Κάνουν μάθημα στους εφοριακούς πώς να... αποφύγουν το ξύλο από φορολογούμενους
03/03/2014 10:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάνουν μάθημα στους εφοριακούς πώς να... αποφύγουν το ξύλο από φορολογούμενους

Τ’ ακούσαμε κι αυτό από τον Χ. Θεοχάρη. Εξέδωσε εγκύκλιο που απευθύνεται στους εφοριακούς με την οποία υποχρεούνται να κάνουν σεμινάρια αντιμετώπισης των φορολογούμενων. Μέχρι τις 14 Μαρτίου θα παίρνουν οδηγίες «εκμάθησης καλής συμπεριφοράς». Οι οικονομικοί επιθεωρητές που εποπτεύουν τις αντίστοιχες ΔΟΥ, θα συμβουλεύουν τους υπαλλήλους να είναι ευγενικοί, μειλίχιοι, υπομονετικοί και αρκούντως επεξηγηματικοί όταν συνομιλούν με τους φορολογουμένους.

Επίσης, θα πρέπει να ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια για την υπόθεση που χειρίζονται και να δείχνουν κατανόηση, να αντιλαμβάνονται ότι έχουν να κάνουν με απελπισμένους ανθρώπους που συχνά βρίσκονται στα όριά τους και να φροντίζουν να εξαντλούν τα περιθώρια επιείκειας που έχει κάθε υπάλληλος της ΔΟΥ ανάλογα με τη θέση και τις αρμοδιότητές του, αλλά και να εκτιμούν γρήγορα πού μπορεί να οδηγήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και να λαμβάνουν τα μέτρα τους απευθυνόμενοι είτε σε συναδέλφους και προϊσταμένους, είτε ακόμη και στην Αστυνομία. Τα συμπεράσματα δικά σας για την μεγάλη αυτή πρωτοβουλία του ηγέτη Θεοχάρη αλλά να μη ρωτήσουμε κι εμείς τα εξής:

1.Ο κόσμος έχει παλαβώσει από τους φόρους, πώς περιμένουν να αντιδράσει; Να πηγαίνει στις ΔΟΥ και να λέει «γεια σας, σας παρακαλώ πολύ ήρθα να πληρώσω το χαράτσι;»

2.Καλά, οι φόροι είναι όλο και περισσότεροι και λογικό να προκαλούν οργή. Με όλες αυτές τις εγκυκλίους και τα μέτρα που ανακοινώνει κάθε λίγο και λιγάκι ο Θεοχάρης, τι πιστεύει ότι δεν θα εξοργιστεί ο κόσμος; Φορολογική τρέλα που δεν έχει προηγούμενο έχουν δημιουργήσει στη Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών με ακαταλαβίστικες και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες ρυθμίσεις. Και θέλουν ο κόσμος να είναι ήρεμος;

3.Έπρεπε να βγάλουν εγκύκλιο και να κάνουν σεμινάρια για τα αυτονόητα; Το δηλαδή θα πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι των εφοριών; Να παίζουν ξύλο με τον κόσμο; Ή μήπως φοβήθηκε ο Θεοχάρης ότι έρχονται επεισόδια στις εφορίες κι έσπευσε να τα προλάβει; Αραγε ο ίδιος μαθήματα αποφυγής ξυλοδαρμού από αγανακτισμένους και τρελαμένους φορολογούμενους έχει κάνει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gikon avatar
  gikon 03/03/2014 10:36:38

  "Άραγε ο ίδιος μαθήματα αποφυγής ξυλοδαρμού από αγανακτισμένους και τρελαμένους φορολογούμενους έχει κάνει;". Ο ΧουΘου, στο πρώτο θρανίο θα κάθεται.

  • Hvis avatar
   Hvis @ gikon 03/03/2014 16:29:45

   Αυτός δεν έχει ανάγκη. Είναι ...γυμνασμένος και τρέχει και γρήγορα.

 2. Πνεύμα αντιλογίας avatar
  Πνεύμα αντιλογίας 03/03/2014 13:47:16

  Χαχαχαχαχαχαχ Θέε μου τί άλλο θα ακούσουμε.

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 03/03/2014 15:38:45

  Ακόμη και κλόουν να ντυθούν οι εφοριακοί και να κάνουν κάνουν σόου για να διασκεδάσουν τους "πελάτες" τους, το κλίμα θα είναι τεταμένο.

 4. Hvis avatar
  Hvis 03/03/2014 16:28:44

  Σε λίγο θα τους εφοδιάσουνε και με ...σφεντόνες. Για να μη φανταστώ με μηχανάκια ηλεκτρικής εκκένωσης που ...κοστίζουν.

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/03/2014 19:42:33

  Στίς οδηγίες καλής συμπεριφοράς,που θα δίνονται στα ειδικά σεμινάρια,θα περιέχεται και το εξής επιχείρημα προς τους φορολογούμενους: -Δέν έχετε να πληρώσετε; Δέν πειράζει,σας τα χαρίζουμε...

 6. MCA avatar
  MCA 03/03/2014 19:42:55

  Πολύ σωστή κίνηση. Αυτονόητα πράγματα,που θα έπρεπε να γίνονται εδώ και καιρό.Ειδικά σε δύσκολες υπηρεσίες όπως η εφορία για το καλό των πολιτών αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων.

 7. δημης avatar
  δημης 03/03/2014 20:26:04

  Ας όψονται οι ΔΙΟΡΙΣΑΝΤΕΣ.... "Αραγε ο ίδιος μαθήματα αποφυγής ξυλοδαρμού από αγανακτισμένους και τρελαμένους φορολογούμενους έχει κάνει;" Θα έρθουν οι.."σωτήρες " αυτοί που τον διόρισαν ..και πετάγοντας ψιχίο ελάφρυνσης ..θα δικαιωθούν βοηθούντων των ανεξάρτητων μμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.