04/07/2012 20:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάθε επίσκεψη της Τρόικα κοστίζει 170 εκατ. στον τζίρο της αγοράς!

Σε μια μάλλον παράδοξη έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, υπολογίστηκε χοντρικά πως κάθε επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα, κοστίζει περίπου 170 εκατ. στον τζίρο της αγοράς λόγω της κακής ψυχολογίας που δημιουργείται στους καταναλωτές, και η οποία οξύνει το αντικειμενικό πρόβλημα της μειωμένης κατανάλωσης. «Κάθε φορά έρχεται η τρόικα και ανακοινώνονται νέα μέτρα, ο τζίρος μειώνεται έως και 11%, με αποτέλεσμα στις 12 επίσημες επισκέψεις που έχουν κάνει στην Ελλάδα τη διετία 2010-2012 οι συνολικές απώλειες για την αγορά να ξεπερνούν τα 2 δις. ευρώ» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έρευνα. Σύμφωνα με την άποψη της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, αυτό συμβαίνει επειδή «οι περιοδικές επισκέψεις της Τρόικας για την αξιολόγηση της πορείας της εγχώριας οικονομίας είχαν πάντα ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση εξαιρετικά δυσάρεστων και επίπονων νέων μέτρων, που φοβίζουν τον καταναλωτή και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το εγχώριο εμπόριο».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 04/07/2012 20:57:42

  Επιτέλους και μιά εύστοχη εκτίμηση των ολέθριων συνεπειών που έχουν οι "επισκέψεις" αυτών των αποτυχημένων γραφειοκρατών.

 2. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 04/07/2012 22:43:48

  Για πολλοστή φορά επισημαίνω ότι η λέξη τρόικα δεν είναι άκλιτη.

  Από το Λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Τριανταφυλλίδη :
  τρόικα η [tróika] Ο27 : 1. είδος μεγάλου έλκηθρου που το σέρνουν τρία άλογα και που το χρησιμοποιούν στη Ρωσία. 2. (μτφ.) ομάδα τριών ατόμων, κυρίως πολιτικών, που συνεργάζονται στενά στην άσκηση της εξουσίας.
  [ρωσ. troĭka]
  Η λέξη κλίνεται κατά το κλιτικό παράδειγμα: Ο27 (θάλασσα, θάλασσας, θάλασσες)

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Γιάννης Καλαματιανός 05/07/2012 03:26:01

   Πές τα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.