως έχουμε τον Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου που λέει σχόλια του τύπου: "Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα ανακοίνωσε στις 28 Ιανουαρίου ότι διακόπτει την ιδιωτικοποίηση του λιμένος του Πειραιά. Αυτό μάς ανησυχεί πολύ" , πράγμα που αποκαλύπτει οτι οι Κινέζοι δεν αρκούνται πλέον στους δύος σταθμούς που κανείς δεν μπορεί να τους πάρει πίσω στο λιμάνι του Πειραιά , αλλά θα ήθελαν να συνεχίζει η ιδιωτικοποίση του λιμανιού σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες και σε όλη την έκταση που αυτοί θα επιθυμούσαν χωρίς καμμία διακοπή? Βεβαίως στη θέση του Τσίπρα δεν θα τους έλεγα όχι, αν η προσφορά τους ήταν, όπως λέει και η κυρία Χουά Τσουνγίνγκ,αυτή η για ορισμένα χρόνια περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, υπόδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.....και προσκομίζει ωφέλειες και για τους δύο λαούς», και συμφωνούν σ' αυτό οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί μας...Μάλλον περι όνου σκιάς ερίζουν οι Κινέζοι και κάπου χάθηκαν στη μετάφραση...

  2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
    ΝΤΙΝΟΣ 29/01/2015 17:52:38

    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, το σκεπτικό σου πολύ σωστό! Έχω τη γνώμη, ότι κάθε τι που θα γίνει θα πρέπει να έχει ως γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και μόνο! Δεν θα πρέπει να αποκλειστούν ιδιωτικοποιήσεις συμφέρουσες για το Ελληνικό Κράτος,(πχ ΟΑ) αλλά και θα πρέπει να αποκλεισθούν αυτές που εξόφθαλμα παραπέμπουν σε ξεπούλημα (πχ ΔΕΗ)!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.